Etusivu           Ponit           Kasvatus        

Yentel Trollkarlens Hatt


SCh-DR, N-IH

virtuaalihevonen


© Suomen Hippos/Pirje Fager-Pintilä

Perustiedot

Nimi: Yentel Trollkarlens Hatt "Hattu, Hömppä" Rekisterinumero: VH16-017-0387
Rotu, väri: shetlanninponi, tprn Painotus, taso: valjakko, noviisi
Syntynyt: 10.11.2015 / 8v 20.08.2016 Kasvattaja: Yentel Ponies
Säkä, sukupuoli: 100cm, ori Omistaja: Nerita (VRL-12557), Cinnamoroll

Luonne

Kun shettiskuume pääsi yllättämään, käännyin ystäväni puoleen. Hänellä olikin juuri minulle sopiva komea shetlanninponiori myynnissä. Alkuun ponin ostaminen vaikutti hyvältä idealta, mutta enää nykyään en ole niin varma asiasta. Yentel Trollkarlens Hatt on kyllä todella komea ja ulkokuori hämääkin, koska oikeasti ori on rasavilli ja tottelematon otus. Ehkä se on hieman liioittelua, mutta ainakaan maastakäsin meidän Hattu ei helpoimmasta päästä olekaan. Kärryjen kanssa ori toimiikin paljon paremmin ja hermojaan ei tarvitse menettää ihan niin usein.

Kärsivällisyys ei kuulu Hatun vahvimpiin puoliin, joten hoitotuokiot ja varustukset pitää hoitaa ilman suurempia viivyttelyjä. Tylsyyksissään poni rupeaa hamuilemaan kaikkeen mihin yltää, steppailemaan tai kuopimaan. Ja jos Hattu on käytävällä metalliketjuissa kiinni, kuten aika usein, se rupeaa helisyttelemään niitä. Ja jos ei ole tarkkana, kerkeää tämä poni livahtamaan karkuun jos saa tilaisuuden. Ei Hattu onneksi kauas lähde ja ori on niin perso herkuille, kuten ponit yleensäkin, joten sen saa melko helposti taas kiinni. Varsinkin omenat vaikuttavat olevan ponin suurinta herkkua. Välillä toki vedellään pierupukkilaukkaa pitkin tallipihaa, kun ihmiset yrittävät epätoivoisesti saada ponin nalkkiin.

Valjakkoponina Hattu toimiikin sitten paremmin. Kärsivällisyys ja keskittymiskyky nousevat, vaikkeivat ne siltikään kummoisia ole. Oria on kuitenkin mukava ajaa ja sillä on niin pieneksi poniksi aika hienot liikkeet. Vaikka maastakäsin Hattu on huliviliponi, kärryjen ollessa takana se pistää parastaan. Tarpeen vaatiessa se menee rauhassa, hallitusti ja hienosti. Mutta vauhti ja tiukat käännökset luonnistuvat myös. Vaikka vauhti lähtisikin kiihtymään reilusti, saa Hatun aina hetken päästä takaisin. Paitsi silloin tällöin kun poni luulee tietävänsä paremmin miten kannattaa mennä. Maastossa kulkeminen on Hatusta mieluisampaa, kuin kentällä pölyssä vääntäminen.

Suku & jälkeläiset

i. Hattifnattar
she, rtkm, 101cm
ii. Snufkin
she, mkm, 99cm
iii. Mumintrollen
iie. Hazel
ie. Jar of Nutella
she, rt, 100cm
iei. Hero Complex
iee. Honey Bee
e. Acall v. Brown
she, prn, 101cm
VVJ-III, SHLA-II
ei. Yogo v. Cherryfield
she, trn, 104cm
eii. Yogothief
eie. Brenedet
ee. Aesacal v. Brown
she, rn, 90cm
eei. Lichiess v. Bombr
eee. Beatrice

03.02.2017 shetlanninponi ori Snufkin Sugar, emä. Autumn Honey, omistaja Cinnamoroll
21.02.2017 shetlanninponi tamma Too-Ticky Sugar, emä. A.D. Dazzle Fantasy, omistaja Sugar & Spice Shetlands

Saavutukset

22.10.2016 Novice Performance Pony (Driving)
26.10.2016 Quality Performance Pony (Driving)
28.10.2016 Champion Performance Pony (Driving)
22.11.2016 Supreme Champion Performance Pony (Driving)
06.03.2017 Novice In-Hand Show Pony

Kilpailut

Porrastetut

Koulutustaso Taso Pisteet
noviisi 4 / 3 1598.91

Show Pony Circuit

SPC-tunnus Laji Pisteet
SPC-SR2-1055 Driving & in-hand ajankohtaiset pisteet näet täältä

   

Päiväkirja

00.00.0000 - Kouluvalmennus, valmentajana
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Webdesign © VRL-05805    Taustakuva © Flickr.com / sherifix (by-nc-nd)    Otsikkokuva © Flickr.com / manuuuuuu (by)