Banzai Dressage

Heidseck Malcolm

Ch, KTK-II, KRJ-I, KV-I
Kuvat © van Uytert

LempinimiMalcolm Kasvattaja Heidseck Sporthorses
Rotu, sukupuolihannover, ori OmistajaNerita VRL-12557, Banzai Dressage
Syntymäaika28.09.2019 PainotusKouluratsastus
Säkä, väri175cm, musta KoulutustasoGrand Prix
RekisterinumeroVH19-011-0204
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 03.10.2021

marraskuu 2019 KV-I - tilaisuus
marraskuu 2019 KTK-II - tilaisuus
tammikuu 2023 Champion
tammikuu 2023 KRJ-I - tilaisuus


Luonnekuvaus

Malcolm saa osakseen aina ihastelevia huokauksia, missä se ikinä kulkeekin. Toisinaan ihmiset jotka ovat nähneet sen monia kertoja ja päivittäinkin, jämähtävät ihastelemaan mustaa oria. Malcolm on erittäin hyväkäytöksinen ori, jonka kanssa on aina kiva tehdä hommia. Se on helppo taluttaa missä vain, se seuraa kiltisti perässä, eikä ole tainnut koskaan yrittää mitään. Hoitaessa se nauttii myös hetkellisistä rapsutustuokioista ja odottaa rauhassa, että hommat saadaan tehtyä. Sillä ei tunnu olevan kiire minnekkään, vaan se nauttii hetkestä. Herkuista se ei koskaan kieltäydy, mutta ori ei harrasta niiden kerjäämistä.

Ratsastaessa Malcolm on kuin unelma. Se on herkkä, kuuntelee tarkasti jokaisen avun ja tekee mitä pyydetään. Sen selkään voisi heittää myös pikkulapsen, jolloin se liikkuisi hyvin varovaisesti ja varmasti eteenpäin. Kun osaava ratsastaja hyppää selkään, vaatii Malcolm vähän ratsastajaltaankin. Ihan ilmaiseksi se ei kuitenkaan hommia tee, mutta jos osaa pyytää se tekee mitä vain. Sillä on upeat liikkeet ja todella voimakas laukka. Tuntuu, että mustalle orille mikään liike ei ole erityisen vaativa. Se suorittaa tasaisesti kaikki liikkeet, mutta sen laukka on aivan omaa luokkaansa. Ori myös hyppää pieniä esteitä mielellään ja on yksin sekä kaverin kanssa maastovarma.

Kuten muutenkin, ei lastaaminen tai matkustaminen ole sen kummempaa Malcolmin kanssa. Ori lastautuu kenen kanssa vain, asiasta ei ole koskaan tarvinnut keskustella. Se nousee ramppia pitkin autoon ja sillä selvä. Kilpailupaikoilla se odottelee vuoroaan aina kärsivällisesti, sitä ei muut hevoset kiinnosta siellä yhtään. Tammat eivät aiheuta mitään näytöstä ja oritkaan eivät aiheuta tunteita. Verryttelyssä ei ole myöskään ongelmia, kun ori keskittyy täysin töihin. Valkoisten aitojen sisäpuolella Malcolmille löytyy ehkä vielä yksi napsu lisää näyttävyyttä liikkeisiin. Ja se on aika upea näky kisavarustuksessa muutenkin.

i. VIR MVA Ch Heidseck Mallory
hann, rn, 173cm
KTK-II, KRJ-I, KV-II
ii. Mauritz 'H
KTK-II, KRJ-I, KV-II
iii. Matchor
iie. Ritzfield 'H
ie. Haydee Sec
KTK-III, KRJ-I, KV-III
iei. Haddrick
iee. Semisec
e. Krimhilde Lee
hann, rt, 176cm
KRJ-I, KTK-II
ei. Karminrot
KRJ-I, HANN-I
eii. Karnhaar
eie. Romantik
ee. Brammortish
KRJ-I, HANN-I
eei. Barachiel
eee. Grimaura

11.01.2024hann-o. Kastehelmen Malcante. Fudge Pop Grr VH24-011-0063
01.03.2023hann-o. Banzai Macklemoree. Wareham Joanetta VH23-011-0088
20.09.2022fwb-t. Rowandell Cressidae. Rowandell Cleopatra VH22-031-0298
25.06.2022hann-t. Banzai Mad Brilliancee. Brigantia VH22-011-0170
01.05.2020hann-o. Mein Markose. Melody O' Polo VH20-011-0235

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. 10 / 10 Ominaisuuspisteet (KRJ) 6624.78
Kuuliaisuus ja luonne 3097.64 Tahti ja irtonaisuus 3527.14

Näyttelyt

04.12.2019 NJ Susiraja, irtoSERT tuom. Sorel
03.05.2020 NJ Hannoveryhdistys, irtoSERT tuom. alaera
10.04.2022 NJ Lindgård, irtoSERT tuom. Jannica
12.11.2022 NJ Gestüt Helmwald, BIS2 MVA-sert tuom. Vibaja


Päiväkirja ja valmennukset

06.06.2022 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Mulla oli sellainen olo, että halusin lähteä Malcolmin kanssa maastoon. Joten mä päätin toteuttaa sen, tallin omistajan hyviä puolia kun hevosia riitti keillä lähteä maastoon kun halu pääsi yllättämään. Juuri nyt kukaan ei päässyt lähtemään seuraksi, mutta onneksi se ei tämän mustan kanssa haitannut. Voisi jopa olla kiva käydä rauhallisessa maastossa yksin, kun nykyään kaikkialla oli joku ja piti ohjeistaa milloin ketäkin. Mä kävin hakemassa orin sisälle ja laitoin sen kaikessa rauhassa kuntoon. Välillä mä pätkän rapsuttelin sitä tai lahjoin pienillä leipäpaloilla. Ori oli aivan ihanaa seuraa ja olisin voinut jättää koko maastonkin väliin. Kyllä mä kuitenkin varustin orin ja lähdettiin ulos.

Kun mä olin päässyt Malcolmin selkään, ohjasin sen yhdelle lempireiteistä. Meillä oli niin hienot maastot, että lempireittejä oli monia. Tämä reitti sopi niin rauhallisen kävelyyn, kuin pieniin ravi- ja laukkapätkiinkin. Mentäisiin fiiliksen mukaan, päätavoitteena toki se rauhallinen ja rento lenkki. Malcolmin kanssa sellaiseen pystyi sisällyttämään laukkaakin, koska se ei lähtisi käsistä tai innostuisi liikaa. Me käveltiin pitkä pätkä, jolloin me vain kuunneltiin luontoa ja ihasteltiin maisemia. Otettiin me sitten muutamat ravipätkät, mutta laukka jäi tällä kertaa välistä. Ori sai kävellä melkein vapaalla ohjalla, sillä se osasi hoitaa itse kulkemisensa. Se myös tykkäsi katsella paljon muualle, missä vapaa ohja auttoi. Maastolenkki oli oikein mukava ja musta tuntui, että me molemmat rentouduttiin sen aikana. Kun me päästiin takaisin tallin pihaan, päästiin heti palaamaan todellisuuteen. Pihassa meni ja tuli hevosia sekä ihmisiä. Ja yksi hevonen näytti juoksevan ilman ihmistä. Se siitä rentoutumisesta sitten, huokaisin kun näin yhden tallityöntekijän lähtevän karkurin perään kaurojen kanssa.