Pauwau Showjumpers

Chocolatico BlushEV-II

Lempinimi Choco
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (71,875%), ori
Syntymäaika 10.09.2022
Säkä, väri 144cm, ruunikko
Kasvattaja Blumenfeld Ponies
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 110cm
Rekisterinumero VH22-029-0296
hevonen on täyttänyt 3 vuotta 10.10.2022

Kuvat © Fee-Fotografie

10/22 EV-II - tilaisuus


Luonnekuvaus

Blumenfeldsin kasvatit olivat mulle jo tuttuja, joten niitä löytyi ennestään jo tallista useampi. Kun taas eksyin katsomaan tallin myytäviä kasvatteja, suloinen ruunikko poniori Chocolatico Blush oikein huusi mun nimeä. Ja ei siinä kauaa mennyt, kun tarjous Chocosta oli jätetty ja ori muutti Pauwauhun. Tätä ostosta ei ole tarvinnut katua, sillä poni täytti kaikki odotukset. Se on hirven järkevä käsitellä ja sitä voi antaa pienemmillekin hoidettavaksi. Choco seisoo pienten kanssa kuin patsas ja antaa tehdä kaikki toimenpiteet. Se pitää hienosti jalat ylhäällä itse ja toimii kuin mikäkin herrasmies. Aikuisten kanssa se saattaa olla hieman levoton, mutta pientä steppailua lukuunottamatta se käyttäytyy silloinkin hyvin.

Ratsastaessa Choco on hieman haastavampi, mutta silti vielä ihan helposti ratsastettavissa. Sileällä se on jopa hieman tahmea ja siltä pitää osaa pyytää sekä vaatia, että se suorittaa jotain. Muuten se jää laahustamaan tai pahimmillaan jopa seisomaan keskelle kenttää. Esteillä taas potkua löytyy, ruunikko on kuin eri poni esteiden ilmestyessä ohjelmaan. Choco hyppää upealla tekniikalla tarkasti, eikä juuri ota turhia puomeja. Se on tarkka siitä, miten se tuodaan esteelle ja kieltääkin herkästi, jos lähestyminen ei ole hyvä. Hieman hurjapäisyyttä vaaditaan ratsastajalta, koska ruunikon mielestä jarrut ovat yliarvostettuja radalla. Maastossa se on myös melkoinen kuumakalle ja lähteekin helposti viemään, jos sille antaa mahdollisuuden.

Choco tulee ihan hyvin toimeen omasta puolestaan toisten kanssa, joten sitä voi hyvin laittaa laitumelle tai tarhaan lauman kanssa. Ja sen osalta ei tarvitse pohtia, mihin väliin se laitetaan hevosrekassa. Ori tosiaan lastautuukin hienosti, eikä se esimerkiksi kisareissuilla suo ajatustakaan tammoille. Se keskittyy täysin omaan tekemiseensä ja siitä huokuu oikein tiukka keskittyminen. Se tietää koska ollaan menossa kisoihin ja nauttii kisareissuista paljon. Usein se saattaa antaa vähän paremmin anteeksi kisaradoilla ratsastajalleen, joten se on halutessaan melkoinen rusettihai.

i. Chococino du Noir
drp 68.75%, tprn, 140cm
ii. Llwynog Pontiac wB iii. Porthos
iie. Llwynog Arian
ie. Goldgate Coco drp 37.5% iei. la Cométe d'Oiseau belg. rp 25% *
iee. Goldgate Kokos drp 50% **
e. Cittacotte de Merle
drp 75%, rn leopard, 148cm
ei. Swandfield Bizcocho nf
KTK-II
eii. Argentavis
eie. Swanfield Tahinopita
ee. Chesterhill Terracotta dsp 50% eei. Norlunde Vester knn
eee. Lysgård Thea nf

* ox x belg. rp 50% (xx x conn)
** drp 50% (xx x nf) x drp 50% (x x conn)

Hevosella ei ole jälkeläisiä.

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 6 / 5
Ominaisuuspisteet (ERJ) 2428.59 Kuuliaisuus ja luonne 793.02
Hyppykapasiteetti 822.6 Rohkeus 812.97

31.01.2023 ERJ-Cup Couture - 80cm 5/71

Näyttelymenestys

26.03.2023 VSN Sycamore Ponies, Ridden Reserve Champion tuom. Tiikeri


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.