etusivu puoliveriorit puoliveritammat kasvatus

Wyrda Braveheart

KRJ-II

† Kuollut 08.08.2017

Virallinen nimi: Wyrda Braveheart
© Equivale
Tämä on virtuaalihevonen!
Lempinimi: Brave
Syntynyt 02.07.2015 / 8v 02.05.2016
Säkä, sukupuoli 164cm, tamma
Rotu hollanninpuoliverinen
Väri voikko
Kasvattaja Wyrda Horses
Omistaja Nerita VRL-12557, Wyrda Horses
Painotus Kouluratsastus
Koulutustaso GP
Rekisterinumero VH15-012-0429

Mikähän idea oli yhdistää kaksi suursyömäriä? Eihän siitä voi tulla muuta, kuin yksi syöppö lisää. Luojalle kiitos, sillä Wyrda Braveheart peri isältään sen, että tamma pysyy melko hoikkana persoudestaan huolimatta. Emä taas kun lihoo jo pelkästään ruuan näkemisestä. Sen lisäksi että Brave on perso ruualle, se on omapäinen ja kiukuttelee harva se päivä. Ruualla onneksi sitä saa lahjottua, jotta mistään tekemisestä tulee mitään. Hoitaessa Brave hyörii ja pyörii, eikä mihinkään saisi koskea. Jos sille törkkää heinät eteen, se malttaa hetken aikaa olla paikoillaan. Jos heinät kerkeävät loppumaan ennen kuin harjaus on saatu valmiiksi, niin taas pyöritään. Varustaessa pitää muistaa, ettei satulavyötä kiskaise heti yhtään liian tiukalle. Muuten varustus sujuu ongelmitta. Kengittäjien ja eläinlääkärien käynnit ovat Braven mielestä inhottavia, mutta käyttäytyy ihan fiksusti. Yleensä. Vesi sitten on taas tamman rakkaus, vedellä läträtessään Brave unohtaa muut kiukuttelunsa.

Ratsastaessa Brave vaatii aikansa käynnistyäkseen, mutta kun moottori lähtee käyntiin niin sitten mennään eikä meinata. Selästä käsin tamma on paljon helpompi käsitellä, sillä se kuuntelee hyvin ratsastajaa ja tekee mitä pyydetään. Kunhan Braven saa keskittymään oikeisiin asioihin, löytyy siltä liikettä ja intoa tehdä vaikeitakin asioita. Mutta jos tamman antaa lepsuilla hetkenkin, saa taas vääntää, että jotain järkevääkin tehdään. Esteet ovat Braven mielestä ihan mukavia aina joskus ja jouluna. Jo kaksi hyppykertaa viikon sisään saattaa saada tamman kyllästymään. Mitään isoja esteitä ei kannata edes kokeilla, sillä Bravella on vähän sama vika kuin emällään, vähän lievempänä vain. Puomit tulevat todella herkästi mukaan ja välillä rysäytellään esteistä vaan läpi. Maastossa tammalla taas on kaksi vaihdetta. Joko mennään niin lujaa, että heikompaa hirvittää tai sitten löntystellään hitaasti ilman kiirettä mihinkään.

Lastaaminen on aina välillä vähän haastavaa, mutta kun tamma on lastattu, se matkustaa ja odottelee niin kauan kuin on tarve. Heinät eteen ja mahdollisesti muutama herkkukin, niin Brave on tyytyväinen. Hälinä kilpailupaikoilla taas ei tammaa häiritse, eikä se yleensä ole mitään hämminkiä aiheuttamassa itsekään. Verryttelyt kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, että saadaan taas Braven moottori käyntiin. Jos selässä ei jännitetä, niin ei tammakaan ota mitään ylimääräistä stressiä ja suorittaa ihan mallikkaasti radan kuin radan. Kunniakierrokset ovat Braven mielestä todella kivoja, joissa tamma esiintyykin mielellään.

