Wyrda Yoloxochitl "Kotilo"

ei meriittejä
Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori
Syntymäaika, ikä 01.08.2018, 8v
Säkä, väri 166cm, ruunikko
Kasvattaja Wyrda Horses
Omistaja VRL-12557, Bråvalla Stall
Painotus, taso Kouluratsastus, GP
Rekisterinumero VH18-031-0234
Kuvat © Fee-Fotografie


Luonne

Wyrda Yoloxochitl aiheuttaa aina kilpailuiden kuuluttajille harmaita hiuksia, sillä kukaan ei oikein tiedä miten nimi pitäisi lausua. Kotilo on oikein hyväkäytöksinen herrasmies, josta kuitenkin löytyy näyttävyyttä kun halutaan. Läsipäinen ruunikko ei ole kepposten harrastelija tai keksi muutenkaan mitään tyhmyyksiä. Sen varmasti pysyisi pikkulapsella käsissä keskellä kilpailualuetta, tosin tätä ei ole silti kokeiltu. Ori on aina päivän piristäjä, kun se kiltisti kerjää herkkuja ja viihtyy rapsuteltavana ihan niin kauan kuin tarvitsee.

Hoitaessa se nököttää juuri siinä missä halutaan, nostelee jalat kiltisti ja voisin väittää, että se varoo ettei huiski edes hännällä ihmistä. Varustamisessa ei ole myöskään mitään ongelmia, eikä Kotilo harrasta pullistelua tai pään ylös nostelua. Eläinlääkärit ja kengittäjät saavat myös tehdä työnsä rauhassa, vaikka Kotilo ei niin näitä tilanteita fanita. Lastaaminen ei ole myöskään ongelma, vaan ruunikko kävelee sujuvasti ramppia pitkin sisään ja perille päästäessä ulos. Kilpailupaikoilla se odottaa kärsivällisesti omaa vuoroaan, kunhan nyt heinää on tarjolla ja toisinaan pari herkkua saattaa piristää orin päivää.

Ratsuna Kotilo on melko näyttävä. Se lähtee aina innoissaan töihin ja liikkuu lennokkailla askelilla. Ruunikolta löytyy hyvä, oma moottori jota ei tarvitse juuri käynnistellä. Se toimii ihan pikkuriikkisillä avuilla, mutta ei vedä heti hernettä sieraimeen, jos avut ovat vähän isommat. Se sietää ratsastajaltaan aika paljon, mutta mennäkseen oikeasti hyvin, se tarvitsee osaavan ratsastajan. Kotilolla on aivan upea ravi ja se onkin sen vahva puoli, vaikka laukanvaihtoja se voisikin tehdä ihan jatkuvasti. Sen kanssa saakin olla tarkkana, että se ei rupea itse vaihtelemaan laukkoja. Kotilon kanssa on hauska välillä ottaa pieniä hyppyjä mielenvirkistykseksi ja käydä maastoilemassa. on Sillä maastossa pieniä kaatuneita puitakin hypitty, joten kyseessähan on melkein kenttähevonen.

Suku

i. Xxzxcuzx Me
sh
ii. Lover Who Uncover iii. October Hymn
iie. Bitter Hearts
ie. Insectica iei. Willow's Cry
iee. Mercenary
e. Fireproof
fwb, rn, 159cm
ei. Last First Kiss eii. Midnight Memories
eie. Something Great
ee. Half a Heart eei. Better Than Words
eee. Wishing on a Star

Jälkeläiset

15.09.2023fwb-o. Bogårds Chaosiume. Hukkapuron Juniper VH23-031-0339
12.08.2023fwb-t. Bogårds Volantee. Volhynia Ahf VH23-031-0384

Kilpailumenestys

Kouluratsastus

Hevonen on KRJ tasolla vt. 10 / 10
KRJ pisteet 6625.08
Kuuliaisuus ja luonne: 2989.88
Tahti ja irtonaisuus: 3635.2

Meriitit
ei vielä meriittejä

28.02.2023 KRJ-Cup Banzai - vaA 5/56
31.05.2023 KRJ-Cup Banzai - vaA 4/36


Päiväkirja

00.00.0000 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)