Tigertail

Quintessential (2017) Finest, KTK-II (2018)

lempinimiRita rekisterinumeroVH17-261-0004
syntymäaika 11.12.2016 (4v) PKK-tunnusPKK-2476
rotuvirtuaalinen ratsuponi (75%) koulutustasohelppo A, 100cm
säkäkorkeus142cm painotuslajiyleisratsu
sukupuolitamma kasvattajaEmily Rothwell evm
väri ja merkitruunihallakko sb, lsi, ohrs omistajaJulia (VRL-11303)
28.02.2018 78. tilaisuuden kantakirjauslausunto;
16+18+18 = 69,3% KTK-II
"Erinomaiset leimat. Tammamainen runko, hieman lihasköyhä.
Kaula myöskin lihakseton, hyvä, ponimainen pää.
Kuivat, hyväasentoiset jalat. Kaunis väri ja mielenkiintoisia yksityiskohtia."

kuva © VRL-10864

15.12.2017 RHLA:n 15. tilaisuudessa palkittu palkinnolla
Quintessential 6+3+6+1½+7+6½+6½+5+4 = 50,556%

Luonnekuvaus

Rita on

tulee

Historia

Kauniin kirjava ja hallakkovärinen tammavarsa tupsahti maailmaan ilahduttamaan Rothwellin perhettä aikaisena joululahjana. Sabinokirjava varsanrääpäle oli perheen toinen sekä Lionessian viimeinen kasvatti, varsomisen ollessa hyvin raskas tyttären Emilyn, rakkaalle ensiponille Lionessialle.
Pikkudiiva tamma oli jo ensiaskelissaan. Herkän neitokaisen koulutus vaati paljon ratsastajiltaan, jotka vaihtuivat matkan varrella useasti. Joka päivä esiin pilkahti uusia puolia ja suvustaan huolimatta ruunihallakolla oli potentiaalia paljon enemmän kuin lastenponiksi luodulla emällään. Olisi ollut silkkaa tyhmyyttä tylsistyttää niin paljon kilpailuviettiä omaava nuori kehänkiertäjänä. Hevosmarkkinoilla oli varmasti paikkansa peruskoulutetulle nuorelle.

Suomeen Rita myytiin yhdessä toisen brittiläisen ratsuponin kanssa. Puolisen vuotta kaksikko oli oppimassa lisää ratsunurasta Hanna Hurmevirran ratsuttamana laadukkaassa täyshoitotallissa. Tasokkaan koulutuksen jälkeen kaksi ponia matkasivat teinitytön, Reeta Syvävirran, kilparatsuiksi kuin valmiina paketteina.

Sukuselvitys

isä

R's Lion King
New Forest-ori, rn, 143cm
kasvattaja R. Stables,

ii.

Kalkaros
nf-ori, mrn, 145cm

iii.

Ikarus
nf-ori, m, 146cm

iie.

Oakley's Ginevra
nf-tamma, rn, 141cm

ie.

R's First Lady
nf-tamma, rt, 142cm

iei.

Charletton
nf-ori, prt, 140cm

iee.

Her Royalty
nf-tamma, rn, 144cm

emä

Lionessia
Ratsuponi-tamma (50%), phkko sb, 144cm
kasvattaja Aisling Rothwell,

ei.

Smoking Hot xx
xx-ori, rt, 156cm

eii.

Like Smoke xx
xx-ori, rt, 163cm

eie.

Red Label xx
xx-tamma, m, 155cm

ee.

Lavretta
rp-tamma, hrkko sb, 145cm

eei.

Killery K
nf-ori, m, 143cm

eee.

