Moonglitter

Finest (2018)

lempinimiRontti rekisterinumeroVH17-261-0003
syntymäaika 22.11.2016 (4v) PKK-tunnusPKK-2424
rotuvirtuaalinen ratsuponi koulutustasohelppo A, 100cm
säkäkorkeus140cm painotuslajiyleisratsu
sukupuoliori kasvattajaSarah Hollis evm
väri ja merkitmustanpäistärikkö sb, lsi, ohrs omistajaJulia (VRL-11303)
© 1. kuva VRL-10864, 2. kuvan line Karisaurus

Luonnekuvaus

Tuuliviirin maineen saanutta Ronttia välillä luullaan kipakaksi tammaksi, sen vaihtuvien mielialojen johdosta. Mikäli bipolaarihäiriö voitaisiin diagnosoida hevosilla, olisi Rontti varmasti jo saanut lääkityksen. Toisinaan orii rakastaa ihmisiä, huomiota ja antaa vaikka lasten seisoa päällään selässään, mutta välillä Rontin kanssa ei onnistu sitten kerrassaan mikään. Ei tarvitse nähdä kun ponin raidallinen viuhuva häntä, niin tietää väistää pieniä lähestyviä kavioita.

Ratsastaa orii on alkuun hankala ja hanaa varmasti vastaan, jos ratsastaja ei osaa näyttää kaapin paikkaa. Rontti tykkää testata ja rakastaa pukittaa täysin syyttä kesken ravipätkän tai ympyrän, juuri silloin kuin sitä vähiten odottaa. Mikäli vikkelän herran jekut tuntee ja osaa olla varuillaan, antautuu Rontti nopeasti ratsastajalleen. Kirjava orii ei todellakaan ole lasten ratsu, vaan vaatii taitavan kuskin, jotta sen kanssa yhteistyö lähtisi pyörimään. Askelissaan orii tarmokas ja liikkuu lennokkain askelin. Rontti on kova suustaan kun se kuumuu, joten sen kanssa täytyy muistaa tasaiset puolipidätteet.
Mustanpäistärikön askel on kouluradalla irtonaista, mikäli ratsastaja osaa pistää oriin töihin. Kirjava poni on omiaan esteradalla, jossa se kantaa mielellään selässä kevyitä mutta taitavia junioreita.

Historia

Muutamia päiviä ennen ensilumea syntyi maailmaan kaunis, kirjava orivarsa. Pienen brittiläisen ratsastuskoulun omistajatar Sarah Hollis oli haltioissaan oman kasvattinsa jo toisesta jälkeläisestä, ja sen kauniista päistäriköstä värityksestä, jota koristi laajat sabinokuviot.
Poni oli hyvin raisu ja orimainen, eikä sen kanssa voinut kääntää selkäänsä hetkeksikään. Koulutus oli hankalaa tälle jästipäälle, sillä sen kanssa pärjäsivät vain topakat ja päättäväiset ratsastajat. Lastenponista haaveillut Sarah joutui luopumaan ensimmäisestä kasvatistaan sen sopimattoman luonteen vuoksi, mutta että jo toisesta!
Orii lähti mukaani kansainvälisiltä hevosmarkkinoilta, sen kasvattajan ollessa minulle tuttu. Hermionen kanssa asiat olivat menneetkin niin hyvin, että se pääsi jatkamaan tavoitteellista kilpauraa, jonka johdosta Sarah uskalsi luottaa myös toisen kasvattinsa minun hoiviini.

Sukuselvitys

isä

Tiffwynn GW
Welsh B-ori, m sb, 136cm
kasvattaja GW Stables,

ii.

Griffin Guto
wA-ori, m, 120cm

iii.

Dwyr Gruffydd
wA-ori, m, 119cm

iie.

Vanbowld
wA-tamma, rt, 121cm

ie.

LLeucur GW
wB-tamma, rn sb, 136cm

iei.

Iorwerth
wB-ori, mrn, 130cm

iee.

Tiwlip GW
wB-tamma, prt sb, 137cm

emä

Santana
Ratsuponi-tamma, rnpäis, 144cm
kasvattaja Sarah Hollis,

ei.

Santa-Claus
ox-ori, rn, 153cm

eii.

Latif al Maj
ox-ori, rt, 150cm

eie.

Sun
ox-tamma, m, 155cm

ee.

Montana
rp-tamma, mpäis, 140cm

eei.

Celtic Miracle
wB-ori, m, 136cm

eee.

Manguul
rp-tamma, rnpäis, 141cm

Sisarukset ja jälkeläiset

14.04.2013 syntynyt wpb-t. Hermione (i. Parry Hotter) on Rontin sisarpuoli ja saman kasvattajan varsa.

sukuselvitys tulee tähän

Valmennukset

Ronttia valmentaa kouluvalmentaja Johannes Virta, 31, kansallisen tason GP-kouluratsastaja sekä estevalmentaja Milka Alavuo, 27, SM-hopeaa voittanut kilparatsastaja. Ronttia ratsastaa Reeta Syvävirta, 15, tähtäimessään startata ensikeväänä junioriluokissa Helppo A & 100cm.

