Pauwau Showjumpers

Pauwau FaraoERJ-I, HANN-I

Lempinimi Faarao
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 02.07.2020
Säkä, väri 171cm, ruunikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 140cm
Rekisterinumero VH20-011-0178
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 02.03.2021

Kuvat © tallin omaisuutta

08/22 ERJ-I tilaisuus
11/23 HANN-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Pauwau Farao ei ole tullut yhtään vanhempiinsa luonteen puolesta, eikä se tässä tapauksessa ole ollenkaan huono asia. Herkkiksen ja tapaturma-alttiin rämäpään sijaan saatiin henkisesti vanha herra. Faarao on ollut pienestä pitäen hyvin fiksu ja oppinut asiat nopeasti. Se on aina tiennyt heti mitä siltä odotetaan ja välillä vähän pätenytkin taidoillaan. Tosin ihan aiheellisesti, sillä Faarao harvemmin mokailee. Hoidettavana se on helppo, se seistä nököttää paikoillaan ja odottaa, että päästään hommiin. Tosin yksin oria ei voi missään nimessä jättää. Vaikka ori ei olekaan muiden hevosten ylin ystävä, mutta jos ketään ei ole näköpiirissä, sille iskee hätä.

Ratsuna Faarao on hyvin selkeä. Se osaa mahtavasti täydentää itse, jos avut ovat puutteelliset. Sen takia se ei ole kovinkaan opettavainen ratsu, sillä se tekee ratsastajan puolesta paljon. Tosin jos se tekeekin virheen, se sen tajutessaan nappaa kiinni kuolaimesta. Sen vauhti ei kiihdy, se vain menee lukkon virheestä. Hetken päästä pääsee yrittämään uudestaan, jolloin virhettä ei yleensä tule enää. Sileällä se on ihan pätevä, kuten kaikessa muussakin. Se tekee mitä pyydetään mukisematta. Esteillä saadaan vähän eloa tähänkin hienoon herraan. Faarao rakastaa hyppäämistä, kuten kunnon estehevosen kuuluukin. Se ei ole ehkä se nopein suuren kokonsa takia tai hyppää niitä korkeimpia esteitä, mutta se pyrkii ihan itsekin virheettömyyteen. Maastossa se on hieman varovainen, eikä todellakaan omalla alueellaan. Se on hieman säpsy ja Faaraota itseäkin häiritsee se.

Faarao on leppoisa matkustaja, kunhan asiat ovat oikein. Se on muutamista seikoista hyvinkin tarkka, mutta kunhan ne on kunnossa, matkustaminen sujuu helposti. Koska herra itse toimii täydellisesti, se odottaa kaikilta muiltakin samaa. Kilpailupaikoillakin kaikki pitää olla juuri niinkuin pitää, jotta ori pystyy keskittymään suoritukseensa. Joskus se on närkästyneen oloisena tuijotellut jotain, josta se ei ole tykännyt.

i. Frontierland
hann, rn, 176cm
ERJ-I, HANN-II
ii. Fan Fiction iii. Freaks and Geeks
iie. Save Me
ie. Ladies Drink Free iei. Lost and Found
iee. Bloody Mary
e. Castlewoods Nefertiti
hann, trn, 166cm
ERJ-II, HANN-II
ei. Nemo eii. Navarone
eie. Heartline
ee. Ascella eei. Altair
eee. Corellia

24.04.2024hann-t. Drurybridge Francinee. Panthera SWA VH24-011-0144
17.03.2021hann-t. Pauwau Fairytalee. Hey Sailor Scar VH21-011-0096
01.02.2021hann-o. Farouk v. Helmwalde. Panthera v. Helmwald VH21-011-0163

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 9 / 8
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5072.44 Kuuliaisuus ja luonne 2558.92
Hyppykapasiteetti 1255.25 Rohkeus 1258.27

Päiväkirja ja valmennukset

04.04.2022 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Treenivuorossa oli nyt Faarao ja ori tuotiin mulle tällä kertaa valmiina. Olin tunkenut päivän aikataulun täyteen ratsastuksia, eli vaikka rakastin itse hoitaa hevosen ennen ja jälkeen, tänään siihen ei vain ollut aikaa. Ruunikkoa oli jo hieman kävelytetty valmiiksi, joten mä kapusin suoraan selkään ja kävelin vielä hetken. Teemana tänään kaikilla ratsuilla olisi in-n-out -tehtäviä, koska ne olivat kauhean hyödyllisiä. Faarao joutuisi siis hommiin, sillä sen isoa laukkaa ei niin vain vedettykkään pienempiin väleihin. Ensin mä kuitenkin verryttelin oria kevyessä ravissa ja sitten laukassa. Juuri sen verran, että ori vertyisi, mutta energiat jäisi oikeisiin hommiin. Sitten me päästiin aloittelemaan ja meille oli ensin vähän pidemmillä väleillä oleva innarisarja. Eihän Faaraolla siinä mitään ongelmia ollut, ei tosin pitänytkään olla.

Haasteita alkoi tulla siinä vaiheessa, kun laukkaa olisi pitänyt lyhentää reilusti. Jos Faarao olisi saanut päättää, se olisi varmasti mennyt kahdesta esteestä kerralla yli. Ruunikko esitti ties millaisia hyppyjä ensin, kun sillä oli haasteita saada jalkansa aseteltua. Se teki yhdellä kierroksella niin ihmeellisen hypyn, että mä meinasin ihan oikeasti pudota. Ori tosin korjasi ja pelasti mut tippumiselta. Siinä taas näkyi Faaraon kiltteys ja pyrkimys täydellisyyteen. Tämä meinasikin olla tänään hankala tehtävä sille, koska sillä meni parikin kierrosta, ennen kuin se oikeasti onnistui. Ja Faarao ei oikein tykkää epäonnistua, mutta nyt se kesti sen hienosti. Ja lopulta se sai kuin saikin askeleensa sopimaan väleihin ja tuntui olevan oikein tyytyväinen itseensä. Me lopetettiin heti hyvän onnistumisen jälkeen ja verryttelin orin pois. Koska mulle oli jo seuraava hevonen melkein jonossa, mä käskin tallitytön antaa orille pari porkkanaa hienosti tehdystä työstä.