Tijd niet gezien!

"No nyt!" Miehen ääni kaikui pitkin tallipihaa. Erika hölkkäsi oman hevosensa, Kallen, luota tarhoilta tallin pääovelle ja kurkkasi sisälle. Aamuhämärän valo kilpaili yhdessä tallin katossa roikkuvien lamppujen loisteputkien kanssa siitä, kumpi olisi pää valonlähde suuressa tilassa.
"Taasko?" Erika kysyi tallin toiselta omistajalta, Markilta, seuratessaan miehen touhuja ruunikon orin kanssa. New Rebellion oli selkeästi aiheuttamassa isännälle harmaita hiuksia ja migreenikohtauksen.
"Taas. Revin kohta tän hampaat ihan itse irti", brunette manasi vieressään tyytyväiseltä näyttävää hevosta. Ori kuopaisi lattiaa kavioidensa alla muutamaan kertaan ja vähät välitti miehen toppuutteluista.
"Kauankohan se jatkaa leikkii tota", nuori nainen mietti ääneen ja asteli peremmälle talliin. Mark kohautti olkapäitään ja mutisi jotain, josta Erika ei saanut selvää. "Viimestään sitten, kun lähetän tän kuspään makkara- ja liimatehtaalle."
Nuori tallityöntekijä oli tottunut Markin uhkailuihin viedä hevonen tai useampi toiseen osoitteeseen, sillä siitä oli tulossa lähes jokapäiväistä. Miehen pinna ei ollut varsinkaan kettumaisesti käyttäytyvien hevosten kanssa kovinkaan pitkä.
"Kuka tänään lähtee muille maille?" Markin puoliso Anna oli hiippaillut Erikan selän taakse ja nuorempi nainen meinasi saada paskahalvauksen. Erika nosti oikean kämmenensä sydämensä päälle ja esitti toppuuttelevansa vauhkoontunutta pulssiaan rauhoittumaan.
"Sun uusin kilpahevonen, kai", Erika päivitti Annan tilanteen tasalle. Omistajatar pudisteli nauraen päätään ja käveli määrätietoisesti orinsa eteen ja otti sen pään kainaloonsa. Anna tunsi orin lämpimän henkäyksen ja yritti ymmärtää, miten ruunikko oli kaikkien muiden kanssa lähes kamala, mutta ratsastajalleen kuin pieni koiranpentu.

Kun Anna ja Mark sanoivat toisilleen 'tahdon' alttarilla usean kymmenen todistajan edessä, kaikki tiesivät kaksikon vihdoin toteuttavan yhteisen haaveensa kenttähevostallista rauhallisella Hollannin maaseudulla. Ja niinhän siinä kävi. Keväällä 2019 Itävallassa alkunsa saanut Prarayé aloitti toimintansa ja Anna sekä Mark hakivat useamman hevosen Britanniasta, joiden kanssa aloittaa haaveensa eläminen. Samoihin aikoihin porukkaan liittyi myös Erika yhdessä hevosensa Kallen kanssa. Kolmestaan hevoset laitettiin pakettiin muiden tavaroiden kanssa ja ryhmä rämä matkasi kohti Hollantia.

Kahdeksastoista lokakuuta kaksituhatta yhdeksäntoista
Viimeisetkin hevoset saivat sivut ja luonteet kertomaan hieman rakkaista nelijalkaisistamme. Kilpaileminen jatkuu ja vihdoin Danin tiineys on varmistettu ja varsaa voidaan odottaa ensi keväälle tai alku kesälle. Erika on juuri ja juuri pysynyt nahoissaan innostuksissaan ja odottaakin innolla varsan syntymistä. Kuten myös Mark ja Anna.
- Virtuaalinen Ratsastajainliitto
- Virtuaalinen Kenttäratsastusjaos
- Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu
- Virtuaalifoorumi Keskusta
- Täysiveristen laatuarvostelu
- Yhteistyötalli

Oasis Paardenstal BV on täysin virtuaalinen talli. Mikään ei tapahdu oikeasti.

virtuaalitalli | tekijänoikeudet