Varismäki


img

Pääkallokehrääjä


© Suomen Hippos / Pirje Paananen
Nimi: Pääkallokehrääjä "Kallo" Rekisterinumero: VH17-018-
Rotu: suomenhevonen Syntymäaika: 01.01.2017, nyt 2v
Sukupuoli: ori Kasvattaja: E. Kannisto
Säkä: 159 cm Omistaja: Varismäki (VRL-12454 & VRL-12557)
Väri: musta Koulutustaso 110 cm, CIC1

MERIITT-I, MERIITT-I, MERIITT-I

Kuvaus

Pääkallokehrääjä, eli tutummin pelkkä Kallo, on kovapäinen, mutta tarvittaessa oikeastaan ihan mukava ori. Ensisilmäyksellä tätä tummaa oria ehkä mieluummin välttelisi, kun se korvat luimussa tuijottelee karsinan perältä, mutta kunhan karsinaan taikka tarhaan vain reippaasti astuu, uskaltaa Kallokin saapua hoidettavaksi. Ori toimii pitkälti ihmisiä peilaten, joten hyvä mieli merkitsee hyvää ponia! Taluttaessa hieman hidas ja laahusteleva, muttei ainakaan yritä rynniä suoraan ylitse.
Hoidettaessa Kallo on hieman levoton ja ori tylsistyy todella herkästi. Sillä on tapana ruveta rymyämään karsinaansa kun tylsyys iskee, oria kun ei voi sitoa pahan vetopaniikin vuoksi. Kunhan hoitotoimenpiteet saadaan läpi nopeasti, on ori tyytyväinen ja se malttaa odottaa varustustakin rennosti. Jaloistaan Kallo on todella herkkä, etenkin takajaloistaan. Se uhkaa potkia ja purra, mutta oikeastaan se vaatii vain napakan hoitajan, joka ei anna orin repiä jalkojaan pois käsistään. Kengitys ei suju ollenkaan ilman rauhoitusta, onhan se kieltämättä rennompi tapaus vähän huumattuna.

Sileällä Pääkallokehrääjä on hieman kömpelö ja se tuppaa tylsistymään nopeasti, ja sen erikoisosaamista ovatkin esteet niin kentällä kuin maastossa. Jostain syystä luulisi, että kompura toimisi paremmin sileällä, mutta näin ei kuitenkaan ole. Kallolla on mieletön vauhti ja hyppytyyli, eikä se mitenkään erityisen herkkäkään ole. Eihän se kamalasti tykkää jos ratsastaja vain matkustaa mukana, mutta onneksi ori ei myöskään pahemmin ota siitä nokkiinsa. Ori on kyllä enemmänkin tarkka siitä, kuinka jalkoja käytetään ratsastaessa. Pienet pohjeavut ori sietää kyllä, mutta potkiminen ja pohkeilla puristaminen saa Kallon hermostumaan, jolloin ori lakkaa työskentelemisen kokonaan. Kallo on kuitenkin varma ja tasainen hyppääjä, joka ei pelkää yhtään mitään ja kääntyy mistä tahansa sulavasti ja tasapainoisesti niin kentällä kuin vaikka keskellä metsääkin.

Sileällä tosiaan hieman kömpelö niin liikkeissään kuin ajatuksissaan, ja Kallo vaatii erityisen paljon tukea ratsastajaltaan. Ori on kuitenkin tasainen ja mukava, vaikka jokseenkin hidas ja epävarma jalkojensa suhteen – hakeutuu kuitenkin kauniisti peräänantoon ja kantaa itsensä upeasti, vaikka sen kanssa tehtäisiinkin todella helppoja tehtäviä.

© Aino H.

Sukutaulu

i. Teräsleijona
sh, m, 160 cm
ii. Beryllikruunu iii. evm
iie. evm
ie. Kiirastuli iei. evm
iee. evm
e. Kuolemanspiraali
sh, m, 160 cm
ei. Routaenne eii. evm
eie. evm
ee. Kuparisydän eei. evm
eee. evm

Jälkeläiset

00.00.0000 tamma/ori varsa, emä. emä, omistaja talli

Päiväkirja

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja (muokkaus © Varismäki)   |  Ulkoasun kuva © Vähäpelto