Sycamore Cloverleaf

saksalainen ratsuponi 37,5%, ori
s. 07.07.2023 (nyt 8-vuotias)
ruunivoikko, 147cm
estepainotus, 120cm

VH23-029-0255
om. VRL-12454 & VRL-12557
kasv. Sycamore Ponies
PSB-II, EV-I

Sycamore Cloverleaf löytyi, kun etsittiin talliin ponivahvistusta. Ja mikä olisikaan parempi, kuin ihana ruunivoikko esteratsuponi?

© Fee-Fotografie

pedigree

i. Clownhouse de Merle
pfs 50%, rnkrj, 147cm
KTK-III, ERJ-I

ii. Petit Prince du Pomme
pfs 50%

iii. Pommac du Pomme pfs 50% (xx x wB)
iie. Pouponne du Pomme pfs 50% (xx x wB)

ie. Spurhill Castle Lily
drp 50%

iei. Calder v.d Rozendaal kwpn
iee. Spurhill Libby conn

e. Sycamore Fairy Sundae
drp 25%, vkk, 147cm
EV-II

ei. Neon Milkshake
drp 50%
ERJ-I

eii. Neons v.d. Rook kwpn
eie. Milky Way conn

ee. Sincere Fairytale xx
xx

eei. Insincere xx
eee. Fairymist xx

Hevosen nimi (s. 00.00.0000) e. emä, om. omistaja
Hevosen nimi (s. 00.00.0000) e. emä, om. omistaja
Hevosen nimi (s. 00.00.0000) e. emä, om. omistaja

about Olaf

Sycamore Cloverleafissa on kaikki kohdallaan. Sillä on kiva rakenne, kivat askellajit, voimakas hyppy ja luonnekin sellainen, ettei omistajaparia hävetä. Perusruunikkoa erikoisempi värikin on pelkkää plussaa, vaikka ei sillä ponin käytön kannalta mitään merkitystä olekaan. Kotona Cloverleafin kutsumanimeksi vääntyi pian Olaf. Poniori onkin nimikaimansa, Frozenin lumiukko-Olafin tavoin maailman sympaattisin olento, niin vilpittömästi kaikkien kaveri ja samaan aikaan sellainen hölmö hassuttelija. Ori nyplää mielellään riimunnarujen solmuja ja hamuilee harjakassista harjoja tylsistyessään paikallaan seisomiseen.

Hoitaessa Olaf ei ole mitenkään erikoinen, sen kaltaisia hevosia tuntuu olevan kymmenen tusinassa. Se ei aiheuta ylimääräistä actionia eikä tee tyhmyyksiä. Tallikäytävän kiireet kiinnostavat Olafia valtavasti, mutta se on opetettu pysymään visusti karsinan puolella ja niin se myös tekee. Toki välillä omia rajoja on koeteltava ja testattava, että tuleeko sanomista jos etukavioilla astuu varovasti käytävän puolelle. Niin varusteiden laitto, kavioiden puhdistus kuin treenin jälkeen pesukin sujuvat Olafin kanssa muitta mutkitta. Mikään sen kanssa ei tunnu lainkaan hankalalta.

Pian selkäännousun jälkeen uusikin ratsastaja huomaa Olafin laadukkuuden. Esteponiksi sillä on hurjan hienot liikkeet. Käynti on puhdasta ja tahdikasta, kuten ravi ja laukkakin. Olafilla on pitkä ja reipas askel ja se mahtuisi esteradallakin varmasti oikein hyvin hevosväleihin. Sileällä Olaf taitaa kaikki perusasiat täsmällisistä siirtymisistä ja pohkeenväistöistä aina käynnin kautta vaihtoihin. Kouluponiksi se on sellainen perushyvä perusponi, ja vasta esteillä ponin todellinen olemus nousee pintaan. Esteistä Olaf innostuu jonkin verran ja vaikka se onkin muuten herkkä ratsastettava, saattavat esteradalla jarrut olla joskus hieman hakusessa. Tiivis istunta ja vakaa käsi ovat Olafin kanssa avainasemassa. Kuuliaisimpina hetkinä se tottelee pelkkää istuntaa, mutta vauhtiin päästyään pidätteisiin tarvitsee jo ohjaakin avuksi. Olafilla on voimakas ja iso hyppy eikä se sen vuoksi sovi ihan pienimmille ratsastajille. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun pieni ratsastaja muksahtaa hypystä kentän pintaan. Olafin hyppyihin tottunut ratsastaja pysyy kyydissä useimmiten ongelmitta, kun osaa jo varautua siihen, että hyppy pompauttaa ratsastajan helposti irti satulasta. Kieltelyä tai esteiden ohi sujahtamista Olaf ei juuri harrasta, kunhan ratsastaja vain osaa tuoda sen edes jokseenkin järkevään ponnistuspaikkaan.

Olaf matkustaa nätisti, ja vieraissa paikoissakin sen kanssa on aina mukavaa. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että Olaf on ori ja joskus hormonit meinaavat syrjäyttää järjen. Karkuun Olaf ei ole vielä koskaan päässyt, eikä varmasti pääse jatkossakaan, kunhan muistaa pitää naruista tarpeeksi tiukasti kiinni. Suurimman osan ajasta Olaf tyytyy vain hirnumaan ja hörisemään uusille hevostuttavuuksille. Kilpailupaikoilla se onkin siitä helppo kaveri, ettei se pahastu liian lähelle tulevasta vieraasta hevosesta trailerialueella eikä liiemmin verryttelyssäkään.

diary

Vivamus placerat lacus vel vehicula scelerisque, dui enim adipiscing lacus sit amet sagittis, libero enim vitae mi. In neque magna posuere, euismod ac tincidunt tempor est. Ut suscipit nisi eu purus. Proin ut pede mauris eget ipsum. Integer vel quam nunc commodo consequat. Integer ac eros eu tellus dignissim viverra. Maecenas erat aliquam erat volutpat. Ut venenatis ipsum quis turpis. Integer cursus scelerisque lorem. Sed nec mauris id quam blandit consequat. Cras nibh mi hendrerit vitae, dapibus et aliquam et magna. Nulla vitae elit. Mauris consectetuer odio vitae augue.

Cras lobortis sem ultrices leo. Donec magna fusce ac ante. Nullam est nisi blandit eget, suscipit vitae posuere quis ante. Quisque vitae tortor tellus feugiat adipiscing. Morbi ac elit et diam bibendum bibendum. Suspendisse id diam, donec adipiscing vulputate metus. Cras pellentesque vestibulum sem. Maecenas ut elit quis nisl vestibulum bibendum. Aenean eu erat quis turpis consequat vehicula. Morbi lacus velit, tristique ut iaculis volutpat in velit. Duis nec mauris et velit mollis aliquam, nullam posuere. Mauris at turpis sit amet dui imperdiet lobortis, proin eu felis.

results

esteratsastus