Valjakkoajojaos

VVJ - virtuaalinen jaos

Säännöt

Valjakkoajojaoksen toimintaa sitovat kaikille yhteiset, Virtuaalisen Ratsastajainliiton laatimat pelisäännöt, joista on kerrottu alla. Ohjeet kilpakutsujen tekoon, kilpailuiden anomiseen sekä niihin osallistumiseen löytyy VRL:n Yleisiä osallistumisohjeita -sivulta.


Yleiset säännöt pähkinänkuoressa

Mitä kutsusivulla tulee olla/mainita?

Huomaathan myös, että kutsussa ei saa esiintyä loukkaavaa materiaalia! Epäasialliset kutsut (joihin luetaan myös epäkunnioittavat viittaukset, esim. "otsikoi VVJ 1-5 (tai jos tahdot olla hankala, VVJ 5)") hylätään armotta! VVJ kannustaa yhtesölliseen harrastamiseen eikä hyväksy minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista.


Kilpailuiden rajoitukset

Kilpailut voi rajata avoimeksi tietylle hevosrodulle tai -ryhmälle sekä yhden seuran jäsenille. Vain tietylle ihmisryhmälle (esim. tietyn ikäiset, tietyn kasvattajan kasvattien omistajat) avoimia kilpailuja ei voi enää järjestää. Avoimissa kilpailuissa ei saa olla minkäänlaisia etuuksia tai vain tietyn seuran jäsenille avoimia luokkia—seurakilpailut ovat erikseen tietyn seuran jäsenille, avoimiin kilpailuihin kaikkien tulee saada osallistua.

Säännöt avoimien kilpailuiden osallistumisrajoituksiin


Kilpailuiden anominen

Kilpailut anotaan lomakkeen kautta VRL:ssä. Tarkista, että tiedot ovat oikein niin kutsussa kuin lomakkeessakin ennen anomuksen lähetystä. Virheelliset anomukset hylätään ja saat niistä ilmoituksen pikaviestillä VRL:ssa. Hyväksytyistä tulee myös pikaviestillä ilmoitus. Järjestettävien kilpailuiden määrä riippuu etuuspisteidesi määrästä, niistä tarkemmin täällä.


Kilpailuiden luokat ja luokkien sisältö

Kilpailuissa luokkia täytyy järjestää vähintään kaksi. Perinteisissä kilpailuissa saa olla enintään viisitoista (15) ja porrastetuissa enintään kolmekymmentä (30) luokkaa.

Luokkia voi järjestää avoimiksi kaikille, tai erilaisin rajoituksin (esim. avoinna vain suomenhevosille, poneille jne.). Mikäli luokka/luokat on rajattu avoimeksi vain tietylle rodulle/ryhmälle, tulee avoimmuus mainita myös kilpailukutsussa ja tuloslähetyksessä.

Luokka tulee järjestää vaikka siinä olisi vain yksi osallistuja. Kutsuissa luokkien nimet tulee ilmoittaa kokonaisina luokkalistassa, esimerkiksi Vaativa Koulukoe ja Noviisi Yhdistetty. Luokat voivat olla avoinna yksilö- tai parivaljakoille, avoimmuus voidaan mainita luokan yhteydessä tai kutsun yleisissä osallistumisohjeissa.

Järjestettävissä olevat luokat (helpoimmasta vaikeimpaan) ovat seuraavat:


Tulokset & tuomarointi

Jokaisen luokan sijoittuneet on listattava yo. tapaan, ao. kaavan mukaan laskettuna! Ole tarkka!
Sijoittuneet (max. 10 per luokka) lasketaan seuraavalla kaavalla:
Osallistujia / sijoittuneita:
1-3 / 1
4-8 / 2
9-15 / 3
16-24 / 4
25-35 / 5
36-48 / 6
49-63 / 7
64-80 / 8
81-99 / 9
100 / 10

VVJ:n kilpailuissa saa tuomaroida kuka tahansa ja tuomari saa itse osallistua tuomaroimiinsa luokkiin. Kaikki luokat on kuitenkin tuomaroitava/arvottava täysin puolueettomasti, sillä mahdollisista vilpillisistä tuloksista rankaistaan asianmukaisesti. Jos epäilet jonkun arponeen tai muuten tuomaroineen luokkansa epärehellisesti, ilmoitathan siitä VVJ:lle—puolueettomuus on osa toimintaamme! Tulokset voi ratkoa arvonnalla (lyhyt), kysymyksillä, tarinalla tai suhteutetulla arvonnalla (pitkä arvonta). Jos käytät lyhyttä arvontaa, suosittelemme käyttämään Otterleyn arvontakonetta.


Kalenterit ja osallistuminen

Kilpailut löytyvät kilpailukalenterista, josta voit hakea kilpailuja haluamastasi lajista. Osa kilpailuista on avoinna vain tietyn seuran jäsenille tai tietylle rodulle. Et voi osallistua kilpailuihin, joiden viimeinen osallistumispäivä on jo mennyt tai joiden tulokset on jo lähetetty.

Yleensä kilpailuihin osallistutaan sähköpostilla järjestäjän ilmoittamaan osoitteeseen. Ole tarkkana vaaditun osallistumismuodon kanssa, ne saattavat vaihdella järjestäjäkohtaisesti ja mikäli ilmoittautuminen ei ole pyydetyn mukainen, on kilpailunjärjestäjällä oikeus hylätä ilmoittautuminen. Monet järjestäjät antavat osallistua samalla sähköpostilla useampaan kisaan eikä yksittäiseen kutsuun osallistuminen ole aina mahdollista, joten ilmoittautuessa kannattaa lukea kutsu huolella.

Kilpailujen mentyä voit tarkistaa tulokset kilpailukutsusta tai tulosarkistosta. Rankingpisteet ja sijoitukset päivittyvät profiileihin automaattisesti.


Porrastetut kilpailut

Lue porrastettujen kilpailujen säännöt tarkkaan VRL:n sivuilta.Viimeisin päivitys 20.06.2023

VVJ sivut ovat muuttaneet, ylläpitäjä ja sähköposti säilyi ennallaan.

Yhteystiedot

Ylläpitäjä: felissa (VRL-04000)
Sähköposti: vvjlaatis@gmail.com

© Valjakkoajos (VVJ)   |   Ulkoasu © Milja   |   Taustakuva © The Inspiration Gallery