Milka Alavuon estevalmennus 20.12.2017, Ratsastaja Reeta Syvävirta (oma näkökulma)

Verryttelin päistärikköä oriani jo hyvää vauhtia valmennusta varten. Milka siristeli silmiään keskellä kenttää ja näpäytti minua heti, jos jokin oli pielessä. Rontin pää vispasi ohjan varassa kahden vaiheilla, eikä se uskaltanut rentoutua kokonaan.
"Ylläpidä sitä ravia myös ulkoavuilla", brunette käski silmiään pyöritellen. Jos Milka jotain neuvoi, se kannatti ottaa tosissaan. Muuten sai syyttää vihreästä ruusukkeesta omaa, typerää itseään.
Korjasin oikeaa jalkaa lähemmäksi nuorikon kylkeä, ettei sen liike luistanut pakoon ulkoavuiltakaan. Ratsuponi pärskähti tyytyväisenä siirtooni ja pehmensi niskaansa ohjasotettani vastaan. Pieni hymy nousi toiveikkaasti kasvoilleni.
"Ja nyt kun se kulkee jo hyvin, ratsastat sitä vielä paremmaksi", estevalmentaja muistutteli minulle eikä hymynripe kauaa kasvoillani viihtynytkään.

"Otappa uudestaan, tuohan oli ihan surkea siirtyminen", Milka tuohtui hetken katsellessaan Rontin vetelää laukkaa. Pidätin kivikovin vatsalihaksin oriin takaisin hallittuun raviin mukisematta ja suunnittelin kaarteeseen uutta nostoa. Valmistelin ponioriin hyvin ohjalla ja selkeillä pohjeavuilla laukannostoon, joka oli kaikessa napakkuudessaan aiempaa parempi. Milka nyökkäili hyväksyväisenä, muttei sanonut sanaakaan.
Verryttelyesteitä nähdessään kaikki se, mitä olin Rontin kanssa tänään saanut aikaan, kaikkosi kuin tuhka tuuleen. Sen etuset kauhoivat kohti lävistäjälinjan sarjaa, pää villisti pilvissä asti. Pystyin näkemään jo kaukaa savun nousevan kilparatsastajan korvista. Hypyissä pysyin kuitenkin mukana äärimmäisen hyvin epätasaisista laukka-askelista huolimatta. Milkalle se ei kuitenkaan kelvannut edes välttävänä suorituksena.
"Uudestaan. Istu se laukka alas ja sinä päätät tahdin", tummaverikkö huudahti peräämme. Rontti laukkasi lyhyttä ponilaukkaa, joten korjailin aluksi oriin askellajin sopivan temmokkaaksi. Hyppypaikat korjaantuivat heti jarrutellessani intopinkeää oria. Kingslandin kamppeisiin pukeutunut ratsastajatar taputti minulle kelposuoriutumisen merkiksi. Huokaisin helpotuksesta ja annoin uuden brittituontini kävellä hetken omaa tahtiaan.

Kilparatsastaja Alavuo halusi saada näkyviä tuloksia heti. Niimpä se korotti meille sarjan maksimikorkeuteen ja käski tulla samalla laukkavälillä uudestaan.
"Mut eihän se nyt onnistu mitenkään", tokaisin kävellessäni esteen vierestä lettipäiselle Milkalle, joka ei näyttänyt vitsailevan.
"No, kokeile ja ylläty", nainen tokaisi istahtaessaan kottikärryjen reunalle. En tarkoituksellisesti kyseenalaistanut naisen taitoja, mutta meidän yhteistyö Rontin kanssa oli vielä uutuudenjäykkää räpeltämistä. Nappasin ohjat kuitenkin tiukasti käteeni, tehden ratsullani käyntinoston suoraan reippaasti liikkeelle pyörähtävään laukkaan. Istuin sen ylöspäin suuntautuvaa laukkaa tiiviisti alas, jotta hyppypaikka jäi hyvälle kohdalle. Läsipää ylitti kaksi perättäistä estettä näppärästi, vaikka pelkäsin kuollakseni lähtä uuteen hyppyyn huonosta laskeutumisesta. Mitään katastrofaalista ei silti tapahtunut ja estevalmentajani pysyi hiljaisena- eli tyytyväisenä.
"See? Te starttaatte perjantaina metrin", brunette totesi noustessaan ylös. Pudistelin päätäni kauhistuneena, sillä kaksi edellistä hyppyä olivat saaneet minut voimaan pahoin. Milka ei kuitenkaan kysellyt, olinko samaa mieltä, vaan vilkuttaen poistui maneesista matkoihinsa.
"Kai se on sit yritettävä", mutisin itsekseni ja laskin puuskuttavan Rontin uralle ravaamaan pidemmin ohjin.

Kisakalenteri

21.02.2018 Show Pony Circuit Supreme Champion Performance Pony (Riding) 2000+ p.
14.05.2017 Show Pony Circuit Champion In-Hand Show Pony 1000+ p.

PKK -näyttelyt
27.01.2018 Zelos - Luokka 6. Poniorit LKV EO-sert, tuom. Viiru
05.01.2018 Tunturin Talli - Luokka 3. Poniorit EO-sert, tuom. Viiru
31.12.2017 PKK - Luokka 13. EM rakennekuvasta EM: Upeus, tuom. Anne
16.12.2017 Equestrian Center Amjad - Luokka 3. Poniorit EO-sert, tuom. Pölhö
11.11.2017 DS Valmennustalli - Luokka 1. Ponit KTK-sert, tuom. Viiru
Ulkoasu © M Layouts