Varismäki


img

Hiprakka

Nimi: Hiprakka, "Hikka" Rekisterinumero: VH17-018-
Rotu: suomenhevonen Syntymäaika: 01.02.2017, nyt 5v
Sukupuoli: ori Kasvattaja: Rihtniemen Talli, evm
Säkä: 155 cm Omistaja: Varismäki (VRL-12454 & VRL-12557)
Väri: punarautias Koulutustaso He A, 110 cm, helppo

MERIITT-I, MERIITT-I, MERIITT-I

Kuvaus

Hikka on komea ja korskea suomenori, jonka luonteessakin on paljon orimaisia piirteitä ja koreaa käytöstä. Vaikka se ei välttämättä olekaan hevonen helpoimmasta päästä se on mitä mainioin kilpakumppani kokeneelle ja asiansa osaavalle ratsastajalle. Oikeissa käsissä Hikka taipuu nimittäin niin kouluradoille, kuin metri kympin esteille ja vielä helppoon kenttäänkin. Rohkea ori menee vaikka läpi harmaan kiven, jos yhteistyö ratsastajan kanssa sujuu.

Käsittelytilanteissa Hikka vaatii kokeneen ja varman käsittelijän. Se on melko orimainen, ja onkin kova esittelemään itseään tammoille. Kiinni ollessaan se käyttäytyy melko asiallisesti, ja harjaus sujuu yleensä ongelmitta. Varustuksessa se on myös erittäin asiallinen ja hyvin koulutettu, mutta talutustilanteet vaativat jo varmaa otetta ja tilanteenhallintaa. Jos ori päättää että nyt mennäänkin oikealle, on taluttajan kyettävä näyttämään sille kaapin paikka, ja napakasti ohjattava se takaisin vasemmalle. Se nimittäin ei pelkää kyseenalaistaa auktoriteettia, jos huomaa siihen mahdollisuuden. Hikka on eläinlääkärin ja kengittäjän käsittelyssä hieman kärsimätön, muttei mahdoton. Sen kanssa tarvitsee itse olla johdonmukainen ja päättäväinen, jotta orikin osaa asettua ja toimia myös näissä tilanteissa fiksusti.

Ratsuna Hikka on parhaimmillaan. Se on erittäin näyttävä, mutta myös vahvatahtoinen ori. Se tarvitsee päättäväistä ratsastusta alusta loppuun, eikä sen selkään voi jäädä pelkäksi matkustajaksi. Jos orille kertoo tarkkaan mitä tahtoo ja osaa käyttää omaa istuntaa ja apuja hyödyksi, siitä saa irti oikein mallikkaat liikkeet helpon A:n kouluradoille asti. Esteillä se saattaa jäädä hieman vahvaksi, ja puskemaan kädelle. Sitä pitääkin osata työstää oikein jotta ori ei vain jää jyräämään apujen läpi, jotta esteradoille saadaan sujuva ja tasainen, oikeanlainen rytmi jolla esteistä päästään yli turvallisesti. Kunhan nämä asiat ovat kunnossa orilla riittää paljon ponnua, ja tarvittaessa siltä löytyy myös oikein pitkä ja matkaa voittava laukka, jota hyödyntää esteuusinnoissa. Maastoesteillä orin rohkea ja vahva luonne tulevat hyödyksi, sillä se ei todellakaan epäröi hypätä erikoisempiakaan esteitä. Jos ratsastaja on selvä johtaja orille, se menee mihin tahansa ratsastaja vain osaa pyytää.

Vieraissa paikoissa Hikka kannattaa varmuuden vuoksi pitää aina suitset päällä, jotta tarvittaessa kuolaimet ovat apuna orin hallinnassa. Se on kova esiintymään tammoille, eivätkä huutelut ja steppailut ole harvinaisia. Selästä käsin Hikka on kuitenkin melko samanlainen kuin kotonakin, eivätkä kilpailutilanteet liiemmin poikkea kotitreeneistä. Päinvastoin, Hikka on joskus jopa hieman tavallista hienompi päästessään esiintymään yleisön eteen. Lastaaminen on Hikalle helppo rutiinitoimenpide, ja se matkustaakin trailerissa oikein fiksusti, niin yksin kuin kaverinkin kanssa.

© Penelopeia

Sukutaulu

i. Voitokka
sh, vkk, 155 cm
ii. Voimilisti iii. Voilmari
iie. Militantti
ie. Kanelikka iei. Loimotus
iee. Kermiina
e. Hikatti
sh, vprt, 159 cm
ei. Pikantti eii. Kanttarelli
eie. Pirstale
ee. Helkatti eei. Hokitti
eee. Helkaus

Jälkeläiset

00.00.0000 tamma/ori varsa, emä. emä, omistaja talli

Päiväkirja

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja (muokkaus © Varismäki)   |  Ulkoasun kuva © Vähäpelto