Etusivu           Orit           Tammat           Kasvatus        
Cinnamoroll Ponies

Prince Hugo


SHLA-II, VVJ-III

virtuaalihevonen

Perustiedot

Nimi: Prince Hugo "Hugo" Rekisterinumero: VH15-017-0025
Rotu, väri: shetlanninponi, rn Painotus, taso: valjakko, vaativa
Syntynyt: 15.11.2014 / 8v 15.11.2015 Kasvattaja: evm
Säkä, sukupuoli: 97cm, ori Omistaja: Nerita (VRL-12557), Cinnamoroll

Luonne

Prince Hugo on söpö ja hyväkäytöksinen oripoika. Hugo käyttäytyy kaikkien kanssa ja kaikissa tilanteissa aina nätisti. Ja ori rakastaa ylikaiken lapsia ja tottakai porkkanoita. Porkkanoiden saadakseen Hugo tekee ihan mitä tahansa, sen kanssa onkin mukava harrastaa maastakäsin kaikkea. Hoitaessa ori tykkää katsella ympärilleen, mutta pysyy karsinassa irti kiltisti. Se viihtyykin hoidettaessa hyvin, kun karsinan ovi on auki ja se saa kuikuilla siitä käytävälle. Jalat se nostelee nätisti ja seisoo nätisti kun joku väkertelee kaikki valjaat sun muut remmeineen paikoilleen. Peseminen, kengittäminen ja muut jututkaan ei aiheuta sen suurempaa hämminkiä, vaan Hugo ottaa niissäkin ihan iisisti. Taluttaessa ei ole väliä onko siinä ihan pieni lapsi vai aikuinen, ori kävelee kiltisti perässä kuin koira.

Ajaessa Hugo on alkuun hieman laiska ja vaati pitkän verryttelyn, ennen kuin alkaa liikkua itse eteen. Parhaiten orin saa kotona tekemään jotain, kun irtojuoksuttaa sitä hetken ennen kunnon työskentelyä. Kun Hugon saa kunnolla hereille, se tekee mitä pyydetään. Se kääntyy vaikka kolikon ympäri, jos niin halutaan. Varsinkin kun tiedossa on, että onnistuneen treenauksen jälkeen saa melkein aina porkkanoita. Hugo tekee oikein mielellään hommia, mutta joskus silläkin on huonoja päiviä. Ori toimii myös selästä käsin, joten pienimmät saavat nauttia hauskasta hömpöttelystä Hugon kanssa. Poni rakastaa kuskata lapsia pitkin kenttää, se tekee sen aina ylpeästi. Hugo käyttäytyy ihan yhtä hyvin, mentiin sitten maneesissa, kentällä, pellolla tai kunnolla pusikossa rämpimässä.

Kuten kaikessa muussakin, Hugo on mukava kuljetettava. Se menee traileriin aina kiltisti, oli siellä joku tai ei. Ja jos Hugo alkaa hankalaksi, porkkanoiden avulla se palaa takaisin ruotuun. Itse orin puolesta se tulee toimeen kenen kanssa vain, kaikki muut vain eivät aina tykkää sosiaalisesta shetlanninponista. Kisapaikoilla Hugo nauttii maailman menon katselemisesta ja sitä ei hätkäytä isompikaan hälinä. Pikemminkin se juuri nauttii, kun ympärillä tapahtuu paljon. Kun varusteet on päällä ja mennään hommiin, keskitytään taas täysillä siihen. Ei tarvitse pelätä että Hugo rupeaisi riehumaan, se aina yrittää keskittyä ohjastajaansa.

Suku & jälkeläiset

i. Wood Goblin
she, rt, 101cm
ii. Martin
she, mkrj, 101cm
iii. Komplett Svart
iie. Flower in the Snow
ie. Witch
she, rt, 100cm
iei. Amidala Silas
iee. Rose Vivela
e. Josefina
she, rnpäist, 94cm
ei. Sternenkrieg
she, rtpäist, 97cm
eii. Pretender
eie. Eine Kleine Prinzessin
ee. Aschenputtel
she, rn, 90cm
eei. Kleinen Huf
eee. Rubin Schmetterling

i. Wood Goblin on upea, 101 senttinen rautias shetlanninponiori. Goblin on näppärä valjakkoponi, joka on luonteeltaan fiksu ja mukava, mutta sillä on aina vähän pilkettä silmäkulmassa. Ori on menestynyt valjakkoajossa enemmänkin omalla tasollaan. Harva tietää, että tämä nätti paketti on oikeasti vahinkovarsa. Goblinin omistaja oli kuitenkin todella tyytyväinen lopulta, kun sai kivan kisaponin ja siitosorin. Ori onkin paljon varsoja saanut, kiitos isänsä hienon suvun.

