Pauwau Showjumpers

Huckleberry v. Helmwald

meriitit
Lempinimi Hukka
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 02.03.2021
Säkä, väri 168cm, ruunikko
Kasvattaja Gestüt Helmwald
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH21-011-0085


Kuvat © VV / Vapaasti

Luonnekuvaus

Kun mulle avautui mahdollisuus ostaa Helmwaldista nuori orivarsa, ei mua tarvinnut hirveästi suostutella. Ja Huckleberry v. Helmwaldin ostamista ei ole tarvinnut katua. Orista kasvoi komea ja kapasiteetikas hevonen. Kaikkien onneksi Hukka peri luonnetta enemmän isältään ja onkin kovin hyväkäytöksinen ori. Kipakkuutta siltä kyllä löytyy tarvittaessa, mutta on enemmänkin lempeä nallekarhu. Hoitaminen on helppoa, sillä Hukka nauttii hoitotoimenpiteistä. Ainoastaan kengitys on sen mielestä tylsää, mutta senkin se jaksaa kuitenkin olla.

Ratsuna Hukka on melko helppo, se on herkkä ja kuuntelee tarkasti apuja. Siinä mielessä se on myös hankala, sillä se ottaa avut kovin kirjaimellisesti. Se tekee juuri niinkuin pyydetään, eli ori hämmentyy helposti ristiriitaisista avuista. Kun ratsastaja tietää mitä tekee, onkin Hukka melkoinen peto esteillä. Vauhti on hyvin säädeltävissä ja ruunikko hyppää epäröimättä esteen kuin esteen yli. Onpa ori kokeillut maastoesteitäkin, sillä se menee mihin vain kunhan luottaa ratsastajaansa. Oikea ratsasta saa kuorittua Hukasta vaikka kouluratsunkin, vaikka onhan se estehevosen mielestä vähän tylsää. Maastossa ruunikko on kuin innokas pikkupoika, se ei meinaa pysyä nahoissaan. Silti se on oikein kiltti ja kuuntelee ratsastajaansa.

Lastaaminen on helppoa ja orin voi laittaa omasta puolestaan kenen tahansa viereen. Se tulee toimeen orien, ruunien sekä tammojen kanssa aivan mainiosti. Kisapaikoilla Hukka tykkää hieman esiintyä ja steppailla, mutta se lopettaa sen melko helposti. Se on myös helppo saada keskittymään työntekoon, kun sinne asti päästään. Radalla sitten unohtuukin kaikki muu ja Hukka on täysillä mukana. Ori ei ole se nopein hevonen ja yleensä nopeimmille häviää, mutta se korvaa sitä hyppäämällä pitkälti puhtaasti. Ruunikko on hyvin tarkka jaloistaan, joten turhia puomeja se ei tiputtele alas.

i. Heinrich von Elke
hann, rt, 169cm
ERJ-I, HANN-I, YLA2, KTK-III, VPVL-II
ii. Arnold von Elke iii. Janz Kaspar
iie. Amarant II
ie. Brunhilde iei. Rebellion
iee. Metz von Riesehof
e. Naomi von Diefenbach
hann, rn, 169cm
ERJ-II
ei. Nichtricht eii. Nikolaus
eie. Medea von B
ee. Cher von Diefenbach eei. Crypto von Diefenbach
eee. Winter Lust

18.04.2021 t. Pauwau Hortensia (e. Pauwau Columbine)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6691.54 Kuuliaisuus ja luonne 2616.99
Hyppykapasiteetti 1970.72 Rohkeus 2103.83

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.