Pauwau Showjumpers

Drive ThroughERJ-III

Lempinimi Tollo
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (50%), ori
Syntymäaika 23.06.2020
Säkä, väri 142cm, rautias
Maahantuoja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 100cm
Rekisterinumero VH21-029-0071
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 23.12.2021

Kuvat © tallin omaisuutta

08/23 ERJ-III tilaisuus


Luonnekuvaus

Drive Trough eli Tollo on niitä poneja, jonka niin virallinen kuin lempinimikin kuvaa persoonaa oikein loistavasti. Tollolla on aina vauhti päällä ja se esittää tyhmempää kuin on. Ei siis välttämättä aina se paras yhdistelmä. Hoitaessa sen on pakko aina touhuta jotain, joten paras keino on laittaa heinät nenän eteen. Muuten kannattaa varoa ettei harjat ole sen ulottuvilla tai pitää silmällä päähineitään, ettei ne päädy parempiin suihin. Tollo on hieman hankala saada tarhasta kiinni, sillä ponin lempipuuhiin kuuluu myös karkuun juokseminen. Joten sen karsinan ovikin kannattaa tarkistaa aina huolellisesti, ettei se pääse päästelemään pitkin tallipihaa.

Ratsastajalta Tollo vaatii paljon kärsivällisyyttä, sillä se kyllä tietää mitä siltä halutaan. Se vain tekee melkein tahallaan väärin tai vähintäänkin omintakeisella tyylillä. Tollo on kirjaimellisesti tollon näköinen välillä paahtaessaan kentällä. Orilla tuntuu olevan vain yksi vaihde ja se on täysiä, eli se paahtaa aina ja kaikkialla vauhdilla. Koulutuuppailusta tulee paljon mielenkiintoisempaa Tollon mielestä, kun lisätään vähän vauhtia. Esteillä vauhtia on enemmän kuin järkeä, joten ponille on vaikea löytää sopiva ratsastaja. Se kuitenkin hyppää pääasiassa puhtaasti, joten se hieman helpottaa. Maastossakin saa olla hurjapää, sillä siellä vauhtia on ihan yhtä paljon. Mukaan kannattaa ottaa edelle aina joku rauhallisempi hevonen, jotta ponilla voi vetää ihan suoraan päin toista, jos vauhtia meinaa tulla liikaa, eikä jarrut toimi.

Laumassa Tollo toimii ihan hyvin, siinä se osaa kerrankin olla fiksu. Se väistää korkeammassa asemassa olevia tovereita, mutta ei anna kenenkään täysin hyppiä nenille. Matkustaessa joutuu sille keksimään jotain virikkeitä rekkaan, sillä muuten voi olla korjattavaa matkan päätteeksi. Ja vieruskaverit pitää olla sopivia, ettei Tollo rupea kiusaamaan niitä tylsistyessään. Muuten se osaa kyllä käyttäytyä esimerkiksi kisapaikoilla, ehkä jopa paremmin mitä ikinä kotona. Radalla siltä jopa löytyy jonkinlaiset säädöt, vaikka silti vauhtia löytyy turhankin paljon.

i. Breakaway
wpb 50%
ii. Godspeed xx iii. evm
iie. evm
ie. Polje wA iei. evm
iee. evm
e. Artritina
drp 50%
ei. Exploration's Scuffler kwpn eii. evm
eie. evm
ee. Lionfishes wB eei. evm
eee. evm

09.06.2023rp-o. Dacquoise Waue. Cream Puff VH23-029-0160
01.10.2022rp-o. Hartwig's Denzele. Spurhill Castle Lily VH22-029-0332
15.05.2021rp-t. Sycamore Novellee. Roxbury Nicole VH21-029-0178

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 5 / 4
Ominaisuuspisteet (ERJ) 1901.3 Kuuliaisuus ja luonne 649.47
Hyppykapasiteetti 622.48 Rohkeus 629.35

31.08.2022 ERJ-Cup Hiivurin - puomiluokka 3/19
30.06.2023 ERJ-Cup Harmony Sporthorses - puomiluokka 3/43


Päiväkirja ja valmennukset

08.06.2023 - Päiväkirjamerkintä ( kirjoittajana omistaja)

Mä en ollut itse ihan ponikokoinen, mutta sen verran pieni, että pystyin silloin tällöin isoimpia poneja ratsastamaan. Tollo tosin kuului niihin, joiden selkään mä en viitsinyt kiivetä. Se on niin pieni ja kapea, että sinne sopii lähinnä lapset. Harmillisesti vaan poni olisi juuri niitä, jotka tarvitsisivat vähän jämäkämpää ratsastajaa ja ratsutusta. Joten mä yritin etsiä aina sopivan kokoisia taitavia lapsia tai todella pieniä aikuisia, mutta niitä ei ihan puissa kasva. Joten pitkälti mä yritin vain ohjeistaa lapsia Tollon kanssa, vaikka aina se ei ollut vauhdikkaan orin kanssa helppoa. Rautiaalla on jarrut melkein aina hukassa ja kaikki eivät uskalla lopulta edes ratsastaa ponilla.

Tänään oli taas niitä päiviä, kun jarrut olivat täysin hukassa. Me jouduttiin hylkäämään ajatus hyppäämisestä, joten koulutuuppailua se oli. Tollon selässä oli tänään Etta, joka oli kyllä ihan topakka pikkulapseksi. Tyttö pääsikin kunnolla hommiin sileällä, kun haettiin niitä jarruja. Paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä, voltteja ja muuta hauskaa. Etalla tosin tuntui oikeasti olevan hauskaa, eikä tätä hirvittänyt Tollon selässä. Ja kaikkien yllätykseksi poni alkoikin liikkua koko ajan paremmin. Askel rupesi pidentymään ja rauhoittumaan, pää ei pyörinyt enää pilvissä ja rupesi rautias jopa asettumaan nätisti. Se ei ollut mitenkään helppoa ja itsestäänselvyys tämmöisen ponin kanssa, joka vain hyppäsi täysiä. Ettakin tuntui huomaavan eron ja innostui tästä vain lisää. Ehkä tässä olisi taas löytynyt match made in heaven. Ja mun onneksi tyttö oli vielä niin pieni ja kevyt, että tämä ei kasvaisi ihan samantien liian isoksi ponille. Tollokin tuntui olevan tyytyväisen oloinen tämän ratsastuksen jälkeen, joten Etta ja Tollo pääsisivät kyllä varmasti hyppäämään vielä yhdessä.