Primrose
rp-tamma (100%), hrkko sb, 147cm

Jälkeläiset

04.03.2018 syntyi orivarsa Patriarch Complex (i. Cavanagh Padraic), uusi omistaja VRL-13152
00.00.0000 syntyi orivarsa (i. Moonglitter)

Kova odotus Rothwellin perheessä päättyi vihdoin alkukevääseen, jolloin Lionessia, tuo kaunis punahallakko ja sabinokuvioinen ponitamma pyörähti maailmaan. Toivotusta yhdistelmästä syntyi juuri niin toivottu varsakin, kun oltiin kuviteltukin. Hurmata ponineito osaa kiltillä luonteella niin lapset kuin aikuisetkin, erityisesti Emilyn, tamman kasvattajan esikoisen. Suhtnuoresta iästään huolimatta Lionessian kanssa ollaan kilpailtu kouluradoilla, koska ratsuponi on osoittautunut hyvin nopeasti uutta omaksuvaksi ratsunaluksi. Sen verran vaativa se osaa kuitenkin olla, ettei anna mitään ilmaiseksi, joten Emilyllä on vielä ensiratsunsa kanssa paljon opittavaa. Lastenponin virkaa punahallakko ajaa vallan mainiosti, lojaalin ja kiltin luonteensa vuoksi. Lionessiaa on varsotettu vain 2 kertaa viimeisimmän varsomisen yhdeydessä sattuneen komplikaation vuoksi, mutta toinen varsoista jatkaa tunnearvokasta emälinjaa.

Sabinokirjavuuden kuvioittama hiirakko keräsi aikoinaan katseita kilpakentillä, kun vuosia sitten eräs risteytysponin myynti-ilmoitusta sydänsilmin katsonut teinityttö ei voinut olla rakastumatta tähän tammaan ensisilmäyksellä. Siitä lähtien Aisling Rothwell ja Lavretta ovat olleet tuttu nimi junioriluokkien kärkisijoilla. Kapasiteetikas nuori poni ei todellakaan ollut helppo tapaus, mutta teini-ikään kirineellä Aislingilla oli periksiantamaton taito hallita räiskyvän energistä tammaa.
Junioriluokat vaihtuivat ajan myötä aikuisluokkiin, mutta kaksikko kilpaili menestyksekkäästi edelleen. Vasta 17 vuoden ikään ehdittyään Lavretta siirtyi kilpailueläkkeelle, sillä Rothwellin kilpaura jäi määrittelemättömälle taolle naisenalun esikoisen odottamisen ajaksi. Kuvankaunis risteytysponi ilahduttaa edelleen Rothwellin perhettä ja sisukkaan tamman odotetaan elävän vielä monia terveitä vuosia. Jälkeläisiä Lavretasta on saatettu maailmaan 2 varsaa, joista toinen toimii nykyisin Aislingin tyttären ensiponina, perinteitä kunnioittaen.

Valmennukset

Ritaa valmentaa kouluvalmentaja Johannes Virta, 31, kansallisen tason GP-kouluratsastaja sekä estevalmentaja Milka Alavuo, 27, SM-hopeaa voittanut kilparatsastaja. Ritaa ratsastaa Reeta Syvävirta, 15, tähtäimessään startata ensikeväänä junioriluokissa Helppo A & 100cm.

Milka Alavuon estevalmennus 19.12.2017, Ratsastaja Reeta Syvävirta (oma näkökulma)

Alkukäyntien aikana valmentajani silmäili uutta ratsuani tarkasti. Kävelimme Ritan kanssa uralla hyvän tovin ja viimein valmistelin tammaa ravisiirtymiseen, kun Milka avasi suunsa ensimmäistä kertaa.
"Et ravaa askeltakaan, ellei se tamma ala kiireesti kulkemaan paremmin", nuorehko kilparatsastaja moitti ja odotteli kädet puuskassa tilanteeseen muutosta. Keräsin ohjat tuntumalle ja käskystä pistin hallakon hiippailuun enemmän vauhtia. Rita kuulosteli napakoita apuja jännittyneenä kuin viulunkieli, vaikka kiristikin tahtiaan mukisematta.
"Tuo kelpaisi kyllä, jos olisit tuntiratsastelija", Milka huokaili kentän keskellä pyöriessään. Hallakko oli liikkeissään herkkä ja rauhallinen, siltä puuttui vielä tietynlainen säpäkkyys. Jaksoin uskoa, että se tulisi vielä, mikäli naisvalmentaja ei painostaisi minua kaiken aikaa.
Raviin päästessämme ponista alkoi kuoriutua hiljalleen sellainen ratsu, jonka olin nähnyt myyntivideossa. Sen niska pehmeni vakaan käden seurauksena.

