Banzai Dressage

Clementine v. Helmwald

KRJ-I, PSB-II
Kuvat © Fee-Fotografie

LempinimiLeea Kasvattaja Gestüt Helmwald
Rotu, sukupuolihannover, tamma OmistajaNerita VRL-12557, Banzai Dressage
Syntymäaika14.06.2019 PainotusKouluratsastus
Säkä, väri171cm, ruunikko KoulutustasoGrand Prix
RekisterinumeroVH19-011-0138
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 14.06.2020

elokuu 2022 KRJ-I tilaisuus
tammikuu 2023 PSB-II tilaisuus


Luonnekuvaus

Leea on sopiva sekoitus kiltteyttä ja herkkyyttä. Se on erittäin kiltti käsitellä ja ottaa rennosti kaikissa tilanteissa. Se on todella helppo kaveri kaikkialla ja sen kanssa ei tarvitse pohtia, miten vaikka kisareissu menee. Tamma on aika kaikkien kaveri, mutta se ei anna kenenkään hyppiä nenille. Leea on helppo lastata ja se matkustaa myös yksin tarvittaessa. Taluttaessa se kiltisti sovittaa oman vauhtinsa taluttajan vauhtiin. Vihreälle se on kyllä melko perso, joten kesäisin se saattaa yrittää päästä ruohotupsulle. Varsinkin ensimmäiset vihreät on kamalan suuri houkutus tammalle.

Hoitaessa Leea on helppo, kunhan pitää napakan otteen. Tamma ei perusta hipsuttelusta, vaan sitä saa harjata ihan reippain ottein ja rapsutuksiin pätee sama. Kun ei ruveta liian varovaiseeksi, ruunikko vain nauuttii olostaan puunattavana. Leea rakastaakin, kun sitä puunataan kiiltäväksi kilpailuita varten. Se osaa myös pitää pään ja kaulan hievahtamatta, kun harjaa letitetään ja sykeröitä ommellaan. Kummasti onkin aina riitaa siitä, kuka saa laittaa Leean harjan kilpailuihin. Ruunikko on eläinlääkärien ja kengittäjien lempiasiakkaita, koska se antaa tehdä kiltisti kaiken mitä sitten tarvitseekin.

Ratsastaessa sitten todella tuleekin se Leean herkkyys esille. Jo selkään noustessa jos pamahtaa vähänkään selkään, ei tamma tykkää yhtään. Kun ratsastaja ja Leea pääsee samalle aaltopituudelle, se toimii kuin ajatus. Ruunikolla on hienot askellajit, mutta sen vahvuus on ehdottomasti ravi. Se pystyy kokoamaan ravia upeasti ja siinä on uskomaton määrä voimaa. Leea on todella tarkka avuista, joten välillä kouluradoille voi tulla mielenkiintoisia virheitä, jos avut ei mene ihan nappiin. Esteitä tamma hyppää ihan mielellään silloin tällöin mielenvirkistykseksi ja rennot käyntimaastot on ehdottomasti Leean juttu.

i. Clayton Braden
hann, m, 172cm
KRJ-I, KTK-II, YLA2, HANN-I
ii. New Duke iii. Prairie Sven
iie. Suri Gaben
ie. Eunica Gena iei. Lee Rorik
iee. Hill Danika
e. Louisa v. Donauell
hann, rn, 172cm
KRJ-I, HANN-II, YLA3
ei. Lionell v. Donauell eii. Leonard II
eie. Melinda Sky
ee. Samantha eei. Sentimentaal
eee. Roxanne

04.02.2022hann-t. Banzai Valeriei. Vandale Lee VH22-011-0067
04.05.2021hann-o. Banzai Chemisti. Carlisle v. Helmwald VH21-011-0168

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. 10 / 10 Ominaisuuspisteet (KRJ) 6895.66
Kuuliaisuus ja luonne 3253.94 Tahti ja irtonaisuus 3641.72

Näyttelyt

31.10.2022 VSN Valmarya, Ridden Reserve Champion tuom. Anne


Päiväkirja ja valmennukset

31.07.2022 - Päivkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Meillä oli Leean kanssa puunauspäivä. Tamma oli ollut kilpailuista tauolla jo tovin, joten harja oli kasvanut ylipitkäksi ja muutenkin paremmat puunailut oli jäänyt. Me oltiin kohta kuitenkin menossa laatuarvosteluihin, joten tamma pitäisi laittaa taas kuntoon. Mä päätin kerrankin aloittaa homman ajoissa, jotta juuri ennen tilaisuutta ei olisi paljoa hommaa. Leeaa tämä ei haitannut, mä luulen, että tamma oli hieman jopa kaivannut tätä toimintaa. Viime aikoina se oli nimittäin harjattu ratsastusta varten.

Ensimmäisenä tamma pääsi kunnon pesulle ja samalla mä selvitin harjan sekä hännän auki. Mä myös tasoittelin jouhet saksilla märkinä, siistimisen tekisin vielä, kunhan ne kuivuisivat. Leea silminnähden nautti tästä ja melkein pystyi arvaamaan, että tamma pohti, mihin tämä pääsisi. Tosin vielä ei mentäisi minnekään. Tamman kuivateltua mä siistin harjan ja hännän loppuun, sekä kiillottelin vielä harjalla ja muilla aineilla karvaa. Liian myöhään tajusin, että olisi pitänyt ottaa ennen ja jälkeen -kuvat. Vaikka Leea ei ollut mitenkään pahannäköinen ennen tätä puunausta, oli muutos silti aikamoinen.