Pauwau Showjumpers

Arraxx

meriitit
Lempinimi Ara
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 23.01.2018
Säkä, väri 168cm, ruunikko
Maahantuoja Dierk Mayer
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0018
hevonen on täyttänyt 3 vuotta 00.00.2000

Kuvat © tallin omaisuutta

Historia

Ensin oli Filigraf, joka opetti kokeneena konkarina Merit Kaldan hyppäämään suuria luokkia jo valmiiksi osaavalla hevosella. Sitten tuli Arraxx, tuolloin kuusivuotias ikäluokkakisoihin valmisteltu muttei tippaakaan sen enempää osaava hevonen. Tämän hevosen kanssa Merit on kokenut onnistumisen riemua ja ehkä vielä enemmän epätoivon hetkiä. Ensimmäset puolitoista vuotta ratsukko vaikutti hakkaavan päitään yhteen niin että kolisi, ja jos joku olisi Meritille tämän säpäkästä ja ailahtelevaisesta orista riihikuivaa käteistä tarjonnut, Arraxx olisi takuulla jo aikoja sitten myyty. Hitaasti kova työ kuitenkin alkoi maksaa itseään takaisin. Merit oivalsi, että Arraxx on hankala vain epävarmuuttaan. Lisääntyvä ratarutiini ja ennen kaikkea ratsastajan kehittynyt osaaminen nosti Arraxxin hyvin nopeasti isompiin luokkiin, ja taakse jäivät alkuvaiheen hankaluudet. Arraxx on yhä varovainen ja herkkä, mutta tutun ja luotetun ratsastajan kanssa todellinen taistelija.

© maahantuoja

Luonnekuvaus

Arraxx eli tutuille vain Ara on hieman ponia ulkonäöltään muistuttava ori, mikä onkin kovin hämäävää. Ori on hyvin epävarma tapaus ja se tarvitseekin ihmisiltä paljon tukea, vaikkakin on huono sitä ottamaan vastaan. Ara ei siis ole ihan jokaisen ihmisen hoidettavissa eikä ratsastettavissa. Orilla on myös pitkälti samat naamat ympärillä, sillä rutiinit ja tutut ihmiset tuovat sille turvaa. Hoitaessa ruunikko on melko herkkänahkainen sekä hyörisi ja pyörisi, jos sille antaa mahdollisuuden siihen. Sen kanssa vaaditaan hyvin rauhallisia liikkeitä ja tuttu hoitaja, niin kaikki sujuu paremmin.

Ratsuna Ara on kuin ruutitynnyri, joka voi räjähtää hetkenä minä hyvänsä. Uudet ratsastajat eivät saa pitkään aikaan oria tekemään mitään, koska Ara ei luota ratsastajaansa. Siksi sillä onkin vain muutama vakioratsastaja, joiden kanssa se tykkää työskennellä. Silloinkin orin kanssa saa olla tarkkana, että se pysyy hanskassa, mutta tutun ratsastajan kanssa isotkin esteradat sujuvat ongelmitta. Ja kun Ara pääsee vauhtiin, se on aivan loistava uusinnassa. Pitkiä treenitaukoja orin kanssa ei voi pitää, sillä ruunikko pitää rutiineista. Tauon jälkeen hypyt sujuvat yleensä huonommin ja hetken saa palautella mieleen hommia. Maastohevonen Ara ei ole ollenkaan, se säikkyy kaikkea mahdollista ja ei siedä kuitenkaan kaveria.

Lastaus sujuu helposti, kunhan tuttu ihminen tekee senkin ja tietyllä tavalla. Ja Aran pitää olla ensimmäinen ja sopiva hevonen vieruskaverina. Muuten Aralla saattaa mennä pata jumiin ja matkustamisesta ei tule mitään. Vieraissa paikoissa ori on hieman rauhallisempi, mutta vaatii edelleen ne samat rutiinit ja ihmiset, jotta kaikki sujuu. Radalla sitä ei häiritse mikään hälinä ja se onkin vuosien saatossa kehittynyt melkoiseksi kisatykiksi ja uusinnat ovat sen bravuuri.

i. Arroyo van Crust
hann
ii. Argumenz iii. evm
iie. evm
ie. Letiziana iei. evm
iee. evm
e. Contextual Madness
hann
ei. Coloradoring eii. evm
eie. evm
ee. Mint Chip eei. evm
eee. evm

12.05.2021 t. Demogorgon Wau (e. Calburn's Pandaemonaeon)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5759.58 Kuuliaisuus ja luonne 2121.84
Hyppykapasiteetti 1700.66 Rohkeus 1937.08

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.