"Mitä tuo nyt oli olevinaan?" Brunette kysyi tuskastuneena katsellessaan ensimmäisiä verryttelyhyppyjä. Okei, Rita saattoi kulkea aavistuksen pohkeen takana, mutta se kulki mielestäni ihan kivasti.
"Get a grip, hyvä kun muistan ees tän ponin nimen", tuohduin vaativalle valmentajalleni. Nostin uuteen kierrokseen sopivan laukan kaarteesta. Siirtyminen sujui hallitusti, eikä takapää vetelehtinyt askellajissa.
"Eli sitä suuremmalla syyllä sun pitäis tehdä enemmän töitä sen kanssa", Milka muistutteli, seuraten haukan lailla meidän laukkatyöskentelyä. Ohjasin sabinomahaisen neitokaisen uudestaan jumppasarjalle ja annoin nuorikon katsoa itse hyppypaikkansa. Tuttuun tyyliinsä Milka ei kommentoinut kuin nyökkäyksin, kun suoritus vaikutti lupaavalta. Saatoin siis kehua pärskähtelevää brittituontiani taputuksin.

Jumppasarja sai Milkan käsissä lisää korkeutta ja samantien vaativuutta tuoreelle ratsulleni, puhumattakaan minusta. Murahdin itsekseni. Valmentajani ei todellakaan päästänyt minua helpolla. Napautin Ritaa pohkeillani laukkaan, johon reaktiivinen nuorikko singahti heti.
Hyppypaikka löytyi hyvin jo nuoren ratsuni omasta toimesta, minun roikkuessa perässä parhaani mukaan. Tamma selätti esteen mutkitta, vaikka omassa istunnassani parannettavaa löytyi toooodella paljon.
"Tiedät jo varmaan, mihin luokkaan ilmoitan sut", nainen hymyili ivallisesti potkaistessaan puomit alas kannattimilta. Ratsuni säpsähti äkillistä pamahdusta, mutta onneksi ohjat olivat puristuneet käsiini tiukasti.
"Whatever", tuhahdin vaikken kokenut olevani sellaiseen koitokseen valmis. Olin silti valmis menemään sisukkaasti kohti pettymyksiä.

Kisakalenteri


26.04.2018 SPC Champion Performance Pony (Riding) (+1000 p.)
16.04.2018 SPC Champion In-Hand Show Pony (+1000 p.)
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 737.79 p.
Kuuliaisuus ja luonne 1692.11 p.
Tahti ja irtonaisuus 864.83 p.

ERJ 2429.9 p. (vt. 6)
KRJ 2556.94 p. (vt. 6)

PKK -näyttelyt
15. toukokuuta 2018 Saariston Hevosopisto - Luokka 4. Ponit 131-149cm EO-sert, tuom. Anne
27. tammikuuta 2018 Zelos - Luokka 7. Ponitammat LKV EO-sert, tuom. Anne
5. tammikuuta 2018 Tunturin Talli - Luokka 4. Ponitammat KTK-sert, tuom. Odelie
31. joulukuuta 2017 PKK - Luokka 13. EM rakennekuvasta EM: Söpöys, tuom. Anne
31. joulukuuta 2017 PKK - Luokka 6a. Ponit EO-sert, tuom. Tiia
16. joulukuuta 2017 Equestrian Center Amjad - Luokka 4. Ponitammat EO-sert, tuom. Tia
Ulkoasu © M Layouts