Sinevan Aliferina

 
Klikkaa kuvaa suuremmaksi, kuvat © Lynn
Nimi Sinevan Aliferina, "Rinna" Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
Syntymäaika 23.01.2019, 0v Rekisterinumero VH19-031-0030 / #PKK2995
Väritys tummanpunarautias Säkäkorkeus 165-170cm
Koulutustaso Painotuslaji koulu
Kasvattaja Daniel Susineva (VRL-05265) Omistaja Nita Merisalo (VRL-12557)
Saavutukset - KotitalliAuburn Estate
i. Bavarignis
fwb, mrt, 171cm
Fn, PKK-V, KTK-II
ii. Baron iii. Bernhard
iie. Ivorina
ie. Mariquil iei. Momento
iee. Marissa
e. Apricity
trak, rt, 168cm
Fn, KTK-II
ei. Capricorn eii. Fairy Foe
eie. Coral
ee. Allegory eei. Pelegrino
eee. Ambiance

Rinna ei ole tarjolla jalostukseen
Pitkät, suorat jalat, eloisa ilme, syvän punaruskea karvapeite. Siinä Sinevan Aliferina ytimekkäästi kerrottuna. Ja laveammin: emän herkkyys ja isän rajaton itsevarmuus yhdistyvät tässä tammassa kiehtovaksi kilpahevosmaisuudeksi. Aliferinassa tuntuu olevan juuri sopivasti kaikkea: se on herkkä, muttei säikähteleväinen; se on tarmokas, muttei hallitsemattoman kuuma; sillä on itseluottamusta, mutta se ei sorru ylimielisyyteen. Tammamaisella tavalla oman arvonsa tunteva se on aivan ehdottomasti, mutta onneksi se suhtautuu ihmisiin pääasiassa myönteisesti ja uteliaasti. Se viipottaa maneesiin tai muuhun isoon tilaan päästessään innokkaasti ympäriinsä, ja on irtonaisesti liikkuva varsa.

© kasvattaja

Yleiset

Loimitus

Varusteet//*
Equestrian PRO ja Takakujan tallipuoti
Kouluratsastus KRJ, 0 sijoitusta

Villit kilpailut ja tapahtumat
PKK:n alaiset näyttelyt
27.01.2019 DS Valmennustalli Varsat tuom. Anne, EO-sert
14.02.2019 Artsin ravitalli Varsat tuom. aksu, EO-sert
17.02.2019 Kaajapurojen talli Varsat tuom. Inna, EO-sert

Sanottua:

10.2.2019 Mistä kaikki alkoi?

“Mä kasvatan kouluhevosia”, Daniel Susineva kertoi ja Nita nyökkäsi sen merkiksi, että tiesi. Olihan hän käynyt miehen kotitallillakin. “Tällä hetkellä mulla on kaksi varsaa myynnissä, vanhempi orivarsa jo varattu mutta nuori tammavarsa ihan vapaana. Se voisi kiinnostaa sua, jos haluat laadukkaan kouluhevosen.”


23.1.2019 kirjoittanut kasvattaja

Apricityn varsa syntyi hyisen kylmään tammikuisen aamuyön syliin. Olin osannut odottaa varsan syntymää, sillä tämä oli Assin kolmas varsa, ja tässä vaiheessa osasin jo erehtymättömästi tunnistaa siitä lähestyvän varsomisen merkit. Suhtauduin varsomiseen sangen luottavaisin mielin, mutta pidin silti huolen, ettei se pääsisi tapahtumaan täysin valvomatta. En vielä useammankaan varsan kasvatettuani ollut päässyt yli siitä pelosta, että jokin menisi pahasti vikaan jonkun tamman synnyttäessä varsaansa. Sitä riskiä en tahtonut ottaa, että löytäisin aamulla tallista kuolleen emän ja varsan, joiden avuksi olisin voinut hälyttää eläinlääkärin ajoissakin. Ymmärsin, että jos oikein huono tuuri kävisi, mitään ei olisi tehtävissä vaikka kuinka olisin varsomakameran kuvaa vahtaamassa, mutta yrittämättä en antaisi yhdenkään tamman menehtyä.

Nyt kaikki meni kuitenkin niin sujuvasti kuin toivoa saattoi. Assi tiesi jo, mitä tapahtui, eikä hätäillyt. Ponnistusvaihe oli nopeasti ohi, eikä varsa aikaillut ylösnousun kanssa. Se oli vahvan oloinen vastasyntynyt, ja minun oli helppo olla tyytyväinen sekä homman mallikkaasti kotiin hoitaneeseen tammaan että sen kauniiseen tyttäreen. Aliferina oli päätetty tammavarsan nimeksi jo etukäteen, ja se tuntui sopivan vauhdikkaalle maailmaantulijalle hyvin. Jäisi nähtäväksi, mihin syvänruskean tamman siivet sen vielä kiidättäisivät.

Ulkoasu © M Layouts | Taustakuva © Rian Saunders