Banzai Dressage

Diamantina Grey

KTK-II
Kuvat © luvat on

LempinimiDiiva Kasvattaja Grey Hanoverians
Rotu, sukupuolihannover, tamma OmistajaNerita VRL-12557, Banzai Dressage
Syntymäaika05.02.2020 PainotusKouluratsastus
Säkä, väri170cm, rautias KoulutustasoGrand Prix
Rekisterinumero VH20-011-0082
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 05.06.2020

toukokuu 2020 KTK-II


Luonnekuvaus

Diiva on kiukkutamma, joka on lempinimensä ansainnut. Tämä hevonen on harvoin hyvällä päällä ja joka protestoi aivan jokaisesta asiasta joka ei neidille käy missään nimessä. Tamma on myös hyvin kranttu säästä, jos on tuulinen tai sateinen päivä niin Diiva on syytä loimittaa hyvin joka puolelta jotta tammalle ei vahingossakaan tulisi kylmä tai jotta tamma ei kastuisi, koska siitähän Diiva ei tykkää. Diiva on myös hyvin valikoiva ihmisten suhteen ja kelpuuttaa lähelleen vain harvat ja valitut ihmiset. Diivalle ei saa yhtään korottaa ääntä tai komentaa, koska siitä tamma luonnollisesti hermostuu. Käsittelijällä on oltava rautaiset hermot sekä luottamussuhde Diivaan, jotta tammaa pystyisi käsittelemään. Vieraat ihmiset voi toki tammaa käsitellä, mutta tällöin Diiva tekee kaikkensa kaiken hankaloittamiseksi eikä todellakaan aio vain kiltisti seurata perässä.

Diiva on upea Grand Prix tason kouluratsu, jolla on isot, näyttävät liikkeet. Ratsuna luonnollisesti Diiva on vaikea, siis hyvin vaikea joka ei anna mitään ilmaiseksi ja joka ei myöskään pistä tikkuakaan toisen ristiin jos ratsastaja ei niin vaadi, luonnnollisesti höyhenen kevyillä otteilla käsitellen tammaa silkihansikkain. Diiva voi provosoitua aivan mistä tahansa ja etenkin huonolla säällä tamma on lähes mahdoton ratsastaa. Mutta silloin kuin kaikki menee hyvin ja kaksikon yhteistyö on kunnossa, niin Diiva on upea ratsu ja joka ei stressaannu pienestä vaikka muuta antaa ymmärtää, joka tekee tammasta omalla tavallaan hyvän kisahevosen. Kisapaikoilla Diiva tamma on muka herkkä ja stressaantunut, mutta todellisuudessa Diiva nauttii esiintymisestä ja aplodeista.
© HM

i. Donerprinz
hann, rt, 172cm
KTK-III
ii. Damien II iii. Damien
iie. Rheingold
ie. Wendy iei. Wolke
iee. Uranda
e. Grape Tree Apricot
hann, rt, 173cm
KTK-I
ei. August eii. Augustin
eie. Felicitas
ee. Grape Tree Bianka eei. Baptist
eee. Corina

09.06.2023hann-o. Banzai Milleniumi. Heidseck Mallory VH23-011-0149

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. 10 / 10 Ominaisuuspisteet (KRJ) 6657.39
Kuuliaisuus ja luonne 3274.08 Tahti ja irtonaisuus 3383.31

30.04.2023 KRJ-Cup Stall Sjöholma - Int II 5/60
30.04.2023 KRJ-Cup Stall Sjöholma - GP 1/61

Näyttelyt

04.03.2020 Rivia & Skellige NJ irtoSERT tuom. alaera


Päiväkirja ja valmennukset

25.02.2020 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittanut ex-omistaja HM)

Luulin tehneeni erinomaisen hevoshankinnan, ainakin Diamantina Greyn kutsutuksi tamman sukupuu ja liikevideot tekivät syvän vaikutuksen. Kasvattaja oli varoittanut tamman olevan hieman vaikea, mutta jolla oli epäilemättä lahjoja kouluratsuksi. Tällä myyntipuheella Diamantina Grey saapui Zonjietiin. Se päivä kun Diamantina Grey saapui Zonjietiin, oli hyvin.. Ikimuistoinen. Tamma rymisti ulos trailerista kuskin roikkuessa riimunnarussa mukana, tällöin oli hieman tuulinen päivä jonka huomasimme myöhemmin vaikuttavan tamman mielialaan. Myöhemmin myös opimme että kaikki vaikutti tamman mielialaan ja hevonen ei ollut ikinä hyvällä päällä. Paitsi ehkä syödessään, mutta silloinkin tammalla oli korvat luimussa ikäänkuin joku aikoisi varastaa tamman ruoat.

Myöhemmin päätimme ristiä Diamantinan lyhyemmin Diivaksi, joka kuvasti ehdottomasti tammaa. Ensimmäisten viikkojen ajan mikään ei onnistunut tamman kanssa, kaikki oli yhtä sekasortoa, mutta ajan kanssa opin tuntemaan Diivan ja ajan kanssa meidän välille muodostoi myös side, muita kohtaan tamma oli edelleen äksy ja jopa tamman hakeminen laitumelta (myöhemmin vaihdoimme Diivan tarhaan, josta tamma oli helpompi saada kiinni) oli iso urakka, jos Diiva ei pitänyt jostain ja tamma piti vain harvoista, niin tammaa sai jahdata ympäri laidunta, toisinaan ehkä houkuteltua kauralla mutta ruokalahjukset eivät aina toimineet.

Sen ensimmäisen kerran kun nousin Diivan selkään niin lensin sieltä myös komeassa kaaressa pois kun erehdyin antamaan vähän enemmän pohjetta, joka ei todellakaan sopinut Diivalle. Ajan myötä löysin onneksi sopivan ratsastustyylin ja aloin saamaan tammasta yhä enemmän ja enemmän irti. Ei epäilystäkään että tästä tammasta kasvaisi vielä joku päivä upea kouluratsu.