Pauwau Showjumpers

Daimajin PB

Lempinimi Laima
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 13.09.2023
Säkä, väri 167cm, tummanruunikko
Kasvattaja Skurvash
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH23-011-0350
hevonen on täyttänyt 3 vuotta 13.12.2023

Kuvat © Fee-Fotografie


Luonnekuvaus

Daimajin PB koettelee monen ihmisen hermoja. Laima ei tee yhtään mitään, mitä se ei itse halua. Joten on yksi työmaa saada tamma kuvittelemaan, että se itse haluaa jotain asiaa. Hoitaessa se on kyllä kiltti muuten, mutta muuttuu hieman lohikäärmeeksi kun kosketaan mahaan. Satulointi aiheuttaa myös reaktioita, mutta mitään vikaa ei koskaan ole löydetty. Kengittäjät ja eläinlääkärit pyritään pitämään samana, koska nämä tietävät miten Laiman kanssa kannattaa toimia. Tamma tarvitsee vähän ymmärrystä ja samat käsittelijät, niin sen kanssa tulee toimeen.

Ratsastaessa sillä on kaksi vaihdetta, täysiä tai ei oikein ollenkaan. Jos Laimaa ei huvita liikkua, se tuntuisi vain jumittavan. Sitten kun se liikkuu, se kyllä liikkuu vähän liiankin kovaa. Kultaista keskitietä on yritetty hakea, mutta ne on niitä harvinaisia hetkiä, kun tamma ei kiidä mutta liikkuu sopivasti eteen. Se saa kaiken anteeksi sillä, että se on hyvä hyppäämään. Jos sileällä työskentely sakkaa, niin Laima esteillä on aivan huikea. Tamma ylittää esteen kuin esteen kyttäilemättä, mutta vauhtia tosiaan on yleensä vähän enemmän. Vauhti vaatiikin ratsastajalta vähän pelisilmää, että lyhyimmät tiet eivät ole aina ihan niitä parhaita. Mutta pitkä matkaavoittava laukka korjaa asioita. Maastoilusta Laima tykkää ja siellä siihen löytyy helpoiten säädöt.

Laima lastautuu nätisti, jos se siis halua. Jos sitä ei huvita lähteä, sitä ei saa edes houkuttelemalla ruualla mukaan. Se onkin jouduttu pariin kertaan jättämään matkasta, kun sitä ei yksinkertaisesti ole saanut kyytiin. Pääasiassa kyllä Laima tykkää lähteä kisareissuihin ja niillä kerroilla kun ei, sillä on ollut joku syy. Kilpailuissa ei tammaa hetkauta mikään, se on oikea viilipytty. Radalla kyllä taas vauhtia löytyy ja verryttelyssäkin on välillä vähän haasteita mahtua menemään. Pienet hallikisat eivät siis ole ehkä ihan Laiman juttu.

i. Illyrian Don Quijote
hann, rt, 168cm
ii. Don Giovanni iii. Don Juan
iie. Fliederwald Bellona
ie. D'argent
VIR MVA Ch
iei. D'argentus
iee. Dance Away
e. Cross My Heart PB
hann, rn, 167cm
KTK-II, ERJ-I
ei. Corazon
KTK-II, ERJ-I
eii. Cormitaz
eie. Bismark Undomiel
ee. Coritani
KTK-II
eei. Cornelius
eee. Goldfinger

Hevosella ei ole jälkeläisiä.

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 0 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 186.12 Kuuliaisuus ja luonne 64.04
Hyppykapasiteetti 54.61 Rohkeus 67.47

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.