ii. Hugon isänisä Martin on juuri semmoinen ulkomaalainen hyväkäytöksinen herrasmies, eikä mikään suomalainen juntti. Ulkokuori vastaa myös sisältöä, sillä Martin on 101 senttinen mustankirjava ori, jolla ei ole isosta mahasta tai mammuttikarvasta tietoakaan. Martin käyttäytyy upeasti tilanteessa kuin tilanteessa, oli sitten käsittelijä kokematon tai erittäin kokenut. Valjakkoajossa ori menee ainakin käytännössä melkein vaikeankin juttuja, ei toki samalla tasolla kuin vaikka puoliveriset. Upeita varsoja Martin on saanut monia.

ie. Witch on melko pirullinen tamma. Juuri tasan metrin korkuinen rautias tamma ei ole mikään lastenponi, hyvä kun välillä sille aikuisetkaan pärjää. Kun Witchin energian saa suunnattua valjakkoajoon, se on ihan siedettävä. Muiden ponien kanssa se ei tule kummoisestikaan toimeen, joten yksilövaljakkona se on aina toiminut. Tammaa ei ollut tarkoitus luonteensa takia käyttää jalostukseen, mutta se onnistui silti saamaan vahinkovarsan yhden orin kanssa, joka oli astumassa toista tammaa tallilla. Kaikkien onneksi emänä toimiminen rauhoittu Witchia, joten tamma on eläkepäivillään paljon leppoisampi.

e. Hugon emä Josefina on upen värinen ruunikonpäistärikkö shetlanninponitamma. 94 senttinen Josefina on toiminut nuorena pienempien lasten opastajana valjakkoajon ja ratsastuksen saloihin. Vanhempana se siirtyi siitostammaksi, mutta jatkoi silti muutaman ponitytön ja -pojan opastajana. Luonteeltaan Josefina on täydellinen lastenponi ja emä. Se on kummatkin tehtävänsä suorittanut aina hyvin ja jaksaa aina vain.

ei. Sternenkrieg, helpommin ja suuhun sopivammin Kristian on 97 senttinen, rautiaanpäistärikkö suloinen shetlanninponiori. Pörröinen ja lempeä ulkokuori voi tämän ponin tapauksessa pettää, sillä Kristian on älyttömän fiksu. Se tietää jokaisen kohdalla, miten se pystyy livahtamaan vaikka karsinan oven raosta tai luistaa hommista. Ponissa on myös hyvän valjakkoponin vikaa, sillä se sille päälle sattuessaan menee todella upeasti kärryjen edessä. Hieman hankalan luonteensa takia varsoja orilla on vain muutama, mutta nekin ovat olleet mukavia luonteiltaan.

ee. Aschenputtel, pieni ja pörröinen, juuri sellainen jollaiseksi shetlanninponit kuvitellaan. Ruunikko 90 senttinen ponitamma on luonteeltaan todella lempeä, mutta se osaa myös olla ilkikurinen. Eniten Asta kiusaa aikuisia, lasten kanssa se taas on kiltisti. Tamma on oikein kunnon monitoimiponi, sillä se toimii niin kärryjen kanssa kuin selästäkin ja on se muutaman kaviolapsen maahan pyöräyttänyt.


09.04.2016 shetlanninponi tamma Yentel Hugs and Kisses KTK-III, emä. Sweet Strawberry Kisses
18.01.2017 shetlanninponi tamma Balas v. Cinn, emä Dark Serpent
26.01.2017 shetlanninponi ori Hemingway v. Cinn, emä Redwood's Moira

Saavutukset

20.02.2017 Shetlanninponien laatuarvostelu 22 + 13 + 22 + 20 + 12 + 5 + 1 = 95p. SHLA-II
28.02.2017 Valjakkoajojaoksen laatuarvostelu 5 + 33 + 3 + 20 + 14 = 75p. VVJ-III

Kilpailut

Porrastetut

Koulutustaso Taso Pisteet
vaativa /

Päiväkirja

16.01.2017 - Talutusratsastusta, kirjoittajana Nerita
Hugo seuraa minua kiltisti tarhasta sisään, kun käyn sen sieltä nappaamassa. Eikä tarvinnut edes yrittää juosta sen perässä, kuten monen muun. Vähän kun kutsui ja rapisteli taskua, niin johan Hugo ryntäsi paikalle porkkanan toivossa. Ja semmoinenhan orille löytyy aina taskusta. Tuttavani pieni poika oli kinunut pitkään äidiltään, että tämä pääsisi ratsastamaan. Kun äiti oli lopulta suostunut, käännyttiin sitten minun puoleeni. Ja tottahan toki minun pörröisillä poneillani saa tulla ratsastamaan tai ajamaan, varsinkin kun osa näistä on ihan hulluina lapsiin. Ensimmäiseksi ratsuksi valitsin pojalle Hugon, joka siitä huolimatta että on ori, on varmaan yksi kilteimmistä tallin poneista. Juuri kun sain napsautettua orin kiinni käytävälle, kirmasi pieni poika paikalle ja äitinsä perässä.

