Pauwau Showjumpers

Valeriana v. HelmwaldERJ-I, EV-II

Lempinimi Rianna
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 09.01.2021
Säkä, väri 165cm, rautias
Kasvattaja Gestüt Helmwald
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0084
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 13.11.2021

Kuvat © VV / Vapaasti

03/21 EV-II tilaisuus
11/22 ERJ-I - tilaisuus


Luonnekuvaus

Valeriana v. Helmwald on kolmas Helmwaldilainen, joka Pauwauhun saapui. Suvullisesti hieno tamma on aivan täysi sekoitus vanhempiaan, niin ulkonäöllisesti kuin luonteeltaankin. Rianna on kiltti tyttö, joka nauttii seurasta ja huomiosta. Se käyttäytyy aina moitteettomasti ja on oikea malliesimerkki, josta kaikki muut Pauwaun hevoset voisivat ottaa mallia. Rianna on helppo hoitaa, toki välillä se kerjää rapsutuksia, jotka saattavat hidastaa toimia. Ja oikeastaan kukaan ei pysty vastustamaan tamman lempeää hörinää, kun kävelet karsinan ohi. Tamma saa aina rapsutukset ja herkut.

Rianna on kaikessa yksinkertaisuudessaan helppo ratsastettava. Se tekee niin kuin pyydetään, mutta osaa myös itse päätellä, mitä siltä halutaan, ettei apujen tarvitse olla juuri tismalleen oikeanlaiset. Tamman selkään voisi laittaa vaikka pikkulapsen, mutta silti se on laadukas estehevonen ja haka aikaluokissakin. Rianna suorittaa sileän treenitkin mielellään, vaikka esteillä se syttyy. Sen askellajeja on helppo säädellä ja se kääntyy helposti, eikä koskaan haraa vastaan. Se on toisinaan hieman liian kiltti, sillä se saattaa auttaa ratsastajan esteen yli hankaloistakin paikoista. Maastossa Rianna nauttii olostaan, sillä ei ole kiire mihinkään, mutta pyydettäessa vauhtiakin löytyy.

Kuten arvata saattaa, ei matkustaminen ja kisapaikat ole mikään ongelma Riannalle. Se tykkää seurailla sopivan etäisyyden päästä hälinää, mutta ei myöskään ahdistu, vaikka pitäisi olla keskellä sitä. Verryttelyissä Rianna on itse tyyneys, vaikka joku yrittäisi tulla päälle tai vetäisi todella läheltä ohi. Tamman kanssa kisareissut on aina nautinto, ei tarvitse stressata hevosen käyttäytymistä tai stressaantuuko hevonen kisoista. Radalla se kuitenkin aina antaa kaikkensa, joten senkään puolesta ei tarvitse huolehtia. Riannasta on helppo myös huomata, jos kaikki ei ole hyvin, koska silloin ei saa sitä täyttä panosta ja se ei ole iloinen oma itsensä.

i. Versailles Oak
hann, rn, 169cm
KTK-II, ERJ-I, YLA2
ii. Silbers Vado
VIR MVA Ch, KTK-II, EV-II
iii. Vagabond Pyrr ERJ-I HANN-I KTK-III
iie. Lunarin Oak VIR MVA Ch, KTK-II
ie. Dawnlit Sea AIR
VIR MVA Ch, KTK-I, ERJ-I, EV-II
iei. Die Another Day xx KTK-II
iee. Viola Fade AIR
e. Daphnea Solo
fwb, rt, 164cm
ERJ-I
ei. J'aime Don
ERJ-I
eii. Chilin Jadore
eie. Little Lies F ERJ-II
ee. Suprant Dalia
ERJ-I
eei. Morte D'Amour PB KTK-II, ERJ-I
eee. Enjoy the Show BAP

20.05.2022hann-t. Pauwau Tigressei. Heidseck Tigris VH22-011-0203

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5678.87 Kuuliaisuus ja luonne 2290.29
Hyppykapasiteetti 1630.22 Rohkeus 1758.36

Päiväkirja ja valmennukset

10.03.2021 - Uusi koti (kirjoittajana omistaja)

Nuori Rianna tepasteli ulos trailerista varmoin askelin, tammasta ei olisi uskonut, että se matkusti ensimmäistä kertaa vähän pidemmän matkan. Onneksi matka oli taitettu vain Saksan sisällä, joten älyttömän pitkää reissua ei tullut. Riannan seurana oli matkustanut toinen Helmwaldin kasvatti Hukka, joka muutti myös Pauwauhun. Matka oli selvästi mennyt hyvin, joten nyt nuorikot pääsisivät jaloittelemaan. Yksi tallitytöistä otti Hukan, joka oli vielä nuorempi kuin Rianna.

Itse nappasin Riannan liinan päähän ja lähdettiin kiertelemään pitkin pihaa. Tamma tutkaili kaikessa rauhassa ympärilleen, ei mitään nuorille perinteisiä hötkyilyitä tai sätkyilyitä. Yleensä nuoret oli lentoon lähdössä tässä vaiheessa, mutta Rianna oli itse rauhallisuus. Utelias kyllä, mutta kaikki tehtiin rauhassa. Mua hymyilytti nuoren tamman olemus, sillä se oli juuri sitä mitä tarvittiin Pauwaun sekopääjoukkioon.

15.04.2022 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Mä olin lähdössä ihanaan rentouttavaan maastoon Riannan kanssa, ihan kahdestaan. Mä hoidin tamman kaikessa rauhassa, koska me molemmat tykättiin siitä. Välillä mä vain unohduin rapsuttelemaan Riannaa, mutta se ei haitannut kumpaakaan. Kun me vihdoin oltiin valmiita, mä vein rautiaan ulos ja nousin selkään. Mä ohjasin tamman maastolenkille. Mitään kummempaa suunnitelmaa mulla ei ollut, mentäisiin fiiliksen mukaan. Jos haluttaisiin mennä reippaammin, mentäisiin. Jos ei huvittaisi kuin kävellä, niin sitten meillä olisi käyntimaasto edessä. Välillä oli kiva lähteä tekemään jotain ihan fiilispohjalta, eikä aina vain suorittaa suunnitelmallisesti, mihin helposti näiden kilpahevosten kanssa ajautui.

Rianna köpötteli tyytyväisenä eteenpäin ihania polkuja, meillä oli onnea kun oli tämmöiset maastot heti tallin pihasta lähtiessä. Me otettiin kevyttä hölkkää välillä ja kun tuntui molemmista hyvältä, otettiin sopivassa kohdassa rentoa laukkaa. Riannan kanssa oli kiva maastoilla, koska se ei ole menossa satalasissa vaan nauttii myös rauhallisemmasta menosta. Vaikka kyllähän tälläkin tammalla oli kivaa, kun pääsi menemään täysiä. Tänään ei tosin täysiä menty. Hetki laukkaamisen jälkeen meidät yllätti aivan kamala kaatosade. Ihan hetkessä me oltiin molemmat läpimärkiä, mutta se ei juuri meitä haitannut. Vaikka sade loppuikin ennen kotiin pääsyä, niin me oltiin aika uitettuja siinä vaiheessa. Rianna sai jäädä loimen kanssa hetkeksi kuivattelemaan sisälle, kun mä lähdin vaihtamaan itelleni kuivaa vaatetta päälle.