Kouluratsastusjaos

KRJ - virtuaalinen jaos

"

KRJ on joulukuusta 2001 lähtien
toiminut virtuaalinen jaos,
jonka tarkoituksena on yhdistää,
valvoa ja edistää kouluratsastusta
virtuaalimaailmassa."

Säännöt

09.03.2021 alkaen hevosen VH-tunnus on pakollinen kaikissa kilpailuissa!

17.03.2021 Porrastettujen kisojen luokkakokoa on muutettu, sillä ne ovat uuden VRL:n myötä täysin VRL:n sisäiset, eikä mahdollisuutena enää ole järjestää tuplaluokkia!

Aasit ja muulit saavat kisata tasojensa sallimissa rajoissa 9.11.2021 eteenpäin!

KRJ:n toimintaa sitovat kaikille yhteiset, VRL:n laatimat, pelisäännöt, joista on kerrottu alla. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä jaoksen ylläpitoon, tyhmiä kysymyksiä ei olekaan!

Yleiset säännöt pähkinänkuoressa

Mitä kutsusivulla tulee olla/mainita?


Kilpailuiden rajoitukset

Säännöt osallistumisrajoituksiin


Kilpailuiden anominen


Kilpailuiden luokat ja luokkien sisältö

Kilpailuissa luokkia täytyy järjestää vähintään kaksi. Perinteisissä kilpailuissa saa olla enintään viisitoista (15) ja porrastetuissa enintään seitsemäntoista (17) luokkaa. KRJ suosittelee luokkien minimikooksi 40 ratsukkoa.

Koulukisoissa eri luokat ovat eritasoisia ohjelmia, alla on lueteltuna yleisimmät järjestettävät luokat. Luokkia voi järjestää avoimiksi kaikille, tai erilaisin rajoituksin (esim. avoinna vain suomenhevosille, poneille jne.). Huomaathan, että ponit eivät saa kilpailla Vaativa B -tasoa vaativammissa luokissa! Luokka tulee järjestää vaikka siinä olisi vain yksi osallistuja. Kutsuissa luokkien nimet tulee ilmoittaa kokonaisina luokkalistassa. Lyhenteet eivät ole sallittuja.

Järjestettävissä olevat luokat (helpimmasta vaikeimpaan) ovat seuraavat:

Erilaiset - Prix de Evergrey esimerkiksi - "itse suunnitellut luokat" ovat sallittuja, kunhan luokan taso tuodaan ilmi. Huomaathan, että Kür tarkoittaa ohjelman ratsastamista musiikin tahtiin! Silloin luokkana ei voi olla pelkkä "kür", vaan luokalla täytyy olla jokin konkreettinen taso, esim. Kür Helppo A.

Näitä luokkia ei saa järjestää, sillä niitä ei ole olemassa:

Myös ohjelmien tarkempi määrittely on sallittavaa - ja jopa toivottavaa. Nämä löytyvät kokonaisuudessaan SRL:n materiaalisalkusta, mutta alla listattuna muutamia muodossa: ohjelma - rata, jolla ratsastetaan, enimmäispisteet.

Ripauksen realistisuutta kaipaaville on olemassa kouluarvontakone, jolla saa arvottua ratsukoille myös prosentit. Koneeseen syötetään kouluohjelman arvostelukohtien määrä (esimerkiksi Helppo C:1 2000'n kohdalla se olisi 14).


Tulokset & tuomarointi

Jokaisen luokan sijoittuneet on listattava ao. kaavan mukaan laskettuna! Olethan tarkkana! Esim. kouluarvontakoneessa voit ruksia kohdan "Lihavoi sijoittuneet", jolloin kone laskee sijoittuneiden määrän ja lihavoi ne.

Sijoittuneet (max. 10 per luokka) lasketaan seuraavalla kaavalla:
Osallistujia / sijoittuneita:
1-3 / 1
4-8 / 2
9-15 / 3
16-24 / 4
25-35 / 5
36-48 / 6
49-63 / 7
64-80 / 8
81-99 / 9
100 / 10

KRJ:n kilpailuissa saa tuomaroida kuka tahansa ja tuomari saa itse osallistua tuomaroimiinsa arvontaluokkiin. Arvosteltaviin luokkiin (tarina, kysymykset jne..) on valittava toinen tuomari. Kaikki luokat on kuitenkin aina tuomaroitava/arvottava täysin puolueettomasti, sillä mahdollisista vilpillisistä tuloksista rankaistaan asianmukaisesti. Jos epäilet jonkun arponeen/muuten tuomaroineen luokkansa epärehellisesti, ilmoitathan siitä KRJ:lle - puolueettomuus on osa toimintaamme! Tulokset voi ratkoa erilaisilla arvontatavoilla, tuotoksella tai kysymyksillä. Jos käytät lyhyttä arvontaa, suosittelemme kouluarvontakonetta.


Kalenterit ja osallistuminen

Viimeisin päivitys 01.08.2023

KRJ ja KRJL ovat pyörineet normaalisti koko vuoden 2023. KRJ Champions tulee taas tänä vuonna!

Yhteystiedot

Ylläpitäjä: Nerita (VRL-12557) & maura VRL-04116
Sähköposti: krjkouluratsastus@gmail.com

© Kouluratsastusjaos   |   Ulkoasu © Milja   |   Taustakuva © The Inspiration Gallery