Pauwau Showjumpers

Frontierland

meriitit
Lempinimi Rontti
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 17.09.2018
Säkä, väri 176cm, ruunikko
Maahantuoja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH19-011-0163
hevonen on täyttänyt 3 vuotta 00.00.2000

Kuvat © tallin omaisuutta

Luonnekuvaus

Rontti on tallin herkkäpoika, sen kanssa saa olla tarkkana, ettei tee mitään väärin. Ori ei siis ole lempinimensä mukaisesti mikään rontti, vaan hyvin herkkasieluinen ja monesta asiasta herneen sieraimeensa vetävä puoliverinen. Hoitaessa on monta asiaa jotka pitää muistaa. Kaviot pitää putsata tietyllä tavalla, vatsaan ei saisi millään koskea ja pääkin on vähän siinä ja tässä. Jos Rontin mielestä tehdään jotain väärin, se esittelee hammaskalustoaan ja nappaa kiinni jos pystyy, sekä yrittää potkia. Varusteissakin herran herkkyys on jouduttu ottamaan huomioon, kun puolet varusteista on tavalla tai toisella vuorattu lampaankarvalla ja kylkisuojaakin joudutaan usein käyttämään.

Ratsastaessa Rontti jatkaa herkkislinjallaan. Sileällä se tosin hermostuu itseensä, jos se ei ymmärrä apuja ja tekee väärin. Silloin ori puree kuolaimeen kiinni ja sen joutuu useimmiten ratsastamaan kulmaan, jonka jälkeen uusi yritys. Rontin kanssa tärkeintä on siis selkeät avut, jotta yhteistyöstä voi jotain tulla. Hypätessä on tärkeintä oikeat paikat, Rontti ei nimittäin ole kiltti hevonen, joka hyppää huonoista paikoista. Se on tarkka jaloistaan, eikä tykkää yhtään, jos puomit kolisevat alas. Rontin ratkaisu useimmiten on kieltää, joten esteillä vaaditaan tarkkaa ratsastusta, jotta esteistä päästään yli. Kun hyvä rytmi löytyy, Rontti on oikein hyvä esteratsu.

Matkustaminen Rontin kanssa on melko mielenkiintoista. Jos kaikki on hyvin, niin hommassa ei ole mitään ongelmaa. Jos taas jokin on Rontin mielestä pielessä, voi tämä pistää melkoisen esityksen pystyyn. Silloin saa hävetä orinsa käytöstä, mutta useimmiten asia on korjattavissa. Verryttelyssä Rontti ei oikein välitä muista hevosista, mutta ei se niitä yritä potkia tai purra, vaikka tulisivatkin hieman lähelle. Radalla taas saa keskittyä, jotta kieltoja ei tulisi.

i. Fan Fiction
hann, m, 177cm
ii. Freaks and Geeks iii. evm
iie. evm
ie. Save Me iei. evm
iee. evm
e. Ladies Drink Free
hann, rn, 176cm
ei. Lost and Found eii. evm
eie. evm
ee. Bloody Mary eei. evm
eee. evm

02.07.2020 o. Pauwau Farao (e. Castlewoods Nefertiti)
15.11.2021 o. Pauwau Frog'n'Roll (e. Weakerton's Kiesza)

i. Rontin isä Fan Fiction on suuri ja näyttävä musta ori. Se herättää ihastusta ulkonäöllään, vaikkakin luonteeltaan se osaa olla välillä hankala. Fan Fictionia nähdäänkin usein samojen ihmisten käsissä, jolloin se esiintyy edukseen. Ori on suosittu jalostuksessa ja siltä löytyykin pitkä lista jälkeläisiä. Se on tuttu näky sukutaulujen lisäksi Saksan oripäivillä ja muissa tilaisuuksissa. Se on menestynyt näyttelyissä, kantakirjattu ykköspalkinnolla ja kerännyt kasan palkintoja esteradoilta. Pari autoakin sen kanssa on voitettu. Ikääntyessään Fan Fiction on vähentänyt tapahtumissa pyörimistä, mutta tärkeissä tapahtumissa se nähdään edelleen.

e. Ladies Drink Free on tammaksi suurikokoinen ja sen takia sitä on hieman vierastettu. Ladyksi kutsuttu ruunikko ei myöskään ole ehkä se nätein ja siroin tamma. Sen takia siitä ei juuri ole tykätty, vaikka tamman luonne on täyttä kultaa. Se on mitä kiltein ja oikein loistava emä. Ladylla on muutama jälkeläinen, jotka ovat melko hyvin pärjänneet kilpailuissa. Mitään suuria tähtiä ne eivät ole, mutta kilpailevat hyvällä tasolla. Ruunikko itse kilpailee nuorten ratsastajien kanssa hieman pienemmissä luokissa. Se rakastaa hyppäämistä, mutta sen jalat eivät kestä isojen esteiden hyppäämistä.

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 7631.25 Kuuliaisuus ja luonne 4365.85
Hyppykapasiteetti 1632.7 Rohkeus 1632.7

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.