etusivu puoliveriorit puoliveritammat kasvatus

Katya Zeni

ERJ-I

† Kuollut 05.06.2018

Virallinen nimi: Katya Zeni
© ransu.kuvat.fi
Tämä on virtuaalihevonen!
Lempinimi: Katy
Syntynyt 10.04.2014
Säkä, sukupuoli 166cm, tamma
Rotu russian-based sport-horse
Väri rautiaankimo
Kasvattaja Kerppa, ST Zeni
Omistaja Nerita VRL-12557, Wyrda Horses
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 140cm
Rekisterinumero VH14-015-0016

Katya Zeni näyttää ihan perinteiseltä puoliveriseltä, mutta tamma onkin vähän eksoottisempi venäläinen tapaus russian-based sport horse. Katylla piisaa energiaa ja se on aina menossa. Tamma on myös lievästi sanottuna kärsimätön luonne, milloinkaan ei tahdottaisi pysyä paikoillaan. Hoitaessa saa olla sukkela, sillä jos aikaa tuhraantuu yhtään ylimääräistä, on mahdoton yrittää saada harjattua ja varustettua Katy. Kaikista turvallisinta on ottaa tamma käytävälle kiinni ja kaikki tarvittava valmiiksi, ennen kuin edes aloittaa. Varustaminen on vähän tahtojen taistoa, vaikka Katy ei olisi vielä kerennyt hermostua toden teolla. Pesemisessä, kengittämisessä ja kaikessa muussakin käsittelyssä pätee sama, mitä nopeammin homman hoitaa sen parempi.

Ratsastaessa jos Katy ei keskity, se on kamala häslä. Tamma on pesunkestävä estehevonen, esteet ovat ehkä ainoa, mihin Katy jaksaa keskittyä yhtään pidempään. Tamma on siitä mukava hyppykaveri, että se kuuntelee hyvin ratsastajaansa ja hyppää ihan mistä esteestä tahansa yli. Ei ole väliä, onko se ihan pelkistetty pelkkiä jossa on vain pelkkiä puomeja vai kunnnon kukkapuskaeste. Kouluratsastus ei meinaa millään luonnistua, joihinkin ihan helppoihin pohkeenväistöihinkin on kamalan vaikea keskittyä. Puomeja kun käyttää apuna, jaksaa Katy keskittyä sileän työskentelyynkin eri tavalla. Maastoissa mennään eikä meinata, joten vauhtia ei kannata pelätä.

Katy rakastaa kisareissuja ja matkustaminen onkin harvoja tilaisuuksia, kun se odottelee rauhassa. Tamma on helppo lastata ja se matkustaa tyytyväisenä joko yksin tai kavereiden kanssa. Kisapaikoilla hälinä pitää sen rauhallisena, mutta metelin ja muun seuraaminen väsyttää sen helposti. Verryttelyssä on tarpeeksi vilskettä ja vilinää, joten sielläkin alun sileällä säätäminen on mukavaa. Radalla Katy taas antaa palaa ja harvinaisesti keskittyy täysin rataan. Se tarkasti odottaa ohjeita, että minne esteelle ollaan menossa. Ajasta harvemmin tarvitsee olla huolissaan, sillä Katylla riittää vauhtia.

Sukutaulu

i. Delightful Bubblewick
rbsh, rtkm, 170cm
ii. Highway Delight
rbsh
iii. Groove Candy Cookie rbsh
iie. Roselyn rbsh
ie. Bubblefunk
rbsh
iei. Bubblewitch Waldo rbsh
iee. Sing A-Long rbsh
e. Kiss Kiss ESC xx
xx, rnkm, 162cm
ei. Son of Live Wire xx
xx
eii. Sonister xx xx
eie. Wired Piña xx xx
ee. Kitty Crossing xx
xx
eei. Crossover xx xx
eee. Seilene xx xx

Jälkeläiset

20.03.2015 t. Wyrda Kathy (i. Krasnet DLHS)

Saavutukset

31.03.2017 Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu


7 + 40 + 20 + 20 + 13 = 100 p - ERJ-I - tilaisuus

Kilpailut

Porrastettujen pisteet

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 2276.54
Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 2551.45
Tahti ja irtonaisuus 0.00
Tarkkuus ja ketteryys 0.00

Esteratsastus 4827.99 tasolla 9 / 8
Hevonen kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa painoituslajissaan aina maximitasolleen asti.

