Pauwau Showjumpers

Silbers Coffee StainEV-II

Lempinimi Kahvi
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 07.07.2022
Säkä, väri 166cm, tummanruunikko
Kasvattaja Gestüt Silbereiche
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH22-011-0190
hevonen on täyttänyt 4 vuotta 14.07.2022

Kuvat © van Uytert

07/22 EV-II - tilaisuus


Luonnekuvaus

Mulle oli pienen sattuman kautta juuri tullut kaksi Silbereichen vähän vanhempaa kasvattia, mutta mä en pystynyt vastustamaan uusia varsoja. Näinpä Pauwauhun saapui Kahvi, jonka ostamista ei tarvinnut katua. Tummanruunikko ori on hyväkäytöksinen ja helposti käsiteltävissä. Se on aika perso porkkanalle ja jos sitä on tarjolla, ei Kahvi muuta sitten huomaakaan. Sen kanssa saa olla tarkkana, ettei ori karkaa porkkanapussille omin luvin. Se on oikeasti joskus karannut karsinasta ja ei tarvinnut kauaa metsästää, koska käytävällä oli porkkanatarjoilut.

Hoitaessa Kahvi on helppo, sillä se ei keksi mitään tuhmuuksia. Tosin karkailla se saattaa, mutta jos sen laittaa kiinni, ei mitään ongelmaa ole. Kun se on kiinni, ori seistä tapittaa paikoillaan. Hyvin harvoin se saattaa olla hieman levoton, mutta sekin näkyy ihan pienenä jalkojen nosteluna. Suojien laittamisessa saa olla nopea, koska Kahvi ei niistä oikein perusta. Pinteleitä sillä ei käytetäkkään, sillä niiden laittaminen on sula mahdottomuus. Muut varusteet se antaa laittaa nätisti, mutta suojien kanssa alkaa jalat heilumaan. Taluttaessa se seuraa kiltisti ihmistä, eikä vedä edes syömään, vaikka välillä vähän tekisi mieli.

Ratsastaessa ruunikko on samaan aikaan hieman haastava ja helppo. Se on herkkä ja tarvitsee tietynlaisen ratsastajan. Kun sopiva tyyli löytyy, se on helppo saada tekemään ihan mitä vain. Se ei siedä yhtään suusta vetämistä ja tykkääkin todella kevyestä tuntumasta, joten hypätessä se tykkää enemmän löysästä ohjasta. Kahvi menee hypätessä tasan sitä vauhtia mitä käsketään, eli niistä ohjista ei tarvitse edes ottaa juurikaan. Kahvi hyppää hienolla tekniikalla ja ei turhia puomeja ota. Ihan mahdottomiin hyppyihin se ei lähde, mutta välillä vähän huonosta paikasta se saattaa vielä hypätä.

i. Cincinnati
hann, trn, 163cm
KTK-II
ii. Chicago iii. Ciriano
iie. Bree
ie. Fantasia GG iei. Feuerland ERJ-I, HANN-II, YLA2
iee. Yavanna
e. Irish Coffee Oak
hann, prn, 170cm
KTK-II
ei. Iconos II
ERJ-II
eii. Iconolast ERJ-I, YLA1, VPVL-I, KTK-II
eie. Chantico ERJ-II
ee. Candora Woods eei. Cordillo
eee. Pandora ERJ-II YLA3

00.00.0000 t. varsa (e. emä)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5674.22 Kuuliaisuus ja luonne 2209.91
Hyppykapasiteetti 1677.98 Rohkeus 1786.33

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)