Even Iconic "Into"

EV-II
Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori
Syntymäaika, ikä 08.06.2023, 8v
Säkä, väri 166cm, ruunikonkimo
Kasvattaja Evenever
Omistaja VRL-12557, Bråvalla Stall
Painotus, taso Esteratsastus, 160cm
Rekisterinumero VH23-031-0249
Kuvat © Fee-Fotografie


Historia

Me oltiin Jeremiaksen kanssa vähän ostohousut jalassa ja miehelle oli haussa isojen ratojen hyppääjää. Kun tuli vastaan Eveneverin nuori orikasvatti, oltiin me molemmat aika myytyjä. En itse aina niin näistä estehevosista välittänyt, mutta Even Iconic säväytti munkin kohdalla. Jeremiaksen ei tarvinnut montaa kertaa miettiä, olisiko tässä hänen uusi tulevaisuuden lupaus esteradoille. Pian kaupat oli tehty ja Into muutti meille Bråvallaan. Vähän mä olisin toivonut tammaa meidän laumaan, mutta minkäs sille mahtoi, että kaikki kivat sattuivat olemaan nyt oreja.

Luonne

Even Iconic on unelmien täyttymys, kun haluttiin hyvä estehevonen talliin. Ori on tulinen luonteeltaan, mutta osaa myös olla halittava nallekarhu. Nimensä mukaisesti Into on aina innolla kaikessa mukana ja se on ihmisten kanssa hyvin seurallinen. Kotioloissa se on kiltti hoitaa ja se saattaa vähän salaa niistä rapsutuksista nauttia. Ori tosin on yleensä melko innoissaan lähdössä töihin, joten hirveän kauaa se ei jaksa hoidettavana ja rapsutettavana olla. Kaiken se antaa kyllä tehdä kiltisti ja ei ole mitään, mitä ei saisi tehdä. Kunhan töihin pääsee, niin Into on tyytyväinen.

Ratsastaessa Into on herkkä ja kevyt. Vaikka se on täysin estehevonen, se tekee sileälläkin hienosti hommia. Sieltä irtoaisi vaikka mitä liikettä koulupuolellakin, mutta veri vetää esteille. Intolla on upea hyppy ja mitä korkeampi este, sitä paremmin se hyppää. Vielä ei ole törmätty liian vaativaan tehtävään esteillä, Into rakastaa kun sille lyödään vähän haastetta. Kimon korvat pyörivät kuin propellit hypätessä, kun se kuuntelee ratsastajaansa. Istunnan lisäksi sillä on todella vahvat ääniavut, jotka toimivat myös tilanteessa kuint tilanteessa. Maastoratsuna ori on aivan huippu. Mitään se ei jää kummemin katselemaan ja vauhti on hyvin säädeltävissä. On sillä maastoesteitäkin hypätty, tosin silloin vauhtia on vähän enemmän, kun on niin kivaa.

Se todellinen tulinen luonne tulee esille kodin ulkopuolella. Kilpailuissa Into on niin oria, että sitä ei ihan kaikki pitele. Ori kyllä matkustaa hienosti ja ongelmitta, mutta perillä oleminen on hankalaa. Ei se pahimmasta päästä ole missään tapauksessa, mutta vaatii paljon enemmän huomiota kuin kotona. Kun ori pääsee hommiin, se unohtaa riehumiset. Se on luotu esteradalle, joten siellä se on parhaimmillaan.

Suku

i. Iconway Couture
hann, rnkm, 167cm
KTK-II, EV-II
ii. Itward
KTK-II
iii. Irocco
iie. Lady Jane
ie. Caruana
ERJ-I
iei. Coronis
iee. Diamonde
e. Margarett Even
fwb, rnkm, 164cm
EV-II
ei. Glazenap D
KTK-III
eii. Gaudibert D
eie. Atimia
ee. Moonlight KS
EV-II
eei. Moonbeam
eee. What a Star KS

Jälkeläiset

Hevosella ei ole jälkeläisiä.


Kilpailumenestys

Esteratsastus

Hevonen on ERJ tasolla vt. 10 / 10
ERJ pisteet 6679.82
Kuuliaisuus ja luonne: 2331.69
Hyppykapasiteetti: 2185.64
Rohkeus: 2162.49

Meriitit
palkittu elokuussa 2023 EV-II -palkinnolla - tilaisuus

Päiväkirja

00.00.0000 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)