Pauwau Showjumpers

Fruit Punchmeriitit

Lempinimi Frutti
Rotu, sukupuoli newforestinponi, ori
Syntymäaika 13.09.2022
Säkä, väri 145cm, ruunivoikko
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 120cm
Rekisterinumero VH23-027-0077


Kuvat © Fee-Fotografie

Luonnekuvaus

Fruit Punchin saapuessa Pauwauhun Iso-Britanniasta, sillä ei ollut käytöstavan häivääkään. Tiukan käytöstapakoulun jälkeenkin Frutti osaa olla aika tapaus, eikä se ole aina helpoin käsiteltävä. Ponilla on vahva oma tahto ja sen kanssa myös saa tehdä paljon töitä, että voittaa sen luottamuksen. Mikään lastenponi Frutti ei siis ole, vaikka ihanan värin takia sitä kaikki rakastaisivat. Sinänsä ilkeä ruunivoikko ei ole, vaikka se siltä välillä saattaa vaikuttaa. Jos Frutin kanssa löytää hyvän yhteisen sävelen, on toimiminen ponin kanssa paljon helpompaa.

Frutti ei tykkää antaa vieraille ihmisille kiinni, joten sen hakee aina vain tutut ihmiset sisälle. Hoitaessa se on aika levoton ja todella herkkä, mihin reaktio on käyttää hampaita. Ori ei tykkäisi yhtään mahan harjaamisesta ja poni kannattaakin sitoa kiinni. Muuten saa helposti hampaista. Potkimista Frutti ei harrasta ja se on kaikkien yllätykseksi helppo kengittää. Silloin ori pönöttää paikoillaan, eikä ole mitään ongelmia.

Ratsuna Frutti on hieman helpompi, vaikka helppo se ei ole siltikään. Välillä tuntuu vauhtia löytyvän enemmän kuin järkeä, mutta kun homman saa tasapainoon, on ori oikein hieno. Liikkeet sileälläkin ovat hienot, mutta todellinen potentiaali löytyy esteiltä. Ponilla on hieno hyppytyyli ja tuntuu, että se halutessaan hyppäisi vaikka talosta yli. Rajansa kuitenkin kullakin, joten radalla 120cm korkeus on hyvä Frutille. Yksittäisenä ja varsinkin ilman ratsastaa menee pari pykälää isommatkin esteet. Frutti nappailee helposti huolimattomuus puomeja vauhtinsa kanssa, mutta osaa se varovaisestikin mennä. Koska sitä vauhtia löytyy, ei maastoesteitä ole uskallettu edes kokeilla. Maastoilu muuten on itse ponin mieleen, kunhan ratsastaja kestää vauhdin. Sinänsä maastovarma Frutti on, sillä säikkymistä se ei harrasta. Muuten vaan lähtöjä kyllä sitten senkin edestä.

i. Lightning
nf
ii. Blue Laser iii. evm
iie. evm
ie. Shout Loud iei. evm
iee. evm
e. Berry Burst
nf
ei. Chin Up eii. evm
eie. evm
ee. Matrix Rose eei. evm
eee. evm

06.06.2023rp-t. Blumenfelds Revellee. Réveillon VH23-029-0304

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 7 / 6
Ominaisuuspisteet (ERJ) 3030.81 Kuuliaisuus ja luonne 1055.37
Hyppykapasiteetti 1017.39 Rohkeus 958.05

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.