Pauwau Showjumpers

Chili Cheese Topsmeriitit

Lempinimi Chili
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (62,5%), ori
Syntymäaika 11.09.2020
Säkä, väri 148cm, rautias
Maahantuoja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 120cm
Rekisterinumero VH21-029-0070


Kuvat © tallin omaisuutta

Luonnekuvaus

Chili on hieman hämäävä lempinimi tälle ponille, sillä oikeasti ori on hyvin kiltti ponioriksi. Se on ehkä varmin poni, mihin olen itse törmännyt. Chilin kanssa on kiva harjoitella niin hoitamista kuin ratsastamistakin. Ja paras puoli on, koska poni on hyvin kapasiteetikas esteillä. Hoitaessa Chili vain on, se ei tee mitään ylimääräistä. Se väistää kun pyydetään, nostaa kaviot kiltisti ja on muutenkin aivan mallioppilas. Ja orista saa ikuisen ystävän kun sille tarjoaa vähän herkkuja. Sen takia ori meinaakin päästä vähän pulleaan kuntoon välillä. Onko ihmekään, kun Chili on komea kuin mikä ja lempeä, että se on kaikkien lemppari?

Ratsuna Chili on todellinen opetusmestari. Ei se mitään ilmaiseksi anna, mutta ei myöskään rokota virheistä ihan turhaan. Se tunnistaa ratsastajansa tasoa ja mukauttaa menonsa sen mukaiseksi. Aloittelijoille se on mitä varmin alkeisponi, mutta kokenut lapsiratsastaja saa ponista esteratsun isommillekin esteille. Chili osaa halutessaan tehdä koululiikkeitäkin oikein näyttävästi, usein sitä ei vain huvita. Esteet on ehdoton lempihomma, sillä niillä se syttyy. Tosin jos ratsastajaa jännittää, se pistää vähän pienempää vaihdetta silmään. Jos ratsastaja uskaltaa, se on hyvinkin nopea ja tarkka. Se onkin melkoinen ruusukehai. Maastossakin se on oikein kiltti, menee sitä vauhtia mitä pyydetään. Säikkymisiä harvoin tapahtuu, erilaiset ajoneuvotkin on ihan ok orille.

Matkustajana Chili on helppo tapaus, sen voi lastata kuka vaan. Se matkustaa yksin tai kavereiden kanssa, missä kohti tahansa. Se myös rauhoittaa stressaavia kavereita ja välillä onkin otettu puoliveristen matkaan maskottieläimeksi rauhoittamaan toisia hevosia. Chilille ei ole mikään ongelma odotella omaa vuoroaan pidempään, se on hyvin vähään tyytyväinen. Kisoissa se yrittää aina parhaansa, joten sen suorittamisesta ei juuri ikinä jää tulos kiinni.

i. Cheap As Chips
drp 75%, rt, 147cm
ii. Popcorn Addiction
trak, rn, 166cm
iii. evm
iie. evm
ie. Limonade
brp 50%, rt, 144cm
iei. xx
iee. wC
e. Sweet N Sour
drp 50%, rn, 145cm
ei. Otter Space
xx, m, 160cm
eii. evm
eie. evm
ee. Sweet Treats
wC, rn, 135cm
eei. evm
eee. evm

25.01.2022rp-o. Chili Feast Waue. Dropped Highlights VH22-029-0045
01.04.2021rp-o. Chili Nuggets Waue. Cream Puff VH21-029-0136

i. Cheap As Chips on ihana liinaharjainen rautias poniori. Luonteeltaan se on kiltti, mutta tarvittaessa potkuakin löytyy, joten ihan jalkoihin se ei suostu jäämään. Chip on hieno esteponi, vaikka kyllä sillä laatu riittäisi kouluaitojen sisällekin, motivaatio sitten ei niinkään. Kotona orilla on hypätty jopa 130 sentin esteitä, mutta kisoja se on kiertänyt 120 senttiin asti. Ponilla on ollut pari lupaavaa nuorta ratsastajaa, jotka se on vienyt isompiin luokkiin. Jälkeläisiä orilta löytyy parisen kymmentä, sillä ratsuponia on annettu hyvin harkiten tammoille käyttöön.

ii. Popcorn Addiction onkin sitten säpäkämpi tapaus, sillä ruunikko trakehner on melkoinen sähikäinen. Ori olisi aina menossa ja ei malttaisi olla yhtään paikoillaan. Popcornin kanssa on tehty paljon töitä, että se saatiin kilparadoille. Kilpailutilanteet meinasivat olla liikaa vilkkaalle orille, mutta kun se saatiin toimimaan kisoissa, se nousikin nopeasti 140 sentin luokkiin. Popcorn kerkesi saamaan viisi jälkeläistä, kunnes se päätettiin vähän myöhäisessä iässä ruunata. Tässä tapauksessa ruunaaminen auttoi vähän rauhoittamaan hevosen menoa, eikä orimaisuus jäänyt liikaa päälle.

ie. Limonade on nätti brittiläinen ratsuponi, joka ei ole juuri mitään tehnyt. Sen virka on ollut olla ruohonleikkurina ja varsojen kaitsijana. Rautiasta tammaa ei koskaan edes yritetty saada kilpailuihin, vaan sen kanssa on humputeltu kotona. Potentiaalia siinä olisi ollut, mutta omistajiaan ei kiinnostanut tavoitteellisempi tekeminen. Limonade tosin nauttii oloneuvoksena olostaan, vaikka kyllä se töitäkin tekee mielellään. Omia varsoja tammalla on kaksi, mutta kasvattanut se on muutaman kymmenen varsaa. Tamma on melko hyvä kasvattamaan nuoria ponien alkuja.

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 7 / 6
Ominaisuuspisteet (ERJ) 3215.42 Kuuliaisuus ja luonne 959.65
Hyppykapasiteetti 1173.58 Rohkeus 1082.19

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.