Päiväkirja

15.03.2016 - Hevosuimalaan, kirjoittajana Nerita

Yksi aamu minulle soitettiin tunnin matkan päässä olevasta, juuri valmistuneesta hevosuimalasta. Jos minua kiinnostaisi, saisin tulla kahden hevosen kanssa ilmaiseksi kokeilemaan uimalaa. Ja koska olin jo miettinyt aikaisemmin että olisi mukavaa, jos hevosia pääsisi uittamaan kunnolla, tartuin tarjoukseen. Sovimme että tulisin jo tänään käymään kahden hevosen kanssa. Testaajiksi valitsin Mymmelin ja kaveriksi toisen kimon Katyn. Mymmeli olisi rauhallisempi ja Katy taas sähäkämpi tapaus. Näkisi paremmin miten uiminen vaikuttaa hevosiin. Nappasin apulaiseksi uuden tallipojan, nuoren saksalaisen Emilin. Pakkasimme yhdessä tammat traileriin ja lähdimme ajalemaan kohti uimalaa. Kyselin Emililtä kaikennäköistä, koska olihan tämä uusi ja en ollut kerennyt vielä tutustua kunnolla tähän.

Perillä kävin ensin tutustumassa paikkoihin, samalla kun hevoset odottelivat trailerissa. Kierroksen ja esittelyn jälkeen otimme tammat ulos. Emil otti Mymmelin ja itse otin Katyn. Ulkona oli hieman viileää, joten trailerissa tammoilla oli ollut suojien lisäksi loimet. Nyt ne riisuttiin ja kaksikko pääsi sisälle. Uimala oli sen verran iso, joten molemmat pääsisivät samaan aikaan. Toiselle ei siis tarvinnut keksiä mitään tekemistä sen ajaksi, kun toinen olisi uimassa. Alkuun molemmat tammat olivat hieman jännittyneitä ja ihmeissään, mutta kun ne tajusivat idean niin niistä kuoriutui innostuneita uimareita. Mymmeli meni rauhassa ja nautti uimisesta sekä rauhasta. Katy taas olisi halunnut painella kovaa ja vähän pelleillä vedessä, energiaa ainakin riitti. Molemmat kuitenkin tykkäsivät, joten varmasti tulisimme käymään näiden ja joidenkin muidenkin kanssa uudestaan.

20.06.2014 - Saapuminen, kirjoittajana Nerita

"Se on ihan varmasti ostanut taas jonkun shetlanninponin. Se on täysin hurahtanut niihin", tallitytöt ja -työntekijät supattelevat selkäni takana, kun saavun Wyrdaan taas uuden hevosen kera. Johan siitä oli jo muutama päivä vierähtänyt, kun olin edellisen saanut kotiutettua. Trailerista kuuluu hirveä kolina, sillä nuori uusi asukki on hieman energisempi tapaus. Ramppi rämähtää hieman turhan kovaäänisesti alas, jonka jälkeen kuuluu vain lisää kolinaa. Lopulta kun pääsen ottamaan hevosta ulos, se peruuttaakin vauhdilla ramppia pitkin. Vuoden ikäinen, tällä hetkellä vähän rumakin, tamma vilkuilee kiinnostuneena ympärilleen. "Tässä on uusin asukkimme, noin vuoden ikäinen russian-based sport horse tamma Katy", esittelen Katyn toisille. Tamma pörisee ja alkaa steppaamaan paikoillaan.

Koska keli on aivan upea ja Katylla energiaa tuntuisi olevan, se pääsee laitumelle. Laitumella on pari suurinpiirtein saman ikäistä tammavarsaa ja muutama vanhempi tamma tapoja opettamassa. Katy solahtaa joukkoon hyvin, ihan kuin se olisi aina porukassa ollut mukana. Toiset varsat ovat innoissaan saadessaan uuden leikkikaverin, joka alun perusteella jaksaa vähän pidempäänkin touhuta. Nuoret kirmailevat pitkin laidunta, vanhemmat tammat ihmettelevät toisten vauhtia samalla kun syövät. Mitään suurempia ongelmia ei näytä syntyvän näin alkuun ainakaan. Yöksi on luvattu yhtä hyvää keliä kuin koko päivä on ollut, joten tammat saisivat todennäköisesti olla yön yli ulkona. Kun jään katselemaan vielä hetkeksi toisten touhuamista, en voi olla miettimättä, minkä energiapakkauksen menin ostamaankaan.

Tutustu myös muihin hevosiin!
Muistoissa
Muut asukkaat
SISÄLTÖÄ Tekstit, ellei toisin mainita © Nerita
Ulkoasu © NM.
Ulkoasun kuvat © BK-Horses

Virtuaalitalli | A sim-game stable