Etusivu           Orit           Tammat           Kasvatus        
Cinnamoroll Ponies

Dark Serpent


ei meriittejä


Perustiedot

Nimi: Dark Serpent "Dara" Rekisterinumero: VH16-017-0536
Rotu, väri: shetlanninponi, rn Painotus, taso: valjakko, noviisi
Syntynyt: 30.05.2016 Kasvattaja: Serpent Shetlands
Säkä, sukupuoli: 97cm, tamma Omistaja: Nerita (VRL-12557), Cinnamoroll

Dara nyrpeä ponitamma, joka ei oikein tahtoisi tulla toimeen kenenkään kanssa. Ei se ilkeä ole, mutta viihtyy ennemmin omissa oloissaan. Hoitaessa Daraa ei kannata pelätä, vaikka karsinassa olisikin vastassa luimisteleva poni. Tamma ei kuitenkaan pure tai potki, vaan lähinnä jurottaa. Se seisoo hoitamisen ajan paikoillaan, sitä saa harjata mistä vaan. Varusteet, niin valjakko- kuin ratsastusvarusteetkin, saa päälle ongelmitta. Kengitys on niin helppoa kuin se voi pienen ponin kanssa olla, mutta eläinlääkärin kanssa kaikki ei ole niin ongelmatonta. Jos muille Dara vain jurottaa, niin eläinlääkäreitä se yrittää syödä ja muuta mukavaa.

Ratsun hommissa Dara ei hirveästi viihdy, eikä se juurikaan osaa mitään. Joku osaava poniratsastaja voi saada tammasta jotain irti, mutta siihen tarvitsee paljon kärsivällisyyttä. Dara on selästä käsin kuin täi tervassa, eikä oikein tahtoisi kuunnella. Kärryt kun pistetään perään, muuttuu poni todella paljon. Dara on oikein taitava valjakkoponi ja se lopettaa jurottamisen ja nyrpeilyn hetkeksi. Tamma on helppo ajaa, sillä se kuuntelee hyvin ja tekee kaiken niin hyvin kuin osaa. Vaikka Dara on helppo ajaa, se ei ole ihan jokaisen ajettavissa. Se on toisinaan niin herkkä kaikille avuille, että osaamattomampi saa ponin sekaisin. Daran kanssa ei ole oikein väliä ollaanko maneesissa, kentällä vai maastossa. Se toimii kaikkialla ihan yhtä hyvin tai yhtä huonosti.

Dara lastautuu ja matkustaa helposti, vaikka se jaksaa näissäkin tilanteissa jurottaa. Dara yleensä lastataan ensimmäisenä tai viimeisenä, jotta se ei joudu keskelle. Keskellä Dara ahdistuu ja kisamatka voi olla täysin pilalla, kun tamma ei tahdo kulkea kärryjen edessä ollenkaan. Kisapaikoilla yleisesti ottaen Dara on oma itsensä, sitä ei kiinnosta ollaanko kotona vai vieraassa paikassa. Tamma ei tule toimeen kaikkien kanssa, mutta muutaman harvan seuraa se saattaa sietää.

Suku

i. Cethin
she, 100cm
ii. Matthew
she, 101cm
iii. evm
iie. evm
ie. Annalise
she, 100cm
iei. evm
iee. evm
e. Sweet Serpent
she, 94cm
ei. Rainbow Serpent
she, 97cm
eii. evm
eie. evm
ee. Deep Water
she, 93cm
eei. evm
eee. rvm

i.

ii.

ie.

e.

ei.

ee.

Jälkeläiset

30.08.2016 she-t. Ch Dominica v. Cinn VVJ-II, KTK-III, isä. Redwood's Castiel
18.01.2017 she-t. Balas v. Cinn, isä. Prince Hugo
10.02.2019 she-t. Southside Serpent v. Cinn, isä. Vigor v. Nooboog

Saavutukset
Porrastetut

Koulutustaso Taso Pisteet
noviisi /

Päiväkirja

08.09.2017 - Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Nerita

Dara mulkoili vieressään kärryjen edessä seisovaa Moiraa. Kirjava tamma vain odotteli kiltisti, että päästäisiin lähtemään. Ja toivoin, että ruunikko olisi luottamukseni arvoinen ja kulkisi kiltisti kunhan vain päästäisiin liikkeelle. Kaksikon kanssa oli menty yhdessä kentällä, mutta tällä kertaa lähdettäisiin maastoon pienelle lenkille. Miksi liikuttaa kaksi ponia erikseen, kun sen voisi hoitaa kerralla? Lenkille lähtisi myös tallin uusin shetlanninponitulokas tamma Frappe, joka kärryillä istui tallityttö Jemina. Kun kolme ponia ja molemmat ohjastajat olivat valmiita, lähdettiin liikkeelle. Minä parivaljakon kanssa edellä, toisen valjakon tullessa perässä.

Ja toden totta, Dara rauhoittui kun pääsi liikkeelle. Moiralla oli pitkä pinna, mutta kun se sai tarpeekseen niin sitten ei ollut kohteella kivaa. Oli se kohde sitten poni tai ihminen. Polku leveni hetken matkan jälkeen sen verran leveäksi, että kaikki pystyimme menemään rinnakkain. Jemina ja Frappe tulivat Moiran viereen, mikä oli ihan fiksu homma. Dara ei jostain syystä ollut tullut toimeen uuden tamman kanssa, toisin kuin Moira joka oli tutustunut samantien Frappeen. Nyt kolmikko kuitenkin käveli reippaasti rinta rinnan, kunnes ne siirrettiin raviin. Tammat käyttäytyivät harvinaisen fiksusti, siihen nähden, että ne ovat. Noh, tammoja ja poneja. Frappe aina välillä kyttäili jotain pusikoissa, olihan ympäristö sille aivan uusi. Mutta kun kaksi muuta kulkivat välittämättä mistään, malttoi kolmaskin lopettaa kyttäilyn, eikä järkännyt mitään kohtausta. Takaisin tallille päästiin kaikki ehjinä ja hyvällä tuulella.

Webdesign © VRL-12557    Taustakuva © pngtree.com    Koristetausta © Transparent Textures
virtuaalitalli | virtuaalihevonen