Pauwau Showjumpers

Pauwau PartymasterERJ-I, HANN-II

Lempinimi Pate
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 06.09.2019
Säkä, väri 171cm, rautias
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH19-011-0195
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 06.09.2020

Kuvat © tallin omaisuutta

04/21 ERJ-I tilaisuus
02/22 HANN-II tilaisuus


Luonnekuvaus

Pauwau Partymaster on Pauwaun ensimmäinen kasvatti. Pate on ollut pienestä pitäen vähän oman tiensä kulkija, hieman hölmö oripoika. Hoitaessa se touhuaisi aina kovasti jotain, mutta ihan hyväntahtoisesti. Joskus se saattaa yrittää näykkäistä, jos se ei jostain tykkää. Usein se kylläkin tyytyy esittelemään kaunista hammaskalustoaan. Kun tietää Paten spotit, mistä saa harjata ja mitä tehdä, hoitaminen sujuu ongelmitta. Hoitajan pysyessä rauhallisena pysyy orikin rauhallisempana. Isänsä taivoin rautias on aina into piukassa lähdössä töihin, joten siksi varustaminen vaatii hyviä hermoja, koska Pate olisi menossa jo.

Pate on hyvin simppeli ratsastaa, kunhan muistaa tässäkin pari juttua. Ori ei kykene keskittymään kuin yhteen asiaan kerrallaan, joten sen huomio on helppo siirtää asiasta toiseen. Tosin varsinkaan sileällä on turha yrittää tehdä kauhean hankalia juttuja, sillä ne eivät vain mene Patella jakeluun. Esteillä se kykenee vähän paremmin toimimaan, mutta silti putkiaivoisuus voi aiheuttaa hankaluuksia. Patella on vähän erikoinen hyppytyyli, mutta se hyppää kuitenkin puhtaasti. Se ottaa herkästi itseensä, jos tekee virheitä, kun nappaa puomin alas. Maastossa Pate menisi aina vauhdilla, joten rentouttavat köpöttelymaastot voi unohtaa.

Matkustaminen on orin mielestä kivaa, koska silloin pääsee johonkin. Välillä uuteen paikkaan, välillä tuttuun paikkaan. Tutuissa paikoissa Pate on kuin kotonaan heti, mutta vieraissakin paikoissa se katselee vain hetken ympärilleen. Ori ei helposta hätkähdä ja onkin helppo kaveri kisamatkoilla, sillä sille oikeastaan kaikki on ihan okei. Verryttelyssä Pate on aina täpinöissään, sillä se tietää pääsevänsä tositoimiin. Sen kanssa onkin tärkeää saada se keskittymään verryttelyyn, eikä siihen, että kohta mennään radalle. Jos orin saa keskittyneenä radalle, lopputulos on usein hyvä. Jos ei, niin voi päätellä itse lopputuloksen.

i. Pac-Man Fever
hann, rt, 170cm
ERJ-I
ii. Point of No Return iii. Provenance
iie. Game Night
ie. Bitten iei. Blood Brother
iee. Slumber Party
e. Ciara Carrera
hann, rt, 170cm
ERJ-I
ei. Cornedo eii. Caput
eie. Vienna
ee. Kimberle eei. Kilimanjaro
eee. Esprita

13.11.2022hann-o. Mein Partymonstere. Pyrrerfly VH23-011-0056
21.02.2021westf-t. Rowandell Parise. Everholt Pompeia Constantina VH21-048-0035
13.03.2020hann-o. Pauwau Psychosociale. Pauwau Winola VH20-011-0067

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6384.25 Kuuliaisuus ja luonne 3673.53
Hyppykapasiteetti 1355.36 Rohkeus 1355.36

Päiväkirja ja valmennukset

15.3.2021 - Lempilapsi (kirjoittajana omistaja)

Rautiaan orin turpa hamusi mun olkapäätäni, ilmoittaen, että nyt oltiin jotain vailla. Hymähdin ja kaivoin taskustani porkkanan pätkän, joka katsoi parempiin suihin alta aikayksikön. Pate rouskutti porkkanan oikein tyytyväisenä, vaikka se olisikin kohta taas kerjäämässä lisää. Orilla oli kuitenkin aina vähän isompi paikka mun sydämessä, sillä ori on ensimmäinen Pauwau liitteellä syntynyt kasvatti. Joten sitä pystyi vähän lellimään. Kunhan huolehti, ettei kukaan muu nähnyt. Yleensä kun kukaan hevonen ei saanut erikoiskohtelua minun osaltani. Jatkoin hoitamisen loppuun ja varustin rautiaan päivän treeniä varten. Tänään mulla oli vähemmän ratsastettavia, joten pystyin ihan itse hoitamaan muutaman hevosen ihan alusta loppuun.

