Amaretto Sour Couture

trakehner, ori
s. 15.01.2023 (3v. 15.03.2023)
ruunikko, 169cm
estepainotus, 160cm

VH23-021-0178
om. VRL-12454 & VRL-12557
kasv. Couture Sporthorses
EV-II

Amaretto Sour Couture pisti silmään, kun me etsittiin ensimmäisiä asukkaita uuteen talliin. Upea trakehnerori hienolla suvulla ja meidän ei tarvinnut kauaa enää miettiä. Saul sai kunnian olla Königsbrukin ensimmäinen asukas. Ori on lunastanut esteillä kaikki odotukset, se on aivan huikea hyppääjä. Sillä se saakin hieman haastavaa luonnettaan anteeksi, vaikka ei ori mikään painajainen olekaan.

© Fee-Fotografie

pedigree

i. Pywacket von Delmenhorst
trak, rn, 169cm

ii. Lethaeus PB
trak, 171cm

iii. Pyrmont
iie. Lethargia ERJ-I

ie. Lumen Lidia
trak, rn, 163cm

iei. Schamane
iee. Lady Bonita III YLA3

e. Amnesia Couture
trak, rn, 168cm
EV-II

ei. LB Rozhovs Sky
trak, rn, 167cm
KTK-III, ERJ-I

eii. Kominsky KTK-III
eie. Russian Twist Ch, KTK-III

ee. Ambient Couture
trak, rn, 171cm
ERJ-I


eei. Chester Jet ERJ-II
eee. Ambrosia ERJ-I

Hevosen nimi (s. 00.00.0000) e. emä, om. omistaja
Hevosen nimi (s. 00.00.0000) e. emä, om. omistaja
Hevosen nimi (s. 00.00.0000) e. emä, om. omistaja

about Saul

Saul ei ole se helpoimmasta päästä oleva ori. Ilkeä se ei ole koskaan, kunhan tykkää keksiä kaikkea ihmisten päänmenoksi. Hoitaessa ei tule tylsiä hetkiä, koska ori yrittää syödä kaiken ja jos se saa tilaisuuden, se yrittää päästä omatoimiseikkailulle. Hatuista kannattaa pitää kiinni ja harjat jättää vähän kauemmas, koska muuten ne on syöty. Muuten se kyllä on hienosti hoitaessa ja antaakin tehdä kengitykset, klippaukset ja muut sellaiset ongelmitta. Se vain tykkää säätää kaikkea siinä ohessa. Taluttaessa ori aina liikkuu hieman tanssahdellen, mutta ei yritä jyrätä tai etuilla.

Ratsuna Saul on herkkä ja osaava, mutta ei anna mitään ilmaiseksi. Sen kanssa ei pääse vain matkustelemaan ja nauttimaan kyydistä. Varsinkin sileällä ratsastajalta vaaditaan paljon, koska ruunikkoa ei sileäntyöskentely juuri kiinnosta. Saulilla on kyllä hienot liikkeet, mutta se esittelee niitä mielummin esteiden välissä. Ori hyppää upealla tekniikalla, se on myös nopea ja huolellinen. Kunhan ratsastajakin on, hidas ja sähläävä ratsastaja ei saa Saulia edes esteestä yli. Trakehner ennemmin kieltää, kuin hyppää huonosti. Sen takia tuloksissa näkyy enemmänkin kieltoja, kuin puomeja. Mikään rento maastoiluhevonen Saul ei ole, se on enemmän kaasu pohjaan ja menoksi.

Kaikesta huolimatta Saul on kiva matkustuskaveri, yleensä kisojen hälinä pitää orin mielenkiinnon yllä ja se unohtaa pelleilyn. Kisoissakaan se ei kyllä itsekseen mene ratoja, vaan haluaa ratsastajalta panostusta. Kun Saulin saa keskittymään, ei sitä kiinnosta verryttelyssä muut hevoset ja se antaa parastaan radalla, kun ratsastajakin antaa. Kun molemmat antaa parastaan, on se melko varma ruusuke. Palkintojenjaossa ori on elementissään, se rakastaa esiintyä ja nauttii voittamisesta. Vauhtia riittää sielläkin ja kunniakierroksen odottelu on orista tylsää, joten paikoillaan pysyminen on vähän hankalaa.

diary

Vivamus placerat lacus vel vehicula scelerisque, dui enim adipiscing lacus sit amet sagittis, libero enim vitae mi. In neque magna posuere, euismod ac tincidunt tempor est. Ut suscipit nisi eu purus. Proin ut pede mauris eget ipsum. Integer vel quam nunc commodo consequat. Integer ac eros eu tellus dignissim viverra. Maecenas erat aliquam erat volutpat. Ut venenatis ipsum quis turpis. Integer cursus scelerisque lorem. Sed nec mauris id quam blandit consequat. Cras nibh mi hendrerit vitae, dapibus et aliquam et magna. Nulla vitae elit. Mauris consectetuer odio vitae augue.

Cras lobortis sem ultrices leo. Donec magna fusce ac ante. Nullam est nisi blandit eget, suscipit vitae posuere quis ante. Quisque vitae tortor tellus feugiat adipiscing. Morbi ac elit et diam bibendum bibendum. Suspendisse id diam, donec adipiscing vulputate metus. Cras pellentesque vestibulum sem. Maecenas ut elit quis nisl vestibulum bibendum. Aenean eu erat quis turpis consequat vehicula. Morbi lacus velit, tristique ut iaculis volutpat in velit. Duis nec mauris et velit mollis aliquam, nullam posuere. Mauris at turpis sit amet dui imperdiet lobortis, proin eu felis.

results

esteratsastus

Hevonen on ERJ tasolla 10 / 10
Pisteitä ERJ yhteensä 6654.04
Kuuliaisuus ja luonne: 2234 p.
Hyppykapasiteetti: 2161.78 p.
Rohkeus: 2258.26 p.

näyttelymenestys

01.06.2023 Ridden Reserve Champion (pt. Tiikeri)