Pauwau Showjumpers

Bonbon CW

KTK-II
Lempinimi Boss
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 15.01.2020
Säkä, väri 168cm, musta
Kasvattaja Chowter Sporthorses
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH20-011-0066
hevonen on täyttänyt 3 vuotta 00.00.2000

Kuvat © van Uytert

Historia


Ei mun pitänyt ostaa yhtään lisää hevosia Pauwauhun, ennen kuin aikaisemmat olisivat vähän kasvaneet ja kilpailleet enemmän. Mutta kun silmiin osui myynti-ilmoitus upeasta nuoresta tummasta hannoverorista, mun oli harkittava päätöstäni uudestaan. Samaan aikaan myytiin kimoa, jo hieman vanhempaa hannoveroria. Eihän siinä ollut lopulta kuin yksi vaihtoehto ja molemmat oripojat muuttivat Pauwauhun. Tumma hannoverori Boss vaikutti heti harvinaisen selväpäiseltä orivarsaksi, joten se oli tervetullut lisä laumaan. Mutta hienoja lempinimiä meille ei kyllä ilmeisesti tule, sillä Boss ja kimo Dodo jatkoivat selvästi siltä osin samaa linjaa muiden kanssa.

Luonnekuvaus

Boss on ollut pienestä pitäen hyvin järkevä hevonen, vaikka siltäkin löytyy omat juttunsa. Se on aina järkipäässä eikä ole ainakaan Pauwaussa asustaessaan tehnyt mitään tyhmää. Sitä ei voi sanoa monestakaan hevosesta, saati orista. Boss on helppo hoitaa ja se helposti ihmettelee vain omia juttujaan. Monesti tarhastakin sen voi bongata ihmettelemästä vaikka perhosia. Boss on salaa sisäisesti pieni kukkaispoika joka tykkää pinkistä ja perhosista. Kaikki toimenpiteet se antaa tehdä mukisematta, vaikka ei aina arvostakkaan päähän koskemista. Mutta silloin se on vain hetken hieman nyrpeämpi, mutta palaa nopeasti iloiseksi itsekseen.

Ratsastaessa Boss on oikein näppärä. Se tykkää haastavista tehtävistä ja kun sen mieltä haastetaan ajattelemaan, joten sille voi keksiä päänmenoksia vaikka mitä. Sileälläkin se tykkää haasteista, joten se ei olisi välttämättä huono näky valkoisten aitojen sisäpuolella. Vaikka koulupuolikin orilta sujuu, se on silti omimmillaan esteillä. Mitä teknisempi tehtävä, sen paremmin Boss loistaa. Se nauttii päästessään käyttämään aivojaan ja silloin se on kaikista tarkoin. Helpoilla tehtävillä se helposti löysäilee ja se tarkoittaa heti, että puomeja tarttuu matkaan enemmän. Kaikki sujuu ratsastaessa hyvin, kunhan takkeja ei ole jätetty mihinkään. Roikkuvia takkeja Boss ei siedä yhtään. Pitkät nautiskelumaastot ovat taas oripojan mieleen, siellä se pääsee nauttimaan taas niistä kukkasistaan. Ja ihan kuin ori välillä kuuntelisi linnunlauluakin.

Matkustaessa Boss on rento kaveri. Yksin tai seurassa, ihan sama minne on matka, niin Boss ottaa rennosti. Sitä ei paljoa hetkauta pidemmätkään matkat tai vaikka vieruskaveri olisi hermoilija tai öykkäri. Boss on niin boss, ettei sitä kiinnosta. Selväpäinen ori on oikein kiva lisä keskellä enemmän tai vähemmän sekaisin olevia ihmisiä sekä hevosia. Radalla se keskittyy täysin tehtäävänsä ja aina vaikeammilta radoilta tullaan paremman sijoituksen kanssa.

i. Briochi
hann
ERJ-I, EV-I, KTK-II
ii. Napoleon II iii. Bonbon Bour
iie. Lisbeth
ie. Classy Eve iei. Eventing Star
iee. Cherry j'ous
e. Flame Heathcliff
hann
ERJ-I, KTK-II
ei. Cliffheather eii. Space Monkey
eie. Ladybug
ee. Flame Sparkle eei. Sparkling Guy
eee. Flame Dixi

18.03.2021 t. Maybach Wau KTK-II (e. Pawhill Mercedes)
13.05.2021 o. Boston Couture (e. Fayence v. Helmwald)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6641.12 Kuuliaisuus ja luonne 3151.26
Hyppykapasiteetti 1642.67 Rohkeus 1847.19

Näyttelyt

NJ 03.05.2020 Rivia & Skellige, irtoSERT tuom. alaera
NJ 19.04.2020 Cloudfield, irtoSERT tuom. alaera
NJ 04.06.2021 Helmwald, irtoSERT tuom. Vibaja


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.