Banzai Dressage

Iamamiwhoami

Kuvat © Fee-Fotografie

LempinimiLaama Kasvattaja evm
Rotu, sukupuolisaksalainen ratsuponi 50%, ori OmistajaNerita VRL-12557, Banzai Dressage
Syntymäaika15.05.2022 PainotusKouluratsastus
Säkä, väri145cm, musta KoulutustasoVaativa B
RekisterinumeroVH23-029-0013
hevonen on täyttänyt 3 vuotta 00.00.0000


Luonnekuvaus

Laama, se omituinen eläin, joka muistuttaa lapsen piirrosta, josta ei ota selvää, kuvataanko tässä nyt kamelia vaiko villakoiraa. Ja suurella todennäköisyydellä ajattelet juuri nyt alpakkaa laaman sijasta. Tämä laama ei ole kliseenomainen syljeskelijä, eikä tämä kyllä ole laama alkuunkaan, vaan poni. Mukavan hämmentävää, eikös!

Lempinimestään huolimatta Laama ei ole kuormajuhta, terapia- tai seuraeläin, eikä siitä kyllä lapasvillojakaan saa. Komea, taitava kouluponi kaviolaamamme kyllä on! Ryhtiä, tarkkuutta, voimaa ja jäntevyyttä löytyy, kevyen pehmeää eleganssia sen sijaan joutuu vähän hakemaan. Laama kun, katsokaas, on sellainen itsensä Hyvin Vakavasti Ottava Kouluponi. Semmoinen, jonka ryhti menee liioittelussaan alakaulatreenin puolelle, kokoaminen on lyttyyn lyöty haitari ja lisäykset niin kiukkuista marssimista, että joskus ratsastajakin hämmentyy. Omasta mielestään Laama tekee kaiken aina oikein, ja miksei tekisi, hänhän yrittää aina parhaansa, ei, tekee parhaansa, oikeastaan on koko suorituksen selkäranka ratsastajan vain näyttäessä nätiltä!! Treenaaminen tuntuu olevan ponille yhä edelleen vieras käsite, vaikka se on tasan tarkkaan viettänyt useampia tunteja harjoitellen ja toistoja tehden kuin kokonaisia kouluratoja "kertasuoritus ja kotiin" -tyylillä tehden. Laaman kanssa onkin vaihdeltava tehtäviä usein, jotta poni ylipäätänsä tekee jotakin. Saman asian hiominen monta kertaa peräkkäin aiheuttaa suunnattoman tyrmistymisen lisäksi suunnatonta turhautumista, pään ylös nykimistä, jalan polkemista, jopa pientä pystyyn nousemisen tai pukittelemisen yritystä. Laaman maailmanjärjestys järkähtelee varsin herkästi tämän asian suhteen.

Monipuoliset, nopeasti vaihtelevat tehtävät, rataharjoitukset sekä tietysti runsas maastoilu (mieluusti koulutreenimaustein, terveisin Laama itse) pitävät orin mielen virkeänä, vastaanottavaisena samoille harjoituksille. Seuraava kampitettava ongelma onkin yliryhti yliyrittämisineen, nykivät liikeradat ja ponin ihan itse ylläpitämä kasaan lyöty kokoaminen. Laaman rentouttaminen sekä terveen, korrektin kokoamisen saavuttaminen vaatii taitoa aivan samalla tavoin kuin ponin pitäminen tyytyväisenä koko treenin ajan, kun ohjelmassa on muutakin kuin tehokas verryttely sekä koulurata.
Ongel.. anteeksi, kehitys- ja huomiokohtien lisäksi Laamasta löytyy tietenkin paljon kehuttavaa. Vaativa B -tasoinen, hienoliikkeinen, työnteosta oikeasti tykkäävä ja aivan varmasti itsestään kaiken antava. Hyvä ravi, hieno laukka, erityisen upea käynti. Vaikkei Laama toistoja siedäkään, noin muuten sillä on melkoiset hermot.

Satuloinnit, shampoopesut, kengitys, klippaus, se saman pintelin kääriminen kolmatta kertaa kiinnitystarran mennessä aina eri linjaan muihin pinteleihin nähden – ei mitään ongelmia. Tallikäytökseltään Laama on täysi kymppi, se poni, jonka kanssa ei isommin tarvitse murehtia mitään. Toki täytyy muistaa kyseessä olevan ori, mutta perusväittämänä Laama on helppo, siivokäytöksinen mallikansalainen, jonka kanssa ei tarvitse keskustella korviin koskemisesta, kavioiden nostamisesta tai saako porteista kävellä omin lupineen. Lastaus ja kuljetus, sama juttu; menet ja teet, Laama on tyytyväisenä menossa mukana.

Kisapaikoilla ori aloittaa jo varikolla ryhtinsä ylikorostamisen tehdessään itsestään Suurta, Uljasta ja Mahtavaa. Onhan hän kulmakunnan kovin kouluratsu!! Käytöksensä puolesta Laama pysyy simppelinä, helppona kaverina, mutta sen rentouttaminen ratsain on hieman työläämpää. Palkitsevaa toki, mutta työläämpää.
© Lissu T.

i. Ibelongtothezoo
drp 50%
ii. Underwood's Mad Max
xx
iii. evm
iie. evm
ie. Underwood's Zevilla
nf
iei. evm
iee. evm
e. Merrygold
drp 50%
ei. Merry Master
ox
eii. evm
eie. evm
ee. Calhoun's Golden Grace
wB
eei. evm
eee. evm

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. / Ominaisuuspisteet (KRJ)
Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.