Pauwau Showjumpers

Hartwig's KirliaEV-II

Lempinimi Kiira
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (50%), tamma
Syntymäaika 06.02.2023
Säkä, väri 147cm, rautias
Kasvattaja Hartwig Ponies
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 120cm
Rekisterinumero VH23-029-0230
hevonen on täyttänyt 3 vuotta 06.06.2023

Kuvat © Fee-Fotografie

10/23 EV-II tilaisuus


Luonnekuvaus

Hartwig's Kirlia on se perinteinen punainen (poni)tamma, joka kyllä tietää oman arvonsa. Ihan mitä tahansa se ei sulata ja jos häntä ei huvita, hänhän ei tee. Kiira on saanut myös lisänimen Neiti Nirppanokka, koska se tuntuu nyrpistelevän turpaansa vähän kaikelle. Ihmisenä se varmasti katsoisi nenän varttaan pitkin kaikkia. Kiira on hyvin valikoiva siitä, keitä sietää. Koskien niin ihmisiä kuin muita hevosia. Jos sen kanssa onnistuu ystävystymään, tulee todennäköisesti ihan hyvin sen kanssa toimeen. Vaikka Kiirahan ei semmoisia myönnä. Vaikka muuten tamma osaa heittäytyä hankalaksi, ei koskaan ole matkustamisen ja lastaamisen kanssa ollut ongelmia.

Tamma on siedettävä hoitaa. Ei se oikein mitään tee, mutta näyttää melko nyrpeää naamaa. Jos ihminen on hyväksytty, se antaa kyllä tehdä kaiken ihan hyvin. Paitsi jos sitä ei huvita, niin mitään ei oikein saisi tehdä. Kiiralla on hyvin tarkkaa, että eläinlääkäri ja kengittäjä on aina sama. Sillä on ihan turha yrittää vaihtuvia ihmisiä, joten ne tietyt ammattilaiset pyritään saamaan paikalle kun tarvitaan. Kiiraa on turha pakottaa mihinkään, koska se vain pahentaa asiaa. Jos on huono päivä, niin parempi jättää tamma tarhaan omaan ylhäisyyteen yksinäisyyteensä ja viedä sille ruokaa.

Ratsastaessa Kiira on melko simppeli, mutta toisaalta hyvin hankala. Vedät sitten liikaa ohjasta, vaikka se ei olisi edes vetämistä, tai puristat jaloilla, se menee mihin haluaa. Kun avut ovat rautiaan mieleen, se toimii kuin ajatus. Se on nopea ja hyppää hyvin, kunhan sitä juurikin huvittaa mennä. Ponilla ei voi lähteä vain matkustelemaan, koska silloin sekin toteaa, että mene keskenäs. Parhaimmillaan Kiira on upea estekilpaponi ja pahimmillaan se ei liiku askeltakaan. Ja kaikki on niistä kuuluisista tuulen suunnista ja tähtien asennoista kiinni.

i. LB Duarantino
hann, trn, 167cm
ii. Duranimo iii. Duarte
iie. Fleta
ie. Avalonia iei. Avalance
iee. Xynthia
e. Fame's Kornelia
nf, rt, 145cm
ei. Ichor
KTK-II
eii. King's Blood
eie. Greendrake's Honeybunny
ee. Rothwell Kleopatra
KTK-III, ERJ-I
eei. Torhwell Monsieur
eee. Charibury Mon Cheri

Hevosella ei ole jälkeläisiä.

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 5 / 6
Ominaisuuspisteet (ERJ) 1970.46 Kuuliaisuus ja luonne 653.65
Hyppykapasiteetti 668.14 Rohkeus 648.67

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.