Pauwau Showjumpers

Pauwau ChesterERJ-I, HANN-I

Lempinimi Chester
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 25.04.2021
Säkä, väri 168cm, rautias
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0126
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 25.04.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

11/22 ERJ-I - tilaisuus
11/23 HANN-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Pauwau Chester on melko monimutkainen tapaus. Sen käytös vaihtelee päivästä, tuulen suunnasta ja kuun asennosta riippuen. Tuntuu, että samanlaisia päiviä ei vain Chesterillä ole. Rautiaan mielenliikkeitä on mahdoton ennustaa. Toisena päivänä se on kaikkien käsiteltävissä, seuraavana päivänä se ei välttämättä siedä kuin tiettyä hoitajaa. Jokaisena päivänä odotetaan hieman pelonsekaisin tuntein, mikä on päivän meno. Hoitaessa sillä ei ole sen kummempia juttuja. Joko se antaa hoitaa oikein nätisti tai se yrittää näykkiä. Se on kuitenkin aika selkeä käytöksensä kanssa, vaikka se vaihteleekin. Se on joko käsiteltävissä tai ei ole. Chesterin mielestä mielialan vaihteluissa ei ole mitään ihmeellistä, ihmiset eivät vain juuri arvosta sitä.

Ratsastaessa pätee melko samat säännöt. Toisena päivänä ori on aivan huikea ratsastaa ja toimii kuin ajatus. Seuraavana päivänä voi olla, että se ei suostu tekemään mitään ja tekisi vain omia juttujaan. Puoliverisen vanhemmat eivät kumpikaan ole sileän ratsastuksen ystäviä ja ei ole Chesterkään. Huonona päivänä kouluratsastus on melko huono idea, koska ori keksii silloin vaikka mitä ratsastajansa pään menoksi. Vaikka Chester ei olisi ihan yhteistyökykyinen, esteiden hyppääminen tuntuu onnistuvan aina. Kyllä se esteistä menee yli, mutta ei tietysti niin helposti ja ei kyllä anna mitään virheitä anteeksi. Hyvänä päivänä se liitelee esteiden yli ja paikkailee tarvittaessa ratsastajaansakin.

Hieman yllättäen matkustajana Chester ei ole haastava. Se lastautuu kiltisti ja matkustaa oikein tyytyväisenä, sillä se nauttii kisojen ilmapiiristä. Orin kanssa on jopa kiva matkustaa, koska se tasoittaa sen käytöstä. Se viihtyy hyvin, kun maisema ja turvat vaihtuvat aina välillä. Se ei ihan joka kerta kisoissa ole täydessä terässä, ihan niin paljoa ei matkustelu vaikuta. Mutta kun hyvä päivä osuu kisapäivälle, tullaan kotiin ruusukkeiden kanssa.

i. Cardoso
hann, rnkm, 169cm
ERJ-I, HANN-II
ii. Cantor iii. Carpe Noctum
iie. Vienna
ie. Evie iei. Elegants
iee. Fancyna
e. Weltraum Luxus
hann, rn, 167cm
ERJ-I, HANN-II
ei. Weltall Lux eii. Weite Luxus
eie. Raum All
ee. Trauma GER eei. Das Uran
eee. Traumatologie GER

21.11.2022hann-t. Mein Carinae. Mein Hertz VH23-011-0059
09.05.2022hann-t. Champagne Couturee. Fanatic Couture VH22-011-0143
15.10.2021hann-t. Pauwau California Crushe. Pauwau Columbine VH21-011-0433

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5603.06 Kuuliaisuus ja luonne 2129.41
Hyppykapasiteetti 1691.63 Rohkeus 1782.02

Päiväkirja ja valmennukset

21.07.2022 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Kisaviikonloppu oli edessä ja mä lastasin Chesterin rekkaan. Sillä tuntui olevan tänään hyvä päivä, mutta otin varman päälle lastaamisen kanssa ja lastasin sen itse, koska kukaan sen lempihoitajista ei ollut töissä tänään. Monesti mä ulkoistin suurimman osan hommista, mutta tänä viikonloppuna hoitaisin tämän orin ihan itse. Meillä olisi tänään jo ekat startit osalla hevosista, joten kun kaikki oli pakattu, me lähdettiin kohti kisapaikkaa. Onneksi oltiin sen verran lähellä, että hevoset sekä ihmiset pääsisivät yöksi kotiin nukkumaan. Kilpailupaikalla me oltiin ehkä vähän omasta aikataulustamme myöhässä ja Chester oli lähdössä starttiin ensimmäiseksi, joten mä otin sen varustettavaksi. Yksi tytöistä tuli vähän auttamaan orin kanssa, sillä rautias oli hieman levottomalla tuulella. Se ei silti ollut vielä mitenkään epätavallista Chesterin kanssa, jopa ihan hyvä tilanne itseasiassa. Kun minä itse sekä Chester oltiin valmiita, me lähdettiin kävelemään, ennenkuin päästäisiin verryttelyyn.

Chester käyttäytyi ihan siivosti, mitä nyt piti vähän esittää tammoille. Se oli silti vielä ihan käsiteltävissä ja mulla oli hyvä fiilis verryttelyyn mentäessä. Siellä oli vähän ruuhkaa, mutta onneksi ori ei juuri välitä vaikka joku tulisi ihan iholle asti. Me pujoteltiin kaikkien muiden ratsukoiden välissä ja verryttelin oria ravissa ja laukassa. Mä ajattelin ottaa ihan vain muutaman verryttelyhypyn, joten lähdin ottamaa ensimmäistä. Chester vain löi liinat kiinni jo reilusti ennen estettä. Mä yritin ottaa uuden lähestymisen, mutta sama kävi taas. Mä yritin kävellen mennä edes näyttämään estettä, mutta rautias melkein rupesi pomppimaan paikoillaan. Pian mä tajusin, että Chester, tuo jo melko kokenut kilpahevonen, pelkäsi verryttelyesteiden kukkakoristeita. Radalla sitä ei kyllä normaalisti hetkauttanut mikään, mutta ehkä kukkakoristeet ovat harvinaisempi näky, joten se järkytti orin mieltä. Mä pudistelin päätäni ja pyysin siirtämään hetkeksi kukat pois, jonka jälkeen me päästiin verryttelyesteistä yli.