Pauwau Showjumpers

InyourdreamsERJ-I, EV-II

Lempinimi Inna
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 15.07.2022
Säkä, väri 163cm, musta
Kasvattaja Asgard Sporthorses
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH22-011-0217
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 15.07.2023

Kuvat © Fee-Fotografie

08/22 EV-II - tilaisuus
10/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Inyourdreams on kaikkien kaveri ja hyvin lempeä tapaus. Se tulee omalta puoleltaan kaikkien kanssa toimeen ja välttelee konflikteja. Se on todella helppo käsitellä maastakäsin, sen voisi antaa vaikka pikkulapselle ja Inna seuraisi tätä maailmantappiin. Inna rakastaa herkkuja ja rapsutuksia, joiden parissa se voisi viettää vaikka tuntikausia. Ihan ehdoton lempiherkku tamman mielestä on minttukarkit, joita melkein kaikki ovatkin oppineet kantamaan mukana.

Hoitaessa Inna on vain yksinkertaisesti helppo. Sen saa harjata miten vain, se nostaa kaviot kiltisti ja pitää ne ylhäällä. Sitä ei kiinnostaisi, vaikka harjaa tultaisiin sen selkään letittimään. Tätäkin on muutamaan kertaan kokeiltu, että hyvin toimii. Jakkaralla keikkuva lapsi ei ole mikään ongelma. Varusteet sille saa helposti päälle, eikä Inna pistä vastaan missään vaiheessa. Ilme ei edes värähdä kun satulavyötä kiristetään, vaan alahuuli lerpattaa melkein maassa asti. Ikävämmätkin hoitotoimenpiteet Inna antaa tehdä, jos se jostain kiukuttelee, se melkein tarkoittaa kipua jossain.

Ratsastaessa Inna ei olekaan ihan niin helppo, vaikka ei se mikään ilkimyskään ole. Se vaatii ratsastajaltaan paljon, se ei tee yhtään mitään ilmaiseksi. Siinä mielessä tamma on hyvä opetusmestari, koska se ei tee mitään ratsastajan puolesta. Kun ratsastaja osaa pyytää mitä tahtoo, tekee Inna sen intoa puhkuen. Sileällä sillä on ihan hienot liikkeet, mutta hyppytyyli sillä on kaunista katseltavaa. Tamma muuttuu herkästi kovaksi suusta, joten siellä ei saisi yhtään vetää. Vauhtiakin pitää vähän osata säädellä, koska jos jarrut lakkaavat toimimasta, Inna tekee niin kuin itse näkee parhaaksi. Ja se saattaa olla, että mennään aika täysiä. Maastossa Inna innostuu herkästi ja siinä onkin sitten pitelemistä. Joku rauhallinen kaveri maastoon on yleensä suotavaa ottaa mukaan.

i. Ch Icanbolt
hann, m, 165cm
KTK-II, ERJ-II
ii. Icannot iii. Icanjump
iie. Super Not
ie. Free Rhythm iei. Freedom
iee. Rhytmical
e. Tokyo Story
hann, rt, 162cm
ei. Tokyo Drift eii. Toy Universe
eie. Better Luck Tomorrow
ee. Black And Poisonous eei. Bugatini
eee. Ever Fallen In Love

10.09.2023hann-o. Pauwau Cedrici. Silbers Caruso VH23-011-0373
04.07.2023hann-o. Pauwau Sorryforpartyrockingi. Sinister Oak VH23-011-0160

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6668.57 Kuuliaisuus ja luonne 2371.21
Hyppykapasiteetti 2175.05 Rohkeus 2122.31

31.01.2023 ERJ-Cup Couture - 160cm 6/61


Päiväkirja ja valmennukset

07.08.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Musta hannovertamma ei ollut pysyä pöksyissään, kun vein sen kentälle, missä oli maapuomeja ja muutama kavaletti. Inna oli ollut saikulla tovin ja sen myötä luonnollisesti hyppytauollakin. Nyt kuntoutus oli siinä vaiheessa, että saatiin ottaa ne puomit ja muutamat kavaletit ohjelmistoon. Ongelma olisikin, miten saada pidettyä puoliverinen tarpeeksi rauhallisena, että ei jouduta takaisin saikulle. Vaikka Inna olikin melko helppo saikkuilija maastakäsin, mutta kaikki selästä tehtävä olikin sitten vaikeampaa. Mä alotin ratsastamalla kevyesti askellajit läpi ja yritin pitää Innalla mielessä, että meillä oli jarrukin olemassa. Mä halusin varsinkin laukkaa säädellä, vaikka osa tehtävistä olikin ravissa. Kun mä olin melko tyytyväinen menoon ilman puomeja, ruvettiin sitten menemään niitä.

Ensimmäiseksi mulla oli vain yksinkertaisesti neljän ravipuomin linja ja se osoittautui Innalle hankalaksi. Ensin se ei meinannut pysyä ravilla vaan olisi tahtonut laukata ja sitten raviaskeleet olivat aivan liian isoja. Joten näitä me hiottiin hetken aikaa molemmista suunnista, vaikka se tuntui tammasta olevan vähän tylsää. Me oltiin välillä eri mieltä, millä askeleella puomeja tultaisiin. Kun ravissa sujui, oli toisella puolella kenttää samanlainen puomirivi, mutta laukkaväleillä. Se oli enemmän mustan tamman mieleen, mutta vauhti meinasi taas kiihtyä liikaa. Innalla oli nopea, mutta lyhyt laukka-askel, joten me työskenneltiin sitä rauhallisemmaksi ja pidemmäksi. Muuta me ei sitten kerettykään ottamaan, sillä perusasioihin meni niin paljon aikaa ja mä halusin ottaa rauhassa. Inna tuntui tosin tyytyväisemmältä mitä se oli hetkeen ollut, joten sinänsä tämä oli onnistunut ratsastus. Inna pääsi sisälle pesulle, koska tämä oli ollut melko rankka treeni viime aikaiseen liikkumiseen nähden ja se oli hikoillut. Se saisi hetken kuivatella sisällä ja pääsisi sitten ulos syömään.