Pauwau Showjumpers

Flying Skydreamer Z

Lempinimi Dora
Rotu, sukupuoli zangersheide, tamma
Syntymäaika 04.12.2022
Säkä, väri 167cm, tummanruunikko
Kasvattaja Flying Superzeros
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH23-272-0009
hevonen on täyttänyt 3 vuotta 04.02.2023

Kuvat © Fee-Fotografie


Luonnekuvaus

Dora on tulta ja tappuraa oleva tamma. Sitä ei voi mitenkään päin kuvailla helpoksi ja ei aina edes kivaksi. Potentiaalinsa ansiosta se saa hirveästi anteeksi ja kyllähän se on hyvänä päivänä aivan upea hevonen. Tamma ei oiken siedä vaihtuvia hoitajia, joten sillä pyritään pitämään vakkarityypit. Se on hieman levoton hoitaessa, mutta jos sen kanssa on rauhallinen, tuppaa yleensä Dorakin rauhoittumaan. Liian kovat harjat, mutta myös liian kevyt harjailu, ei ole tämän hevosen mieleen. Sopivalla harjalla pitää harjata reippaasti, eikä hipsutella menemään.

Kun lähdetään ratsastamaan, on Dora kuin ruutitynnyri. Se voisi räjähtää koska vaan ja sen kanssa saakin mennä aika silkkihansikkain. Tamma ei siedä yhtään kovia apuja ja se paineistuu helposti. Yksi väärä liike ei vielä saa tammaa ihan jumiin, mutta muutama juttu niin Dora ei tee enää mitään. Kun homma toimii, on tammalla aivan upea hyppytekniikka ja se vain liitelee esteistä yli. Dora vaatii ratsastajaltaan paljon, mutta antaa myös paljon. Se on todella herkkä ja reagoi niihin pieniin apuihin. Parhaiten homma toimii, kun ratsastaja on todella eleetön ja rauhallinen, sekä antaa tamman itse tehdä hommat. Maastoilu ei ole aina kovin rentouttavaa Doran kanssa, koska sen mielestä maastossa voidaan mennä vain täysiä.

Kun kaikki toimivat rauhallisesti ja vähän järjestellään, ei Doralla ole ongelmia lastautumisessa tai matkustamisessa. Kisapaikoilla pyritään saamaan tamma hieman syrjään, koska se ei arvosta hirveää hälinää. Kun se saa rauhassa olla eikä hössötetä, niin se menee yleensä radalla hienosti, kunhan ratsastajan kanssa löytyy taas yhteisymmärrys. Kisajännittäjät eivät oikein pärjää Doran kanssa, koska se reagoi todella herkästi jännittämiseen. Kisoissa ratsastajalta vaaditaan vielä vähän enemmän kuin kotona.

i. Skydriver Z
z, rnkm, 170cm
ii. Skywalker Z iii. Sky Devils Z
iie. Clementine Z
ie. Destiny de Neve iei. Jimmy the Rocket
iee. Wolfmoons Rosary
e. Citrinella Z
z, vkk, 166cm
ei. Cajunox eii. Chermix
eie. Bitter Salt xx
ee. Aubriella Z eei. Armonick
eee. Adelle Z

Hevosella ei ole jälkeläisiä.

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6611.74 Kuuliaisuus ja luonne 2167.56
Hyppykapasiteetti 2189.07 Rohkeus 2255.11

Rate My Pony

Laukka
37

Rohkeus
32

Nopeus
61

Hyppytekniikka
82

Ratsastettavuus
69


1010/1900 pistettä

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)