Pauwau Showjumpers

Newman's Jetta

meriitit
Lempinimi Jetta
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 26.03.2020
Säkä, väri 164cm, ruunikko
Maahantuoja VRL-09979
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0024


Kuvat © Franz Venhaus CC BY-ND 2.0

Luonnekuvaus

Jos yhdellä sanalla pitäisi kuvailla, millainen Jetta on, se olisi varmastikin hönö. Tätä ei saa kuitenkaan ajatella väärin, sillä tamma on siltikin hyvä ja terävä estehevonen. Esteratsastuksen ulkopuolella Jetta on hieman höpsö tapaus. Se tykkää tutkia ihmisten taskust eväiden toivossa, mutta esimerkiksi kiinni sitominen on sille ongelma. Tamma on paljon levottomampi ja liikuskelee, jos se on kiinni. Vapaana ollessa tätä ongelmaa taas ei ole. Muuten se onkin tosi helppo hoidettava, eikä aiheuta päänvaivaa. Hieman se yrittää suitsiessa nostella päätään, koska pitää sitä hauskana. Siinäkin kun pysyy jämäkkänä, saa suitset laitettua ilman sen kummempia taisteluita.

Ratsastaessa Jetalla on tapana huiskia hännällään jatkuvasti, ilman sen kummempaa syytä. Asiaa on kyllä tutkittu, mutta mitään ilmeistä syytä sille ei ole löytynyt. Jetta on vähän hidas lämpeämään, mutta kun sen saa toimimaan, löytyy siltä hyvin oma moottori ja työskentelyhalu. Sileällä se ei ole mikään parkettien partaveitsi, mutta tekee kuitenkin ihan hyvin asiat mitkä se osaa. Kunhan maassa ei ole takkeja, sillä ne ovat tamman pahin pelko. Esteillä alkaa löytyä jo enemmänkin vauhtia ja jos jotain on sähelletty, niin esteillä se loppuu kuin seinään. Jetta hyppää hyvällä tekniikalla ja pitkälti puhtaasti. Se auttaa välillä ratsastajan hankalistakin paikoista yli, mutta ei hyppää täysin mahdottomista paikoista. Maastoon tamma tarvitsee kaverin, mutta silloin sen kanssa voi käydä ihan millaisen reissun kuin haluaa.

Matkustajana Jetta on leppoisa, sen kanssa menee helposti niin lyhyet kuin pidemmätkin matkat. Kisareissuilla ainoastaan haasteita toisinaan aiheuttaa se, että tammaa ei voi varustaessa sitoa kiinni. Tarvitaan joku pitämään siitä kiinni, mutta muuten ei ongelmia esiinny. Verryttelyssä sen kanssa saa olla tarkkana, koska laidoilla olevat takit ja loimet eivät ole tamman mieleen. Radalla se kuitenkin unohtaa kaiken muun ja esiintyy yleensä edukseen.

i. Newman’s Jigsaw
hann
ii. Just a Gentleman
hann
iii. evm
iie. evm
ie. Kiana
hann
iei. evm
iee. evm
e. Newman’s Willow
hann
ei. Wainwright
hann
eii. evm
eie. evm
ee. Deadstar
hann
eei. evm
eee. evm

12.05.2021 t. Pauwau Palm Beach (i. Palermo)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5712.09 Kuuliaisuus ja luonne 2054.55
Hyppykapasiteetti 1807.74 Rohkeus 1849.8

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.