Pauwau Showjumpers

Wifey Material

meriitit
Lempinimi Martta
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (87,5%), tamma
Syntymäaika 09.03.2020
Säkä, väri 146cm, ruunikko
Maahantuoja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 120cm
Rekisterinumero VH21-029-0022


Kuvat © tallin omaisuutta

Luonnekuvaus

Wifey Material on säpäkkä ja pippurinen ponitamma, mutta loistava hyppääjä. Se ei ole helpoin käsitellä, vaan vaatii käsittelijältä jämäkkyyttä. Eikä myöskään saa vähästä säikähtää, sillä Martta käyttää sen kyllä hyödyksi. Martta on paras pistää kiinni hoitamisen ajaksi, muuten se saattaa ilmaista mielipiteensä asioista hampailla. Se myös on hieman levoton hoidettaessa, joten jos se saa olla vapaana, se vain pyörii ympäriinsä. Hoitaminen on kyllä muuten sinänsä helppoa, mutta satuloidessa saa olla tarkkana. Martta on herkkä, joten se ei oikein arvosta satulointia ja ilmaisee sen hyvin selkeästi. Suitsia laittaessa saa hieman suostutella, mutta jos ei anna periksi, niin Martta kyllä luovuttaa melkoisen nopeasti.

Ratsastaessa Martta on hyvin reipas ja herkkä. Sen kanssa avut saavat olla todella pieniä, melkein täysin huomaamattomia ja raippa on yleensä paras jättää matkasta pois. Tammalle on välillä ollut vaikea löytää tarpeeksi pientä ja osaavaa ratsastajaa, sillä se on hyvin siro kaiken muun lisäksi. Martta työskentelee aina innolla, mutta voi vetää herneen sieraimeen, jos avut ovat liian kovat tai muuta vastaavaa. Sileällä se on vielä tarkempi ja saattaakin herkästi singahdella sinne sun tänne, jos ei ole tarkka. Esteillä se antaa vielä vähemmän anteeksi, mutta kun yhteistyö sujuu, se onkin aivan loistava esteponi. 120 sentin luokat menevät siltä ongelmitta ja se onkin sopivan ratsastajan kanssa lyömätön.

Tamma ei ole se helpoin matkustaja tai käsiteltävä vieraissa paikoissa. Se vaatii hieman erityisjärjestelyjä ja sopivan ihmisen, että reissut sujuvat mukavasti. Määrätietoinen käsittelijä saa yleensä Martan pysymään ruodussa, mutta ei ihan aina. Sen takia usein käykin niin, että joko kotiin tullaan loppupään sijojen tai ruusukkeen kanssa. Martan kanssa tarvitsee siis hyvinkin pitkää pinnaa.

i. Mean Man
drp (75%)
ii. Cherubic wB iii. evm
iie. evm
ie. All The Single Ladies drp (50%) iei. xx
iee. nf
e. Pretty Please
nf
ei. Hustle And Bustle eii. evm
eie. evm
ee. Beach Please eei. evm
eee. evm

23.05.2021 o. Jersey Wind Wau (i. Jeremiah II)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 7 / 6
Ominaisuuspisteet (ERJ) 3065.83 Kuuliaisuus ja luonne 1109.83
Hyppykapasiteetti 987.9 Rohkeus 968.1

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.