Pauwau Showjumpers

Laffy TaffyERJ-III

Lempinimi Taffy
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 07.03.2020
Säkä, väri 164cm, ruunikonkimo
Maahantuoja Juulia
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0042
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 07.03.2021

Kuvat © VV / Vapaasti

08/23 ERJ-III tilaisuus

Luonnekuvaus

Tallin hienostelijan titteliä kantaa ehdottomasti Taffy. Kimo nyrpistää turpaansa vähän joka asialle ja valitsee seuransa tarkkaan. Se on porukkansa pomo ja sen perässä kulkeekin niin sanotut hännystelijät, jotka ovat tuttuja nuorten leffoista. Taffy on sinänsä helppo hoidettava, koska se ei ole ikinä likainen. Se myös kuvittelee olevansa maailman napa, joten ei yhtään yllättäisi, jos se kuvittelisi ihmisten olevan sen palvelijoita. Tamma on tyytyväinen, kun se on puhdas ja jopa kiiltää. Se on oikein helppo varustaa, koska hänen arvolleen ei sovi kiukutella varusteiden laitossa. Tosin jos varusteet ovat vääränlaiset, saattaa se nyrpistellä taas turpaansa.

Kaikkien onneksi Taffy ei ratsastaessa ole niin tarkka, pysyykö siistinä. Kunhan siis ratsastuksen jälkeen asia taas korjataan. Kelissä kuin kelissä tämän kanssa voi ratsastaa ulkona. Tosin tuulisella kelillä kannattaa olla tarkkana, ettei muovipusseja tai muita ole näköpiirissä. Niistä Taffy saa hepulin. Välillä ihmiset luulevat Taffyn olevan kouluratsu, se nimittäin liikkuu kuin kouluhevonen ja suorittaa liikkeet tarkasti. Mutta kun päästään hyppäämään, hevosen koko olemus muuttuu. Silloin kukaan ei enää luule sitä kouluhevoseksi, sillä Taffy hyppää kauniisti ja innolla. Se on nopea, mutta tarkka jaloistaan. Eihän niitä jalkoja sovi puomeihin kolautella.

Koska Taffy valitsee seuransa hyvin tarkasti, tarvitsee lastatessakin pelata hieman. Tamma ei nimittäin suostu matkustamaan tiettyjen hevosten kanssa, vaan tarvitsee joko tilaa tai hännystelijänsä viereen. Kun tietyt hevoset ovat tarpeeksi kaukana, on kimon valtakunnassa taas kaikki hyvin. Vieraat paikat eivät ole Taffylle mikään ongelma ja se sopeutuukin nopeasti vieraaseen karsinaan. Kilpailuiden verryttelyssä sen kanssa saa olla tarkkana, ettei muut hevoset tule liian lähelle. Sen takia sen häntää koristaakin aina suuri punainen nauha, että muut tietävät myös varoa. Radalla se pistää parastaan, onhan Taffy hieno estehevonen. Ja ainakin omasta mielestään paras.

i. Lemonhead
hann
ii. Liquorice Soldier iii. evm
iie. evm
ie. Froot Loops iei. evm
iee. evm
e. Jelly Belly
hann
ei. Jungle Bells eii. evm
eie. evm
ee. Hubba Bubba eei. evm
eee. evm

06.05.2022hann-o. Pauwau Martini Talki. Martineau VH22-011-0148
15.01.2022hann-t. Pauwau Graphitei. Gangsters Don't Cry VH22-011-0055

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5786.72 Kuuliaisuus ja luonne 1913.28
Hyppykapasiteetti 1899.04 Rohkeus 1974.4

31.08.2022 ERJ-Cup Hiivurin - 90cm 2/103
28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - 90cm 2/92
28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - 100cm 8/94


Päiväkirja ja valmennukset

05.02.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Taffy oli ollut hieman vaisu muutaman päivän ja koska eläinlääkäri oli tulossa muutaman muun hevosen takia, pyysin tätä vilkaisemaan tammaa. Tamma alkoikin samana päivänä yskiä, joten mä uskoin sen jo olevan kipeä. Mutta kerran eläinlääkäri täällä olisi, ei siitä olisi haittaa, että sitä vilkaisisi. Ja toden totta, kimolla jotain flunssanpoikasta meinasi olla. Varmuuden vuoksi tamma muuttaisi sairastupaan, jotta ei muut saisi samaa tautia. Ja tämä tietäisi vähintään muutaman viikon lomaa Taffylle, onneksi sille ei ollut nyt suuria suunnitelmia keväälle. Suurella tallilla oli aina joku saikulla syystä tai toisesta, joten nämä menivät aika rutiinilla. Vaikka eihän se koskaan mukavaa ole. Taffylla varmaan tulisi melko tylsät pari viikkoa ja saisi nähdä, kuinka täynnä virtaa se olisi tämän jälkeen.