Pauwau Showjumpers

Dropped HighlightsERJ-III

Lempinimi Didi
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (62,5%), tamma
Syntymäaika 19.10.2020
Säkä, väri 145cm, ruunikonkirjava
Maahantuoja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 110cm
Rekisterinumero VH21-029-0074
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 19.10.2021

Kuvat © tallin omaisuutta

10/23 ERJ-III tilaisuus


Luonnekuvaus

Dropped Highlights eli tutummin vain Didi on hyvin aurinkoinen persoona. Kirjavalla ponilla on aina pilke silmäkulmassa ja sillä ei tunnu olevan huonoja päiviä. Se piristää aina kaikkien päivää hörisemällä suloisesti karsinastaan. Söpö ulkokuori ei haittaa ollenkaan ja tamma vastaanottaakin kaikki mahdolliset herkut mielellään. Se on helppo ja mukava hoitaa, se antaa tehdä kaiken mukisematta ja varustamisessakaan ei ole mitään ongelmia. Didi nauttii rapsutuksista ja muutenkin puunaamisesta, joten se voisi viettää vaikka koko päivän puunattavana. Ainoastaan pesemisestä se ei juuri perusta, mutta senkin se antaa tehdä.

Ratsuna Didi on melko helppo, vaikka se välillä yrittää hieman luistaa hommista. Kun siltä osaa pyytää, se tekee oikein hienosti hommia. Jos siltä ei vaadi, se menee vähän sinnepäin. Koulutuuppailu on Didin mielestä ihan kivaa, ei mikään huippujuttu, mutta se tekee hommia ihan mielellään. Esteillä poni herää kuitenkin ihan eritavalla eloon, sillä esteet on se juttu. Vauhtia ja tarkkuutta tulee esteillä paljon lisää. Hommista se ei myöskään luista ihan niin herkästi. Tosin Didin kanssa saa olla tarkkana, sillä se kyllä kieltää herkästi, jos sen tuo huonoon paikkaan tai jää vain matkustelemaan. Siinä mielessä se on hyvin opettavainen ratsu, sillä mitään ei saa ilmaiseksi. Maastossa vauhtia meinaa löytyä turhankin paljon, vaikka ei kirjava lähde käsistä missään vaiheessa.

Didi on hieman sählä lastatessa, joten sen perään pitää hieman katsoa, ettei se tipahda rampilta tai vastaavaa. Muuten se matkustaa oikein nätisti ja osaa käyttäytyä. Kilpailupaikoilla se on aina kovin utelias, ellei paikka ole tuttu useammalta kerralta. Silloin se vain odottelee omaa vuoroaan rauhassa. Vieraammissa paikoissa tamma seurailee ympäristöä todella uteliaana ja meinaakin välillä sen johdosta väsähtää. Yleensä sen takia ei useempia startteja oteta samalle päivälle.

i. Baldemar
wpb 50%
ii. Valdemar wm iii. evm
iie. evm
ie. Lolonna xx iei. evm
iee. evm
e. Ambrose
drp 75%
ei. Jassafer conn eii. evm
eie. evm
ee. Luderdotsch drp 50% eei. hann
eee. conn

03.06.2023rp-t. Marshmallow Waui. Maccabee's Killuminati VH23-029-0154
25.01.2022rp-o. Chili Feast Waui. Chili Cheese Tops VH22-029-0045
17.05.2021rp-t. Limoncello Waui. Limelight Malibu VH21-029-0210

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 6 / 5
Ominaisuuspisteet (ERJ) 2415.62 Kuuliaisuus ja luonne 764.59
Hyppykapasiteetti 830.67 Rohkeus 820.36

30.04.2023 ERJ-Cup Savoir Showjumpers - puomiluokka 5/29


Päiväkirja ja valmennukset

03.06.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Didi meinasi aiheuttaa mulle harmaita hiuksia. Tamma näytti siltä, että se jakautuu ihan kohta kahtia, mutta ei näyttänyt mitään merkkejä varsomisesta. Niin sanotusti laskettuaika oli mennyt jo kauan sitten, mutta ei. Kahdella aikaisemmalla kerralla tamma oli kyllä selvästi ilmoitellut kun aika oli, mutta nyt mä jo mietin mikä oli vialla. Kirjava tamma hörisi mun ilmestyessä sen suuren karsinan luokse. Didi tuntui olevan kovin tyytyväinen oloonsa, vaikka luulisi sillä olevan tukala olo. Mutta ei kai siinä, varsinkin kun eläinlääkärikin oli tarkistanut kaiken olevan kunnossa. Didi vaan nyt halusi pantata tätä varsaa. Ehkä se päättäisi sen joku päivä pyöräyttää maailmaan. Mä olin hyvin malttamaton ja en olisi koskaan jaksanut odotella varsojen syntymää. Eli tämän kokoisella tallilla kun varsoja tuntui syntyvän jatkuvasti, niin mulla oli aika paljon odoteltavaa.

Vaikka mitään merkkejä ei ollut näkynyt, päätti sitten illalla Didi varsoa. Mä heräsin varsomishälytysjärjestelmän hälytykseen ja hetken seurailin kameran kautta. Tämä oli jo tamman kolmas varsa ja mä olisin hetkessä tallissa, jos mua tarvittaisiin. Jotain iloa siitä, kun asui samalla tontilla tallin kanssa. Kaikki tuntui sujuvan hienosti, joten vasta loppumetreillä mä rupesin siirtymään tallin puolelle. Didi sai hoitaa siis hommansa rauhassa, eikä mun tarvinnut puuttuua tähän. Kun mä pääsin tamman karsinalle, oli siellä makoilemassa suloinen ruunikko varsa. Hetken päästä mä totesin sen tammaksi. Kirjava emä hoiti hommansa tottuneesti ja mä vain seurailin sivusta aikani. Eläinlääkäri saisi tulla sopivassa välissä tarkistamaan, että molemmilla oli kaikki hyvin. Mutta tällä hetkellä varsa vaikutti reippaalta ja emä tyytyväiseltä, joten mä ehkä uskaltaisin kohta lähteä nukkumaan. Mutta sekin oli vaikeaa, kun vastasyntynyttä varsaa olisi voinut tuijotella tunteja.