×
Aloitussivu Hevoskasvatus Kilpahevoset
Kenttähevosia vuodesta 2019
Virtuaalitalli

  Oasiksen tilusten ympärillä kulki muutama maastopolku; lyhyempi sekä pidempi. Erika oli ajatellut tekevänsä Kallen kanssa pidemmän lenkin, mutta orin välttämättä halutessa takaisin tallin suuntaan, Erika päätti käydä sen kanssa vielä kentällä pyörähtämässä. Jos ei muuten, kaksikko saisi aloittaa tämän syksyn treenin kevyesti. Vaikkei Kalle enää missään nuoren hevosen kropassa enää ollut, se edelleen jaksoi ja näytti halua treenata lähes samalla tahdilla kuin nuorempana. Erika kuitenkin piti vanhusta tarkkaan silmänsä alla ja huolehti sen terveydestä välillä liikaakin. Mark oli muutamaan otteeseen kyseenalaistanut Erikan huolen, mutta saanut vastaukseksi silmien pyörittelyä.


Kun Anna ja Mark sanoivat toisilleen 'tahdon' alttarilla usean kymmenen todistajan edessä, kaikki tiesivät kaksikon vihdoin toteuttavan yhteisen haaveensa kenttähevostallista rauhallisella Hollannin maaseudulla. Ja niinhän siinä kävi. Keväällä 2019 Itävallassa alkunsa saanut Prarayé aloitti toimintansa ja Anna sekä Mark hakivat useamman hevosen Britanniasta, joiden kanssa aloittaa haaveensa eläminen. Samoihin aikoihin porukkaan liittyi myös Erika yhdessä hevosensa Kallen kanssa. Kolmestaan hevoset laitettiin pakettiin muiden tavaroiden kanssa ja ryhmä rämä matkasi kohti Hollantia.

Bolsward, Hollanti

Oasiksen historia ei ole pitkä ja tapahtumarikas, kuten monen muun hevostallin menneisyys. Sen sijaan hevoset ja tilukset ovat muovautuneet sellaisiksi kuin ne on omistajien veren, hien ja kyynelten avulla. Niimpä noin 10 tuhannen asukkaan kylään, Bolswardiin, rakentui Oasis. Bolswardin historia on värikkäämpi kuin Oasiksen; alueelle mahtuu muutama kaivertaja, historioitsija sekä useita muita merkittäviä henkilöitä. Länsi-Hollannissa sijaitsevassa pikkukaupungissa on vanhaa arkkitehtuuria sekä upeaa luontoa, josta Anna ja Mark haluavat ottaa kaiken irti. Bolsward itsesään kuuluu Friisinmaan maakuntaan.

Hevoskasvatus


Täysiveristen jalostus on todella pienimuotoinen toiminta Oasiksen sisällä. Haluamme ensisijaisesti keskittyä tallissa olevien hevosten hyvinvointiin sekä tulevaisuuteen. Varsoja kuitenkin silloin tällöin syntyy.

Lue lisää

Kilpailevat hevoset


Kenttähevoset ovat olleet aina lähellä omistajapariskunnan sydämiä. Hollantiin päästyään kaksikko on voinut tosissaan panostaa omaan laumaansa ja hevosten kanssa touhuamiseen.


Lue lisää

Hyödyllisiä linkkejä

- Virtuaalinen Ratsastajainliitto
- Kenttäratsastusjaos
- Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu
- Keskusta
- Keskustelua Kenttäratsastuksesta

Vierailun arvoisia talleja

- Saarnion Tila
- Linkki2
- Linkki3
- Linkki4
- Linkki5

Muistathan...

Oasis on täysin virtuaalinen talli eikä mikään sivuilla tapahtuvista asioista pidä paikkaansa oikeasti. Kaikki materiaali on mielikuvituksen tuotetta ja kuuluu tallin omistajalle. Sivuilla olevien tekstien, kuvien yms. kopiointi ehdottomasti kielletty.

Sivuja ylläpitää Jeremias // @ & Keskusta