Sukutaulu

i. Fos Artex
kwpn, cre, 169cm
KRJ-II, KWPN-II
ii. Old Faithful iii. Alcoholic Jolly Rancher
iie. Odyssy
ie. Allouette 'N iei. Atlanta
iee. Prima VIA
e. MS Special Love
kwpn, rn, 162cm
KRJ-III
ei. Spange Bob eii. Rubby'n'Rumble
eie. Wialeska
ee. Adore Mio eei. Thaiwan Drum
eee. Leana II

Jälkeläiset

10.01.2016 o. Wyrda Jack of Hearts (i. Ebrithil F)
18.08.2016 t. Wyrda Banafrit (i. Astarot Z)

Saavutukset

15.05.2017 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu


6 + 40 + 25 + 17 + 5 = 93 p p - KRJ-II - tilaisuus

Kilpailut

Porrastettujen pisteet

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 309.02
Nopeus ja kestävyys 113.59
Kuuliaisuus ja luonne 3169.52
Tahti ja irtonaisuus 3602.02
Tarkkuus ja ketteryys 81.06

Kouluratsastus 6771.54 tasolla 11 / 10
Hevonen kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa painoituslajissaan aina maximitasolleen asti.

Päiväkirja

14.05.2017 - Valmistautumista laatuarvosteluun, kirjoittajana Nerita

Nita, Liv ja Brave seisoskelivat vierekkäin hoitopuomiin kiinnitettynä, turvallisen välimatkan päässä toisistaan. Tamma kolmikko odotteli yllättävän kiltisti perusteellista puunausta. Seuraavana päivänä suunnattaisiin laatuarvostelutilaisuuteen, joten kyllähän neidit pitäisi edustuskuntoon saada. Nita oli innoissaan, sillä perusteellinen putsaus sopii tammalle oikein hyvin. Liv vähän ärsyyntyneenä odotteluun heilutteli häntäänsä, mutta ei vielä lähtenyt säheltämään. Bravella taas ei ollut kaukana riehuminen, sillä kukaan ei ollut vielä kerennyt kiikuttamaan tammalle syötävää. Braven peräpää alkoikin liikkumaan uhkaavasti puolelta toiselle, joten väliin piti kiiruhtaa, ennen kuin kohta tammat vääntäisivät keskenään.

Pari tallityttöä tuli avuksi puunaamaan, koska kolmen hevosen kanssa menisi yksinään ikuisuus. Samalla Brave sai heinänsä, Nita sai puunaajansa ja Liv pääsi taas purkamaan ärtymystään hoitajaansa. Itse allekirjoittanut nappasi hieman rauhoittuneen Braven, joka söi uhkaavaa vauhtia heiniään. Homma aloitettiin sienien ja vesiämpärien kanssa, jolloin osat vaihtuivat käytöksien kanssa. Liv yritti lähteä karkuun, sillä peseminen ei ole ihan neidin juttu. Nita vain möllötteli paikoillaan, eikä reagoinut sen kummemmin. Brave taas unohti syömisen ja olisi tahtonut ämpärin, jotta se olisi voinut leikkiä vedellä. Pesemisen, kiillottamisen, jouhien setvimisen ja muiden tarpeellisten toimenpiteiden jälkeen alkoivat tammat olla valmiita. Jokainen sai kevyen loimen selkäänsä ja sitten lähdettiin lyhyelle kävelylenkille maastoon. Kaikki kolme käyttäytyivät ihmeen hyvin ja takaisin päästiin ehjin nahoin. Lopuksi jokainen sai muutaman porkkananpalasen palkinnoksi.

Tutustu myös muihin hevosiin!
Muistoissa
Muut asukkaat
SISÄLTÖÄ Tekstit, ellei toisin mainita © Nerita
Ulkoasu © NM.
Ulkoasun kuvat © BK-Horses

Virtuaalitalli | A sim-game stable