Pate meinasi jyrätä mut, kun oltiin lähdössä karsinasta. Vaikka ori mun lempilapseni onkin, ei siltäkään ihan kaikkea siedetä. Suurehko ori sai peruuttaa takaisin karsinaansa ja odottaa hetken, jonka jälkeen yritettiin uudestaan lähtöä. Rynnimistä ja jyräämistä ei katsottu sormien läpi keneltäkään, ei edes poneilta, vaikka ne kovin pieniä olivatkin näihin puoliverisiin verrattuina. Pate katseli mua melkein loukkaantuneena, kun annoin vihdoin luvan sille tulla perässä. Tiedän ettei se tahallaan tai pahantahtoisesti rynni kenenkään yli, ori kun on niin innoissaan lähdössä aina hommiin. Sen takia Paten kanssa ei voikaan sitä heiveröisintä tyyppiä laittaa, koska vaikka ori kiltti onkin, se unohtaa kokonsa innostuessaan.

Vielä ennen kuin nousin selkään, rapsutin orin läsiä niin, että valkoiset karvat leijailivat. Karvanlähtöajan ihanuuksia. Paten kanssa ratsastaminen oli toisaalta hyvin helppoa, toisaalta vaati ajatusta. Mä yritin kuumeisesti miettiä, mitä tänään tehtäisiin, samalla kun käveltiin alkukäyntejä. Putkiaivona Paten keskittymiskyky on todella rajallinen, joten mitään kauhean monimutkaista sen kanssa ei pysty tekemään. Mutta toisaalta, kun se keksii jotain tyhmyyksiä, sen ajatus on helppo ohjata muualle. Mä virnistin itseeni tyytyväisenä, kun alkuverryttelyn jälkeen mulla oli oikein loistava suunnitelma päivän treenille. Siinä voisi vähän treenailla samalla sitä, että pystyisi edes muutamaa asiaa tekemään samaan aikaan. Välillä nimittäin Patella oli aivan mahdotonta tehdä tiettyjä tehtäviä. Onneksi se on estehevonen, koska muuten se olisi aika turha.

4.2.2021 - Estevalmennus (valmentajana Minni)

Rautias läsipää näytti siltä että se keskittyisi suuresti ratsastajansa apuihin, vaikka parivaljakko vain ravasi rennosti maneesissa. Ratsastajan hidastettua ratsunsa käyntiin tervehdin tuota ja vaihdoin muutaman sanan ratsusta ennen kuin siirryimme valmennuksen ensimmäisen tehtävän pariin. Hypyt aloitettiin 100-110cm korkuisilla esteillä.

Rautiaalla oli omanlaisensa tyyli hypätä ja se ei ollut todellakaan sellainen, jota näkisi usein mutta silti ori pääsi esteiden ylitse, vaikka tietenkin hyppyjen ergonomiassa oli välillä toivomisen varaa. Hieman lyhyemmät välit tuottivat orille hankaluuksia, vaikka ne eivät olleet vielä niin lyhyitä että ne olisivat tuottaneet orille sen korkeuden puolesta hankaluuksia. Kuitenkin ratsukko suoriutui radasta ja seuraavalle kierrokselle kokeilimme tehdä pari muutosta jos ne auttaisivat rautiasta selviämään esteväleistä paremmin. Muutoksilla rataan saatiin sellaista sulavuutta mitä siihen toivottiinkin ja näin ollen näiden muutosten avulla ratsukko sai suorittaa tällä korkeudella radan vielä kertaalleen, ennen kuin puomeja nostettiin niin että rata oli nyt 110-120cm.

Uusi korkeus palautti hieman samaa ongelmaa ja jatkoimmekin tutuksi tulleiden ratkaisuiden parissa aina niin pitkälle että lopulta esteet olivat ratsukolle tutussa 150cm korkeudessa. Tällä korkeudella haettiin vielä muutamia pieniä muutoksia ja hienosäätöjä. Loppua kohden jopa Pate alkoi näyttämään siltä että orin omissakin aivoissa alkoi hieman enemmän raksuttamaan ja siitä löytyi jopa vähän ergonomisemman näköisiä hyppyjä. Kuitenkin kaiken kaikkiaan olimme molemmat ratsastajan kanssa tyytyväisiä päivän edistymiseen, ja ratsukon suorittaessa omatoimista loppuverryttelyä painotin ratsastajalle vielä muutamaa esiin noussutta hetkeä ja muutosta toiminnassa sekä sitä mitä ratsukon voisi olla hyvä treenata myös ihan sileällä jotta hyppäämiseen voisi ehkä löytyä uutta tukea.

Kiitin ratsukkoa vielä kertaalleen valmennuksesta ja toivotin onnea ja menestystä tulevaan ennen kuin poistuin paikalta.