Pauwau Showjumpers

Pauwau Fairytale

meriitit
Lempinimi Keiju
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 17.03.2021
Säkä, väri 168cm, ruunikonkimo
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH21-011-0096


Kuvat © tallin omaisuutta

Luonnekuvaus

Tämä tuhkimotarina on lasikenkien ja lumotun kurpitsan sijaan ennemmin puhkikulutettuja lenkkareita sekä nakkikioskin mättölautanen kaikilla mausteilla. Keijusta puuttuu kaikki stereotyyppisesti tammamaiseksi mielletty diivailu ja oikuttelevaisuus. Ennemminkin tämä on sellainen rento ja rempseä, vähän raisu kuralätäköissä ja metsissä rymyäjä, toisinaan jo uhkarohkea uskalikko ja seikkailija, muiden hevosten kanssa leikkiessään (tämä leikkii edelleen, toisin kuin moni aikuinen tamma) vähän raisu. Sellainen, jonka ihmisvastinetta joku boomeri voisi kutsua poikatytöksi eikä ollenkaan positiivisessa mielessä.

Vaan mepä sanomme kimoamme poikatyttötammaksi kaikella rakkaudella sekä suurella ylpeydellä! Keiju on hurjan hieno hevonen ja persoona, hieno työkaveri ja täydellinen omana itsenään.
Harjaa saa käyttää ronskimmin, ja paras valinta on pakin jäykkäharjaksisin kapine (joka on saattanut olla edellisessä elämässään juuriharja ja eksynyt harjapakkiin vahingossa). Keiju ei välitä mistään pikkuhiplaamisesta, harjaa käytetään kunnolla tai jätetään välistä. Tämä on aika mutkaton, helppo hoitaa, mitään diivailuja tai oikkuja ei ole, loimituksen tai kengityksen suhteen ei tarvita vippaskonsteja, matolääke ja muutkin lääkkeet katoavat Keijun suuhun kitinöittä, eläinlääkäri saa tehdä kaiken taivutuskokeista raspauksiin ilman Keijun puolelta tulevia protesteja..
Hannovertamma kävelee melko reippain askelin kuitenkaan kiirehtimättä. Lastaussillan alla ei asusta hevosia syöviä peikkoja, eikä traileri tai rekka ole ahdistuskohtauksen aiheuttava eristysselli. Keiju lastautuu ongelmitta ja matkustaa hyvin hiljaisesti, oloonsa tyytyväisenä. Tämän kanssa reissaa yksinäänkin, eivätkä kiirelähdötkään aiheuta päänvaivaa.

Virta ja menohalut eivät lopu tältä Duracell-pupulta kesken, patterit lienevät vähän peukaloitua mallia. Koulujutut ovat Keijun makuun vähän tylsiä, vaikka niissäkin saa laukata. Pieni pitkästyminen ei kuitenkaan näy kuin hieman hiipuvassa vauhdissa, tamma ei ryhdy keksimään omia askelkuvioitaan, venkoilemaan apuja vastaan tai mitään sellaista. Koulutreenit sujuvat sulassa sovussa, ja puomien lisääminen nostaa Keijun kiinnostusta saman tien. Vaikka ne olisivat ihan simppelit suoran linjan ravi- tai laukkapuomit.
Hypätessä potkua sekä menohaluja on enemmän. Joka tilanteessa ratsastajansa hyppysissä pysyvä hannover kyllä mielellään menee jouhet putkella (Keijuhan on maastolaukkakilpailuiden epävirallinen tallimestari jo toista vuotta peräkkäin), mutta katsokaas, kun kimolla on ajatus mukana touhussaan. Se tietää, ettei hyppäämisestä tule mitään ilman kontrollia, vauhdin säätelyä. Lenkkarit juostaan kyllä puhki, mutta fiksusti.

Terävä, vahva ponnistus, erityisen hyvä etujalkojen tekniikka sekä kelpo takajalkatekniikka (saisivat nousta hivenen nopeammin vähän ylemmäs), hyvä selän käyttö. Nopea, tasapainoinen hyppy, ei ongelmia minkään estetyypin kanssa, pitkä vesi menee siinä missä muuri ja kolmoissarja miltei yhtä vaivattomasti kuin perusokseri. Erikoisesteet tai kilpailusponsorien ylilyödyt erikoisjohteet aiheuttavat lähinnä korvahörön ja pari katsetta; Keiju hyppää kyllä ihan kaiken mitä eteen tulee, kävi se haistelemassa esteitä alkuun tai ei. Eikä Keijun kanssa kyllä turhan lähelle esteitä kannata mennä ihmettelemään, varomaton ratsastaja nimittäin huomaa nopeasti kimon ammattimaisuuden loppuvan koristekukkien kohdalla. Keiju maistelee vaikka muovikukkia, mikäli silmä välttää.
Keiju tekee myös äärettömän mielellään töitä, kotona, vieraissa paikoissa, kilpailuissa. Se on herkkä ja reaktiivinen sillä tavalla kuin ammattiratsastaja 160cm ratojen hevosen haluaakin olevan, rohkea ja hyvähermoinen, suoritukseen sekä ratsastajaan keskittyvä tiimipelaaja.
© Lissu T

i. Pauwau Farao
hann, rn, 171cm
ii. Frontierland iii. Fan Fiction
iie. Ladies Drink Free
ie. Castlewoods Nefertiti iei. Nemo
iee. Ascella
e. Hey Sailor Scar
hann, rnkm, 168cm
ei. Han Solo eii. Hellraiser
eie. Black Market Baby
ee. Cutie Mark Crusader eei. Casino Boogie
eee. Bellezza

00.00.0000 t. Pauwau (i. isä)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6624.6 Kuuliaisuus ja luonne 2510.51
Hyppykapasiteetti 2133.08 Rohkeus 1981.01

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.