Pauwau Showjumpers

Weatherly's ChumbawambaERJ-III

Lempinimi Churro
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (87,5%), ori
Syntymäaika 26.05.2021
Säkä, väri 142cm, ruunikko
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 110cm
Rekisterinumero VH22-029-0049
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 26.05.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

12/23 ERJ-III tilaisuus


Luonnekuvaus

Churro, tuo pieni lentävä lihapulla, niin kuin meillä tallissa tupataan sanomaan. Poni on aina menossa ja yleensä on vähän vaikeuksia pitää tarpeeksi jalkoja maassa. Ori on kiltti ja perjaatteessa kaikkien käsiteltävissä, mutta toisaalta siitä löytyy sitä intoa enemmän kuin pienestä kylästä ja sen takia, se on toisinaan hankala käsitellä. Churron kanssa pitää olla rauhallinen ja johdonmukainen, jolloin poni itsekin vähän rauhoittuu. Jos ihminen lähtee sekoiluun mukaan, siitä ei seuraa mitään hyvää. Kun kaikki ovat rauhallisia, rupeaa Churrokin vähän rauhoittumaan. Se antaa tehdä kaiken, mutta harvemmin jaksaa seistä pitkiä aikoja paikoillaan ja on jo menossa seuraavaan paikkaan.

Churroa ei ole koskaan tarvinnut juuri motivoida töihin, enemmän sitä joutuu toppuuttelemaan. Sileällä se tarjoaa tylsyyksissään ja energiapiikeissään kaikenlaisia liikkeitä, joita ei yleensä haluta. Sile pitää keksiä tarpeeksi tekemistä, jotta se pysyy hanskassa. Pelkkä ympyrän ratsastaminen kymmen kierrosta putkeen ei ole oikein Churron juttu. Hyppäämistä se sitten rakastaa yli kaiken ja silloin on vähän jarrutkin hukassa. Välillä vähän turhan pyöreähkössä kunnossa oleva poni kuitenkin hyppää liidellen kaikesta yli mitä eteen laitetaan, tästä juontaakin lentävä lihapulla nimitys. Aina kauhean kauniita kaikki hypyt eivät ole, mutta pitkälti puhtaasti Churro menee.

Kilpailupaikoilla on yleensä sen verran hälinää, että ruunikko hämääntyy siitä. Se matkustaa nätisti ja se onkin ainoita hetkiä, kun poni jaksaa olla paikoillaan. Tosin aina vähän saa jännittää, jos se tällä kertaa rupeaakin säätämään jotain omaa. Poni on oikein loistava kilpailuissa, sillä se antaa kyllä kaikkensa radalla. Kilpailuissa puomeja tulee herkemmin, mutta lähtökohtaisesti poni kuljettaa ratsastajan aina maaliin asti. Harvemmin tulee tilanteita, että se kieltäisi ulos tai tiputtaisi ratsastajan.

i. Chunky Charm
drp 75%
ii. Danny Fearless drp 50% iii. xx
iie. nf
ie. Calista wB iei. evm
iee. evm
e. Weatherly's Dishwalla
nf
ei. Dead Weather eii. evm
eie. evm
ee. Messages From The Other Side eei. evm
eee. evm

25.06.2023rp-o. Chewbacca Waue. Pacific Dawn xx VH23-029-0183
03.10.2022rp-t. Hartwig's Floettee. Fleur de Blue VH22-029-0334

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 6 / 5
Ominaisuuspisteet (ERJ) 2474.67 Kuuliaisuus ja luonne 858.39
Hyppykapasiteetti 779.3 Rohkeus 836.98

30.06.2022 ERJ-Cup Harmony - 110cm 3/100
28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - puomiluokka 1/17
31.07.2023 ERJ-Cup Couture Sporthorses - 40cm 5/38
31.08.2023 ERJ-Cup Pauwau Showjumpers - 40cm 4/42


Päiväkirja ja valmennukset

15.11.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Mä join aamukahviani ulkona hieman viileässä säässä ja ihastelin aamua, kun tallityöntekijät tekivät hienosti hommiaan. Churro pääsi juuri tarhaansa ja päästeli ensin pierupukkilaukkaa muutaman kierroksen ympäri tarhaansa. Sen jälkeen se kävi moikkaamassa naapuritarhan poniorin ja vasta sitten alkoi syömään. Mä olin aina tykännyt Churrosta ja harmittelin, että olin vähän liian iso ratsastamaan sillä useammin. Olin mä muutamaan kertaan käynyt ponin selässä, mutta muuten olin päätynyt vain maastakäsin työskentelemään sen kanssa. Siinä olikin ollut työnsarkaa, sillä Churro ei jaksanut kuin muutaman toiston jotain asiaa ja sitten piti olla jo jotain uutta. Poni tuntui haluavan aina oppia myös uutta, joten sen olin ohjasajon lisäksi opettanut ihan ajoon. Tosin sitäkään ei ruunikko jaksanut pitkiä pätkiä, sillä olihan kärryt perässä meneminen nyt tylsää. Maastoilu kärryjen kanssa oli ehkä parasta, sillä siinä sentään maisemat vaihtuivat. Mä vielä hetken ihastelin ponia, joka kävi kesken syömisen aina puuhaamassa hetken jotain muuta ja palasi sitten hetkeksi syömään. Jos tuo poni joskus pysähtyisi pidemmäksi aikaa, siinä olisi jotain jo vialla.