Aeston » Etusivu

Tervetuloa Aeston Sporthorsesiin

Eidnhovenissa, Hollannissa, sijaitseva Aeston Sporthorses on (lähes) täysin uuden alun saanut Nevelnor. Totta puhuen nimestä Nevelnor tuli aina mieleen itselle napa (eng. navel), mutta kumminkin sen nimen alla pysyttiin yllättävän pitkään hengissä. Aktiivisuus onkin sitten ihan toinen juttu. Mutta nyt, helmikuussa 2019, päätin herättää Neven henkiin eri nimellä ja hieman uudistetulla systeemillä. Tai noh, vähennetyllä. Tallissa olleet kenttähevoset ovat siirtyneet kaikki esteratsastuksen puolelle, joten tallia asuttaa tästä lähtien vain kahden lajin edustajia.

Tämä talli on oma pieni ikuisuusprojektini. Ikinä ei tunnu, että kaikki olisi valmista taikka saavuttanut vihdoin viimeisen muotonsa. Edelleen hevoset kisaavat porrastetuissa, mutta nähtäväksi jää, miten aiomme kiertää laatiksia tulevaisuudessa. Tällä hetkellä yksikään ei tähtää laji- saatika rotulaatikseen, mutta voi olla että ääni kellossa tulee muuttumaan. We'll see.

Toimintamme lyhyesti

Seuraavaksi se tärkein, eli kasvatusrotu. Hollanninpuoliverinen on aina ollut oma henkilökohtainen suosikkini hevosroduista, joten miksei siis panostaisi siihen yhteen mieluisaan rotuun täysillä. Kasvatteja löytyy jonkin verran vuodelta 2018 ja näillä näkymin (kiitos tietokantojen) ostoslistalla on uusia yksilöitä, jolla saadaan uusia nimiä ja uutta verta jo olemassa oleviin sukulinjoihin.

- Jeremias

Viimeisin päivitys 04/2019

Ulkoasua muokattiin hieman sopivammaksi, sillä(!) jokaisen hevosen suunnitelmat tulevat muuttumaan; KWPN-laatuarvostelu tulee olemaan ajankohtainen jokaiselle jossain kohin kilpauran jälkeen jalostukseen siirtymisen aikana. Tietenkin olisi suotavaa saada ensin edes se yksi jälkeläinen näyttämään, miten hienot geenit meidän ratsut oikein välittävät eteenpäin. Jokainen hevonen tulee siis samaan luonnekuvauksen (sekä historiatekstin) sekä päiväkirjan!

Virtuaalinen Ratsastajainliitto
Kouluratsastusjaos
Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu
Esteratsastusjaos
Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu
Hollanninpuoliveristen laatuarvostelu
Windels Estate (yhteistyö)
Caswell (yhteistyö)