Banzai Dressage

Banzai Valerie

KRJ-I
Kuvat © Fee-Fotografie

LempinimiValerie Kasvattaja Nerita VRL-12557, Banzai Dressage
Rotu, sukupuolihannover, tamma OmistajaNerita VRL-12557, Banzai Dressage
Syntymäaika04.02.2022 PainotusKouluratsastus
Säkä, väri170cm, ruunikko KoulutustasoGrand Prix
Rekisterinumero VH22-011-0067
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 04.02.2023

elokuu 2023 KRJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Banzai Valerie on äkkiseltään nähtynä vähän hajuton ja mauton tamma. Se tekee kiltisti mitä käsketään ja muuten se vain on. Sillä ei ole mitään oikkuja, se ei temppuile. Se ei ole myöskään näyttävimmästä päästä, vaikka Grand Prix -tasolle riittää liikettä. Taluttaessa se seuraa perässä ja se alistuu muille hevosille, vaikka ihan pahnan pohjimmaiseksi ei joudukkaan. Se on tasaisen varma suorittaja, mutta se ei oikein säväytä. Sen selässä ei saa mitään vautsi vau fiilistä, vaikka oikein kiva hevonenhan Valerie on.

Hoitaessa tamma on rauhallinen. Se ei touhua omiaan, se ei liikuskele. Valerie ei oikein tee mitään ja alkuun se huolestuttikin, kun on tottunut vähän säpäkämpiin tapauksiin. Ruunikko antaa tehdä kaiken ja se ei protestoi mistään. Kaiken mahdollisen saa eläinlääkäri tehdä hereillä ja kengittäjä vääntää jalkaa vaikka miten, niin tamma vain on. Se on helppo matkustaja, koska ei se siinäkään pistä vastaan mistään.

Ratsuna se on melko helppo. Selkään voi laittaa kenet vain ja se tekee mitä halutaan. Se osaa hyvin myös tulkata, vaikka avut eivät olisikaan ihan täysin oikein. Teknisesti se on todella taitava ja suorittaakin kaikki mahdolliset ja mahdottomat liikkeet hienosti. Näyttävyys ja lennokkuus vaan vähän puuttuu, joista usein tuleekin sanomista tuomareilta. Ihan voittaja-ainesta se ei ole, mutta sijoituksia napsahtelee tilille tasaisesti. Valerie on siitä kiva, että selkään voi heittää vaikka lapsen ja jos lapsi osaa pyytää, voisi se suorittaa sen Grand Prix -radan. Esteitäkin tamma hyppää ja maastoilu on Valerien mielestä mukavaa. Se onkin pätevä maastoratsu, kun menee yksin sekä yhdessä minne vain. Se luottaa aina ratsastajaansa, joten tamma ei turhia hötkyile tai säpsähtele.

i. Vandale Lee
hann, rn, 172cm
KRJ-I, HANN-I
ii. Vagabond iii. Vicaro
iie. Odilla
ie. Applemania
KRJ-I
iei. Amaretto
iee. Cherrymania
e. Clementine v. Helmwald
hann, rn, 171cm
KRJ-I, PSB-II
ei. Clayton Braden
KRJ-I, HANN-I, KTK-II, YLA2
eii. New Duke
eie. Eunica Gena
ee. Louisa v. Donauell
KRJ-I, YLA3, HANN-II
eei. Lionell v. Donauell
eee. Samantha

01.06.2023hann-t. Banzai Florencei. Heidseck Finnigan VH23-011-0122

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. 10 / 10 Ominaisuuspisteet (KRJ) 6646.97
Kuuliaisuus ja luonne 3425.3 Tahti ja irtonaisuus 3221.67

28.02.2023 KRJ-Cup Banzai - GP 8/98
31.05.2023 KRJ-Cup Banzai - GP 3/75

Näyttelyt

15.01.2023 VSN Valmarya, Ridden Champion tuom. Nintsu


Päiväkirja ja valmennukset

06.08.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Vaikka Valeriessa ei suoranaisesti mitään vikaan olekaan, mä aina harmittelin sitä, että mun kasvattini oli vähän mitäänsanomaton. Mä toivoin enemmän näyttävyyttä ja luonnetta, vaikka toki en sitä toista ääripäätä. Valerie sopisi ihan hyvin vaikka ratsastuskouluun, kun se on niin kiltti ja ei hötkyile mihinkään. Mä en oikein tiedä, miten Valeriesta tuli tämmöinen. Sen vanhemmat on kunnon kilpahevosia, mutta tamma itse ei kyllä ollenkaan. Valerien ensimmäinen varsa Banzai Florence on ihan kiva tapaus, joten näyttäisi siltä, että ei Valerie taas jättänyt mitään huonoa jälkikasvulleen.

Tamma onkin tarkoitus astuttaa seuraavaksi Arken Caimanilla, joka on vähän pippurisempi tapaus ja lennokkaat liikkeet. Sitä ennen meillä olisi kuitenkin edessä Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu. Mä en oikein tiedä mitä odottaa tammalta sieltä, kun teknisesti osaaminen on priimaa, mutta se näyttävyys. Ja oletettavasti näyttävyys olisi kouluratsulla oleellinen asia. Edessä olisi siis puunausta, liikkeiden hiomista vielä vähän ja pitäisi varmaan kaivaa Valerien paperit jostain. Se ei ole viime aikoina juuri käynyt kisoissa ja noita hevosten papereita on vähän joka paikassa.