Pauwau Showjumpers

Queensryche

meriitit
Lempinimi Kiivi
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 22.05.2020
Säkä, väri 165cm, tummanruunikko
Maahantuoja VRL-09979
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH21-011-0023


Kuvat © Franz Venhaus CC BY-ND 2.0

Luonnekuvaus

Kiivistä tulee todennäköisesti ensimmäinen hevonen, joka osaa tarkoituksella pyöritellä silmiään. Jo tamman yleisolemus viestittää pelkästään ”Oletko tosissasi?”, ilme on sen mukainen. Perusynseä hevonen, joka ei ole tippaakaan nöyrä ja jota ei turhan paljoa yhteistyön tekeminen kiinnosta. Tämä näkyy kaikessa pienessä ja vähän isommassa; Kiivi ei välttämättä ota kuolaimia suuhunsa, nostaa jalkojaan pyydettäessä, ei anna tarhasta tai laitumelta kiinni, jumittuu paikoilleen kesken ratsastuksen.. Tamma on kyllä tutkittu ja terveeksi todettu, varusteet sopivat ja ruokinta on kunnossa. Sanovat, että terve hevonen kyllä haluaa liikkua, mutta meidän Kiivi ei. Tai no, korjataan; se liikkuu mielellään itsekseen, ilman ihmistä.

Hampaita tai kavioita ei sentään tarvitse väistellä, tamma joko käyttäytyy hyvin tai yksinkertaisesti jättää ihmiset huomiotta. Se ei erityisemmin välitä päänsä koskettelusta, mutta sietää sen kyllä. Mitä vähemmän Kiiviä lääppii, kuten tamma itse tuntuu hoitotilanteet kokevan, sen parempi. Ihmisen ignooratessaan se vaatii useamman komennuksen, että jalka nousee, suu aukeaa, hevonen siirtyy ja niin edelleen, mutta lopulta Kiivi aina tekee kuten pyydetään (tai komennetaan, kun samasta asiasta huomautetaan kymmenennen kerran samalle aamua). Teatraalisesti huokaisten - ihan oikeasti! -, silmien pyörittelyä pontevasti yrittäen. Mutta tekee, mitä pyydetään. Ainoastaan hieronta on niin mukavaa, että se saa Kiivinkin puolesta kestää pitkään, mistään harjaamisista tai rapsutteluista se taas ei perusta ollenkaan.

Niin, se nöyryyden puute. Ja liikkumisen riemun katoaminen ratsastajan noustessa selkään. Kiivihän on estehevonen korvanpäistä kavionkärkiin, eikä lainkaan hullumpi sellainen. Sen hypyt ovat nopeita terävästä, vahvasta ponnistuksesta lähtien, jalkatekniikka viimeisen päälle, selän ja kaulan käyttö mainiota. Älyäkin löytyy, tamma löytää ponnistuspaikat itsekseen, kykenee korjaamaan omia sekä ratsastajansa virheitä (tosin korjaa vain kertaalleen, sen jälkeen kaikki vähäinenkin yhteistyö loppuu, kiitos hei ja alas selästä), varmaan oppisi laskemaa sarjaesteiden välitkin itsekseen, sen verran älykkäältä tamma tuntuu. Sillä on loistava laukka ja erinomainen käynti sekä maailman hirvein ravi, jossa istuminen tuntuu siltä, että perunasäkkiä kuljetetaan mukulakivikadulla. Ketterä, notkea tamma taipuu joka väliin, kääntyy miltei kirjaimellisesti kannoillaan, ei tunnu tarvitsevan juuri ollenkaan aikaa tai tilaa valmistautua hyppyyn, se oikeasti näyttää nauttivan hyppäämisestä.. Kiivissä on kaikki ainekset aikansa ja tasonsa tähtiratsuksi.

Se vain ei meinaa sietää ratsastajaa selässään. Kiivin kanssa pärjää, kun ratsastaa mahdollisimman vähäeleisesti ja antaa hevoselle tilaa, paljon tilaa. Vähemmän on enemmän; jos tamman liikettä, muotoa tai yhtään mitään työstää tai viilaa kovin paljoa, se koettaa taas pyöritellä silmiään todeten, että ei väkisin, kun ei kelpaa niin teeppä itse, hän lopettaa. Ja tamma muuten lopettaa, jos se tekee pyytämättömän täysstopin se myös on täystoppi, kunnes ratsastaja vaihtuu tai joku taluttaa tamman pois kentältä.
Onneksi tammalle on löytynyt ratsastaja, joka tuntuu tulevan vähän omalaatuisen ratsun kanssa toimeen. ”Ohjaa vain ja antaa hevosen tehdä loput” kuulemma toimii, eikä kannata kysyä tai edes miettiä, onko lausunto aivan kirjaimellisen todenperäinen.

Mikäli tamman kanssa pärjää kotona, eivät vieraat paikat tai kilpailutilanteet ole yhtään sen haastavampia. Kiivi on kylmäpäinen, järkevä hevonen, kaikessa ynseydessäänkin. Se tuntuu tuhahtelevan matkajännityksestä kärsiville lajitovereilleen (tamma itse matkustaa mieluiten yksin, niin kukaan ei pilaa hänen päiväänsä) sekä käsihevosalueella steppaaville kilpakumppaneilleen. Toisaalta millepä Kiivi ei tuhahtelisi.. Ikävä kyllä tammaa ei tippaakaan kiinnosta, onko sillä yleisöä vai ei. Se ei kilpailutilanteissa maagisesti rupea sietämään ratsastajaltaan tai edes hoitajaltaan yhtään enempää kuin mitä kotonakaan. Mutta kuten todettua; jos pärjää kotona, pärjää muuallakin, sillä ei tamma sentään hankalammaksi muutu. Onneksi.

© Susiraja

i. Quarterflash
hann
ii. Quentin
hann
iii. evm
iie. evm
ie. Temperance
hann
iei. evm
iee. evm
e. Namika
hann
ei. Night Flight
hann
eii. evm
eie. evm
ee. Double Drive
hann
eei. evm
eee. evm

06.06.2021 t. Pauwau Killer Queen (i. Kansas)
22.10.2021 t. Pauwau Highway Tune (i. Highway It's Our Way)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6625.91 Kuuliaisuus ja luonne 2555.51
Hyppykapasiteetti 2101.73 Rohkeus 1968.67

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.