Pauwau Showjumpers

Pauwau Devilchildmeriitit

Lempinimi Demi
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 22.07.2021
Säkä, väri 169cm, musta
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH21-011-0369


Kuvat © VV / Vapaasti

Luonnekuvaus

Demistä ei kasvanut emänsä kaltaista bilettäjää, ennemminkin bileiden jälkeisestä aamusta kärsijä. Sellaisesta, joina lasikenkä on kadonnut ja unelmien prinssi muuttunut sammakoksi, eivätkä metsän eläimet todellakaan ole auttamassa aamiaisen tai muidenkaan askareiden kanssa. Joten onko tuo suurikaan ihme, ettei Demiä paljoa naurata?Tamman yleisilme tosiaan on hieman ärtynyt, ei suoranaisesti vihainen, mutta semmoisen lievän päänsäryn ja muiden arjen epämukavuuksien murjoma. Käytökseen se ei kuitenkaan vaikuta, Demi ei irvistele, uhittele, tahallaan tallo kenenkään varpaita tai muutoinkaan käyttäydy millään mittarilla huonosti. Nätisti paikoillaan seisova, kiltisti kuolaimet suuhun ottava, pyynnöstä jalkansa nostava ja ylhäällä pitävä hannovertamma on oikeastaan vähän hajuton ja väritön käsiteltävä, se perushevonen, jonka kanssa kaikki onnistuu kerrasta eikä koko hevosesta jää siksi isompaa muistijälkeä. Toki tätä edesauttaa se, ettei Demi välitä rapsutuksista tai muutoinkaan kaipaa hellyyttä ja huomiota.

Talutettaessa sekä lastattaessa Demiä saattaa ohuesti harmittaa. Kengitykset, klippaukset, kahden tunnin satulansovitukset sun muut tamma kestää mukisematta, vaan annas olla jos ihminen kävelee väärää tahtia! Yhtenä päivänä Demi laahustaa eteenpäin, toisena askellus vaihtuu kevyen reippaaksi eikä laahustaminen tule kuuloonkaan. Mikäli ihminen tallustaa väärässä tahdissa Demin ilme muuttuu entistäkin synkemmäksi, se saattaa vähän nykiä narua, nostaa ravin tai pysähtyä paikoilleen, tietysti niin ettei porttia saa kiinni ja lastatessa keskelle ramppia. Joten kävele samaa tahtia tamman kanssa, silloin kaikki sujuu hienosti. Se on pieni myönnytys eikä saa tätä viime bileiden tähteä kuvittelemaan, että se voisi muissakin asioissa pompotella ihmisiä mielensä mukaan.Niin paljon kuin Demi hyppäämistä rakastaakin, sillä on hitaita päänsärkypäiviään, jolloin kaikki tekeminen on käsijarru päällä puoliväkisin läpi puskettua. Ratsastaja kyllä huomaa, milloin tamma tekee asioita lähinnä velvollisuudentunnosta, ei siksi, että olisi kivaa. Kiimakierrolla ei tunnu olevan mitään tekemistä asian kanssa, mikä olisi se helpoin selitys.

Hieno ratsu tämä kyllä on, vähemmän kiinnostuneinakin päivinään. Hieno, iso ja säädeltävä laukka, perusnäppärä ravi ja hyvä käynti, oiva hyppytekniikka kera hurjan kapasiteetin. Kun jokin lakkaa kiinnostamasta Demiä, sen reaktiot hidastuvat, askel alkaa laahata, hypytkin tuntuvat hidastuvan. Jaloistaan tämä pysyy tarkkana, puomikosketuksia jos mitä hannover varoo.Mikään herkin, kuumin tai reaktiivisin ratsu Demi ei ole parhaimpinakaan päivinään. Sen verran herkkä toki, että reaktio tulee milloin kuuluukin eikä äkkitilanne tarkoita välitöntä katastrofia hevosen hitauden vuoksi. Ratsastajan pohje saa seilata vähän missä sattuu, ajoittain kova käsi ei pilaa loppupäivää (kunhan ärsyttää ja harmittaa), hypyistä myöhästyminenkään ei ole maailmanloppu. Demi sietää yllättävän paljon virheitä ennen kuin heittää hanskat tiskiin.

Hypätä tämä hevonen osaa, ja yleensä myös haluaa. Pituusesteet, tiukat sarjavälit, vinot linjat tai mikään sellainen eivät Demiä haittaa. Parhaimpina päivinään musta tamma kääntyy melkoisen ketterästi, (henkisinä) kohmelopäivinä tuntuu ettei pääty-ympyrästäkään selvitä kunnialla. Yleisö tai kisatunnelma eivät takaa mitään, "onko pakko ei kiinnosta no tehdään sitten" -päivät voivat osua aivan yhtä hyvin kisapäiville kuin kotitreeneihin. Kyllähän Demi tekee kaiken pyydetyn luovien radan läpi, tosin se käsijarru päällä ja jotensakin hankalan näköisesti. Kontrasti hannoverin hyviin päiviin on valtava, aivan alla olisi tyystin eri hevonen!
© Lissu T.

i. Brokeback Djinn
hann, m, 167cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ii. Dead Head Fred iii. Demon Head
iie. Trap Them Tara
ie. Debonaire iei. Deshtinnqer
iee. Lucille
e. Pauwau Graveyard Groove
hann, rt, 171cm
ei. Ghost Opera
KTK-II, Ch
eii. Ghost Stories
eie. Juliett
ee. Khiara Karisma eei. Revenoir’s Kastor
eee. Ghitte Geneva

Hevosella ei ole jälkeläisiä.

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6699.74 Kuuliaisuus ja luonne 2307.02
Hyppykapasiteetti 2307.87 Rohkeus 2084.85

31.07.2022 ERJ-Cup Couture - 160cm 1/98
31.08.2022 ERJ-Cup Hiivurin - 130cm 5/101


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.