Etusivu           Ponit           Kasvatus        

Dawnfrost Saltchip


Q-RD, N-IH

virtuaalihevonen

  &nsbp;
© ransu.kuvat.fi

Perustiedot

Nimi: Dawnfrost Saltchip "Sal" Rekisterinumero: VH16-029-0359
Rotu, väri: ratsuponi (Iso-Britannia, 50%), trn Painotus, taso: koulu, vaB
Syntynyt: 21.10.2016 Kasvattaja: Dawnfrost
Säkä, sukupuoli: 147cm, tamma Omistaja: Nerita (VRL-12557), Cinnamoroll

Luonne

Dawnfrost Saltchip on nätti ja siro tamma. Sal on maastakäsin vähän hankala käsiteltävä, mutta selästä se on aivan unelma. Tamma viihtyy mieluusti omissa oloissaan, mutta herkuille se on kamalan perso. Todella usein saa herkuilla lahjottua Salin tekemään jotain. Hoitaessa Sal esittelee useasti kauniita, keltaisia hampaitaan. On todella tarkkaa, mistä kohtaa saa harjata milläkin kovuudella. Vatsa ja pää ovat ne vaikeimmat. Vatsaan saa kyllä koskea, mutta kova harja tai voima niin voit olla varma, että kädessäsi on hampaan jäljet. Päähän taas ei saisi ollenkaan koskea, mutta sen Sal saa aina sotkettua oikein kunnolla. Kaviot nostetaan vasta maanittelun jälkeen ja niitä ei kannatella yhtään itse. Varustus on aina haaste sinänsä, sillä Sal ei siedä satulavyön kiristystä ja ei tahtoisi millään ottaa kuolaimia. Taluttaessa tamma yrittää herkästi jyrätä, joten nekin kannattaa pitää minimissä.

Kun selkään asti päästään, helpottuu elämä tamman kanssa huomattavasti. Selästä Sal tekee kaiken juuri niin kuin haluat. Välillä se tekee turhankin tarkkaan. Tamma häiriintyy herkästi liian kovasta tuntumasta ja jos kädet heiluu jotain ylimääräistä. Muutenkin kaikki avut pitää olla kohdillaan, muuten voi tulla pohkeenväistöä kun haluat suoraan ja päinvastoin. Sal näkee aina pieniä vihreitä miehiä nurkissa, mutta kun päättäisesti ratsastaa ja jättää säikkyilyt huomioimatta, lopettaa tammakin sitten jossain vaiheessa. Aloittelijoiden ratsu Sal ei tosiaan ole. Kun selässä on osaava ratsastaja, saa tammmasta aivan huikeita liikkeitä aikaiseksi. Ravi on tamman paras askellaji ja se onkin aika luonnostaan lennokasta. Pieniä esteitä Sal kyllä hyppää, mutta se tarvitsee niissä tukea aivan kokoajan. Jos unohtaa ratsastamisen, niin jämähtää tamma sihen paikkaan. Maastoon ei kannata lähteä yksin, koska muutenkin Sal on kunnon pupujussi säikkyessään aivan kaikkea.

Matkustus sujuu hyvin, kun Salin saa ensin houkuteltua namien avulla ramppia pitkin. Kun tamma on paikoillaan, se odottelee kiltisti kunnes päästään perille. Silloin tamma muuttuu levottomaksi ja ei malttaisi olla paikoillaan. Kisapaikalla kaikki kävelyttäminen kannattaa tehdä selästä, jos vain mahdollista. Muuten voi tulla ikäviä tilanteita, kun Sal rynnii tai yrittää purra sekä taluttajaa kuin kaikkea muutakin. Kun joku on selässä, se muuttuu taas paljon lempeämmäksi ja helpommaksi käsitellä. Verryttelyt sujuvat parhaiten, jos on tarpeeksi omaa tilaa. Sal ei hermostu jos joku tulee liian lähelle, mutta sen keskittyminen ei silloin ole tehtävissä. Radalla jatkuu sama meininki kuin verryttelyssä, jos se siellä keskittyi niin se keskittyy myös radallakin. Jos verryttely ei sujunut, niin myös suoritus menee penkin alle.

Suku & jälkeläiset

i. Checkmate Avenue
brp (50%), rn, 148cm
ii. Silvertia Chester
wB
iii. Silvertia Oliver
iie. Faraway's Didi
ie. Rhodos xx
xx
iei. Topspot xx
iee. Rhianna xx
e. Norfolk Sacnite
brp (50%), rn, 148cm
ei. Grimsby Eanraig
nf
eii. Earl
eie. Grimsby Leonora
ee. Norfolk Sacagawea xx
xx
eei. Lachlan xx
eee. Sabra xx

10.01.2017 ratsuponi tamma Sugarcrush Cinn, isä. Criminal Mozart, omistaja Cinnamoroll

Saavutukset

31.12.2016 Novice Performance Pony (Riding)
09.02.2017 Novice In-Hand Show Pony
05.05.2017 Quality Performance Pony (Riding)

Kilpailut

Porrastetut

Koulutustaso Taso Pisteet
vaB 6 / 5 2462.26

Show Pony Circuit

SPC-tunnus Laji Pisteet
SPC-MR3-1248 Riding & in-hand ajankohtaiset pisteet näet täältä

   

Päiväkirja

00.00.0000 - Kouluvalmennus, valmentajana
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Webdesign © VRL-05805    Taustakuva © Flickr.com / sherifix (by-nc-nd)    Otsikkokuva © Flickr.com / manuuuuuu (by)