Opastan pojan alkuun hoitamisessa, sillä sekin on tärkeä taito. Jos tahtoo ratsastamaan, pitää poni ensin hoitaa kuntoon. Pojan, nimeltään Ethanin, kasvoilla on leveä hymy, kun Hugo vähän katselee pojan touhuja. Seuraavaksi sitten varusteet. "Meillä kun näillä shetlanninponeilla ajetaan enempi ja Hugo käyttää muutaman kanssa yhteistä satulaa, niin se näyttäisi nyt olevan jollain käytössä. Uskallatkos mennä ilman satulaa?" kysyn Ethanilta. Tämä nyökyttelee pontevasti ja kun äitikin myöntyy, varustamme yhdessä Hugon valmiiksi. Kun Hugo on valmis, laitan riimunnarun suitsiin kiinni ja sitten menoksi. Päätämme jäädä ulos kentälle, sillä ilma on hyvä.

Autan Ethanin selkään ja lähdemme hiljakseen kävelemään. Hyvä ettei poika innostukseltaan pompi selässä, mutta Hugo kävelee varmasti ja välittämättä eteenpäin. Samalla kun kävelemme kenttää ympäri, ohjeistan pikkuhiljaa eri asioita. Kokeilemme myös pysähdystä ja liikkeelle lähtöä, mikä kyllä toimi hyvin sen takia kun Hugo pysähtyi jos minä pysähdyin. Koska Ethania ei näytä selässä pelottavan, toisin kuin äitiään näyttää pelottavan paljonkin, ja tämä istuu kuin kotonaan, päätämme yhdessä kokeilla pienen pätkän ravia. Hugolla on tiettävästi tasainen ravi, mutta pistän Ethanin ottamaan tiukan otteen Hugon melko pitkästäkin harjasta. Sitten vähän käytetään jalkoja ja mentiin. Ethan on aivan innoissaan ja ei malttaisi lopettaa, mutta pikkuhiljaa on parasta lopetella. Lupaan kuitenkin, että jos tämän äiti vielä päästää pojan tänne, voisimme lähteä ajoreissulle Hugon kanssa.

21.01.2017 - Kärrylenkki, kirjoittajana Nerita
Ethan innostui poneista edellisellä kerralla niin hirveästi, ettei tämän äiti viitsinyt kieltää poikaa tulemasta uudestaan tallille. Tällä kertaa haemme Hugon tarhasta yhdessä. Ethan saa tarhaan mennessä käteensä porkkanan, jonka huomatessaan Hugo hölkyttelee reippaasti pojan luokse. Koska ori on kiltti talutettava, saa Ethan myös taluttaa Hugon ihan itse talliin. Vaikka muuten orin voisi päästää karsinaan, mutta valjaiden sun muiden härpäkkeiden laitto olisi helpompaa käytävällä. Poika hoitaa orin samalla, kun itse katson meille varusteet kasaan. Ethanin äiti katsoo hieman huolestuneena taas vähän kauempana. Valjastuksen lupaan opettaa joku toinen kerta, joten nyt hoidan sen ihan itse, jotta pääsemme matkaan. Kun olemme kaikki kolme valmiita, ohjaan Ethanin äidin oleskelutilaan istuskelemaan. Sitten istahdamme pojan kanssa kärryjen kyytiin ja suuntaamme ensiksi maastoon köpöttelemään.

Pääasiassa liikumme käynnissä, mutta sopivan pohjan tullen patistan Hugon ravaamaan pätkän. Ori nauttii tälläisestä rennosta maastolenkistä, kun se saa mennä oikeastaan juuri sitä vauhtia kuin haluaa. Hugon kohdalla se on hidasta löntystelyä, mutta tällä reissulla se on ehkä ihan hyväkin. Kun polku on todella leveä ja kulkee suoraan, annan ohjausvastuun Ethanille. Poika katsoo ihastuneena piuhoja käsissään, samalla kun ohjailee pientä siksakkia polkua pitkin. Kun pääsemme taas vähän hankalammalle kohdalle, otan ohjat taas itselleni. Pääsemme vielä yhdessä kohdassa ravaamaan, mutta sitten kävelemme loppumatkan tallille. Ennen kuin nousemme pois kärryiltä, muistutan Ethania, että Hugo pitää hoitaa. Ennen kuin tämä kerkeää ryntäämään selittämään äidilleen lenkistämme. Tunnollisesti poika kuitenkin hoitaa Hugon kanssani, jonka jälkeen tämä pinkaisee selittämään hirveällä innolla.

Webdesign © VRL-12557    Taustakuva © pngtree.com    Koristetausta © Transparent Textures
virtuaalitalli | virtuaalihevonen