Varismäki


img

Kettuhovin Leimahdus


© ransu.kuvat.fi
Nimi: Kettuhovin Leimahdus "Masa" Rekisterinumero: VH00-000-0000
Rotu: suomenhevonen Syntymäaika: 01.06.2016, nyt 3v
Sukupuoli: ori Kasvattaja: Kettuhovin Tila, evm
Säkä: 162 cm Omistaja: Varismäki (VRL-12454 & VRL-12557)
Väri: musta Koulutustaso Va B

MERIITT-I, MERIITT-I, MERIITT-I

Kuvaus

"Kaiken haluamansa saa, jos on valmis yrittämään tarpeeksi lujaa"

Masa on kerrassaan ihastuttava ori. Se hurmaa jokaisen vastaantulevan ihmisen herrasmiehen luonteellaan ja komeilla askellajeillaan. Kun tulet moikkaamaan sitä sen karsinalle tai haet sisälle, se tervehtii suloisella hörinällä. Mustan orin silmät ovat todella lempeät, kuten koko orikin. Hoitaminen on sen kanssa oikeasti miellyttävää puuhaa ja siihen voisi uppoutua moneksi tunniksi. Monesti Masa lepuuttelee toista takastaan, nuokkuu silmät kiinni ja alahuuli roikkuu, kun hoitotuokiossa kestää enemmän kuin kymmenen minuuttia. Varustamisenkaan kanssa ei ole mitään ongelmia, ori ei pullistele ja itse hamuaa kuolaimet suuhunsa. Melkein ennen kuin saa hihnat järjestykseen. Taluttaessa ei välttämättä tarvitsisi edes pitää kiinni, niin Masa vain tallustelisi perässä kiltisti kuin koiranpentu.

Ratsastaessa ori on ihanan yritteliäs. Se haluaa kaikin keinoin miellyttää ratsastajaansa, ja tekeekin usein juuri niinkuin ratsastaja pyytää. Tämä luonteenpiirre tuo myös haasteita, sillä orilta täytyy osata pyytää asioita oikein, jotta se tekee ne niinkuin on tarkoitus. Kun ratsastaja osaa hommansa, löytyy Masalta aivan upeat liikkeet ja se tekee ties mitkä koulukiemurat ongelmitta. Masan koulusatulassa on aivan ihana istua, kun orilla on todella tasaiset askellajit. Ja se eisttelee niitä miellellään! Esteitä mennään kyllä, mutta niillä Masa yrittää aivan liikaa. Usein puomit tulevat helposti alas ja ori niin sanotusti masentuu siitä. Se ei tykkää, jos se ei osaa tai tekee mielestään väärin. Maastossa Masa on aivan ihana kaveri, sen kanssa voi käydä parinkin tunnin köpöttelymaastossa tai nopeassa menomaastossa.

Traileriin tai rekkaan Masa astelee kiltisti ja varmasti. Matkustamisessakaan ei ole ongelmaa, on sitten mukana ketään tai ei. Ori itseasiassa tykkää matkustella yksin, omassa ylhäisessä yksinäisyydessään. Vieraissa paikoissa Masa ottaa rennosti ja seuraa paikaltaan ihmisten ja hevosten menoa. Valmennuksissa ja kisoissa mennään yhtä hyvin kuin kotona, todella harvoin Masa ottaa stressiä mistään. Vieraissa karsinoissa ollaan kuin kotonaan ja ratsastuksesta suoriudutaan ilman ongelmia. Kisahevosena Masa onkin aivan omaa luokkaansa.

Sukutaulu

i. Kettuhovin Salama
sh, klm, 163 cm
ii. Ukkos-Myrsky iii.
iie.
ie. Kettuhovin Hilla iei.
iee.
e. Kettuhovin Maisa
sh, trt, 160 cm
ei. Raharuhtinas eii.
eie.
ee. Pihlajan Selma eei.
eee.

Jälkeläiset

00.00.0000 tamma/ori varsa, emä. emä, omistaja talli

Päiväkirja

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja (muokkaus © Varismäki)   |  Ulkoasun kuva © Vähäpelto